Vad är CFD handel och hur fungerar det?

publicerad 28 augusti 2021
- av Underhållning @NewsVoice
CFD handel. Foto: Adam Nowakowski. Licens: Unsplash
CFD handel. Foto: Adam Nowakowski. Licens: Unsplash
CFD handel. Foto: Adam Nowakowski. Licens: Unsplash

Vad är CFD handel? Det finns olika mäklare; en av dem är känd som CFD-mäklare. Du kan använda denna handel tillsammans med Forex Trading. Handeln har gjort en stor marknad, inklusive aktier, råvaror och index, och vanliga människor kan enkelt komma åt den. CFD handel uppfanns på 1990-talet, främst används för att reservera för hedgefonder och institutionella handlare.

Läs mer om CFD handel

Det är ett annat engelskt ord för Kontrakt för skillnad. Instrument för CFD betraktas som samlingsnamn för ett stort antal underliggande tillgångar. Alla råvaror betraktas som CFD-instrument, såsom jordbruksprodukter, metaller som silver, platina och guld och energiprodukter som naturgas och råolja. Du kan handla index, och enskilda företags aktier kan också handlas som inom denna form av handel. Handelsmöjligheter är i allmänhet obegränsade.

Den underliggande principen är alltid densamma. Det är ett finansiellt derivatinstrument som låter dig och handlaren tjäna pengar på den underliggande tillgångens prisrörelse.

Funktioner för CFD handel

Det är lätt att förstå denna form av handel. Välj den tillgång du är intresserad av och placera köpordern. Om du känner att tillgångspriset kommer att stiga, till exempel Facebook-aktier, kan du göra en köporder. Om du tror att tillgångspriset kommer att falla kan du helt enkelt sälja tillgången utan problem. Av denna anledning är denna handel fördelaktigt för dig eftersom du kan sälja och köpa aktier när du känner att priset kommer att stiga eller falla.

Även om du har rätt och priset faller eller stiger, enligt prognosen, kan du avsluta affären och ta vinsten, skillnaden mellan tillgångsvärdet när du lägger ordern och värdetillgången när du stänger den.

Löptider och kontrakt inom CFD handel

Cfd handel har även förfallodagar. Att låta kunderna handla utan avbrott innebär att en öppen position automatiskt överförs till det nya avtalet med viss justering av prisskillnaden mellan de två underliggande kontrakten. Det finns olika sätt att kontrollera förfallodatumen för CFD-kontrakt. Om du vill undvika att tjänsten överförs till det nya avtalet bör du avsluta affären före förfallodatumet.

Instrument för CDF handel

Cfd handel är en av de mest mångsidiga handel, och du kan använda den för handel praktiskt taget alla finansiella instrument. Du kan börja handla med följande:

Valutor för cfd handel

Om du väljer en valuta för handel bör du känna till 60 olika valutapar för CFD-handel.

Aktier

Du kan handla aktier globalt i stora företag och med alla större börsintroduktioner.

Indexera

Handla aktieindex globalt, inklusive DJ30, OMX30, S och P500.

Råvaror

Du kan handla med ett brett utbud av råvaror, inklusive guldhandel, oljehandel och andra typer av energiresurser, jordbruksprodukter och metall.

Slutsats

Där har du den. Detta är all viktig information om CFD Trading och vilka typer av instrument du kan handla med. Om du vill börja handla bör du undersöka och leta efter en stabil och säker handelsplattform.

Extern skribent

Relaterat:


Så här kan du stötta Newsvoice

Ämne: CFD handel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *