Propagandaexpert Piers Robinson: Covid är en global propagandaoperation

publicerad 13 augusti 2021
- av Torbjörn Sassersson red.
Dr Piers Robinson. Foto: Renegadeinc.com

VÄRLDEN. Dr Piers Robinson är expert på kommunikation, media och världspolitik, med fokus på konflikt och krig och särskilt propagandans roll. Robinson säger att covidkrisen förmodligen är den största propagandaoperationen i historien, dessutom med en global täckning.

Propagandaforskaren dr Piers Robinson är för närvarande chef på Organization for Propaganda Studies. 2016-2019 var han professor och ordförande i politik, samhälle och politisk journalistik vid University of Sheffield. Dr Robinson har suttit i styrelserna för flera akademiska tidskrifter. Han har föreläst vid NATO Defence College i Rom och är rådgivare för ledande brittiska militära befälhavare och diplomater.

Robinson säger att redan i ett tidigt skede av krisen uppmanade beteendeforskare som är rådgivare för den brittiska regeringen att använda rädsla och media gentemot befolkningen. Facebook och Google kom tidigt med för att kontrollera berättandet genom censur, säger Robinson.

Covid handlar inte om en hälsokris

Han slår fast att det är tydligt att propagandan inte handlar om att hantera en hälsokris. Det pågår en omfattande omstrukturering av hela världssamhället ekonomiskt, politiskt och socialt. Robinson vill inte gå in på för mycket detaljer, men väljer ändå att nämna World Economic Forum tidigt in i krisen hade en klar bild av vad som måste genomföras och vart vi ska i framtiden.

Hela propagandaoffensiven genomförs utan demokratisk granskning inför en allmänhet som tror att det bara handlar om en hälsokris.

“Alla är fångade i rubrikerna om ett virus och missar samtidigt de riktigt viktiga sakerna som samtidigt pågår, något som varje demokrat skulle medge är mycket farligt. En skräckslagen allmänhet som är distraherad skapar en enorm möjlighet för mäktiga entiteter som: regeringar, företag och individer med agendor…”

Text och översättning: Torbjörn Sasserson, NewsVoice | Källa: Asia Pacific Today: Covid is a global propaganda operation (Rumble)

Relaterat

Dr Piers Robinson. Foto: Renegadeinc.com
Dr Piers Robinson. Foto från video: Renegadeinc.com