Krav i USA: 100 miljoner arbetstagare ska covidinjiceras eller veckotestas – Medicinsk tyranni hävdar kritiker

publicerad 10 september 2021
- av Torbjörn Sassersson red.
Joe Biden och Kamala Harris. Licens: Pressfoto: Adam Schultz Public Domain

VÄRLDEN. USA:s president Joe Biden inför ett krav på alla arbetsgivare med fler än 100 anställda att personalen ska påtvingas covidvaccin eller veckovis Covid-19-test varje vecka. Företag som vägrar får hårda böter.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice | Bild: Joe Biden och Kamala Harris. Licens: Pressfoto: Adam Schultz, Public Domain, Wikimedia

Vita huset deklarerade sent på torsdagen svensk tid ett dekret som kommer att påverka ungefär 100 miljoner amerikanska arbetstagare. Biden har också undertecknat en verkställande order som gör vaccination obligatorisk för alla 2,5 miljoner federala anställda inkluderat externa entreprenörer, utan PCR-testning som ett alternativ.

Bidens plan innefattar krav på vaccination av mer än 17 miljoner anställda inom vården och andra institutioner som deltar i Medicare och Medicaid sociala program, skriver News Max.

Biden-regeringen menar i ett tal att det inte längre handlar om personlig frihet eller ett personligt val. Han påstår att amerikaner är arga på de medborgare som ännu inte har vaccinerat sig.

Biden-administrationens order är tvingande och övertrumfar en tidigare frihet där amerikanska företag inte kan påtvinga sina anställda särskild medicinering. Enligt Associated Press kommer företag som vägrar att fullfölja dekretet att få böter på 120.000 SEK per överträdelse.

“Ett dekret är ett skriftligt påbud eller rättsakt med rättsverkan som är helt eller till stor del likställd en lag. I regel utfärdas den av en statschef eller en regering. Oftast anses ordet vara något pejorativt, då det sammanhör med en icke-vald församling eller person.” – Wikipedia

Den nya covidpolitiken är en del av en sexstegsplan som påstås ska dämpa antalet Covid-19-fall i USA. Andra åtgärder som kommer är ökad tillgänglighet för gratis PCR-testning, en ökning av federala böter för flygpassagerare som vägrar bära munskydd och en uppmaning till nöjesställen att endast bevilja inträde till vaccinerade personer.

Bidens administration har även diskuterat att göra booster-injektioner tillgängliga för de som redan är vaccinerade.

Obligatorisk vaccination kommer dock inte nödvändigtvis att leda till en uppmjukning av munskyddsmandat på tex federal egendom.

Starka negativa motreaktioner har redan tagit fäste. Republikanen Thomas Massie (Kentucky) kallade politiken för “medicinsk tyranni” och South Dakota-guvernören Kristi Noem lovade att “stå upp för friheten” och utmana det nya medicinska dekretet, skriver RT.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice

Relaterat