USA uppmanar medborgare att inte resa till Israel – ett av världens mest covidvaccinerade länder

publicerad 10 augusti 2021
- Torbjörn Sassersson red.
Strand i Tel Aviv, Israel. Foto: Orna Wachman
USA avråder amerikaner från att resa till Israel, Israel. Foto: Orna Wachman
Strand i Tel Aviv, Israel. Foto: Orna Wachman. Licens: Pixabay.com

VACCINKRIG. Amerikanska U.S. Centers for Disease Control (CDC) adderade i måndags Israel till högsta risknivå avseende covidsmitta. Amerikanska medborgare avråds från att resa till Israel, skriver Ben Samuels för Haaretz. Amerikaner uppmanas att vara fullt vaccinerade om de avser att resa ändå.

CDC varnade för att även fullt vaccinerade resenärer kan vara i riskzonen för att både få Covid-19 och sprida varianter av Covid-19.

Klassificeringen av Israel som ett högriskland kom bara några timmar efter att Israel övervägt att lägga till USA på sin lista över länder som det är förbjudet att resa till. Beslutet har ännu inte tagits.

Hälsoministeriet i Israel meddelade att amerikaner som anländer till Israel från och med den 11 augusti ska sättas i karantän oavsett vaccinationsstatus.

Coronavirus i Israel sommaren 2021. Graf: Haaretz.com
Coronavirus i Israel sommaren 2021. Graf: Haaretz.com

Antalet allvarliga coronavirusfall med deltavarianten i Israel har fortsatt att stiga trots att Israel är ett av de mest covidvaccinerade länderna i världen.

“Israel has administered at least 11,702,556 doses of COVID vaccines so far. Assuming every person needs 2 doses, that’s enough to have vaccinated about 64.6% of the country’s population.”Reuters

Läkemedelsbolaget Pfizer fick ensamrätt till den israeliska vaccinmarknaden i ett exklusivt kontrakt som är hemligstämplat till år 2031.

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice