Krav i USA: 100 miljoner arbetstagare ska covidinjiceras eller veckotestas – Medicinsk tyranni hävdar kritiker

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 10 september 2021
- Torbjörn Sassersson red.
Joe Biden och Kamala Harris. Licens: Pressfoto: Adam Schultz Public Domain

VÄRLDEN. USA:s president Joe Biden inför ett krav på alla arbetsgivare med fler än 100 anställda att personalen ska påtvingas covidvaccin eller veckovis Covid-19-test varje vecka. Företag som vägrar får hårda böter.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice | Bild: Joe Biden och Kamala Harris. Licens: Pressfoto: Adam Schultz, Public Domain, Wikimedia

Vita huset deklarerade sent på torsdagen svensk tid ett dekret som kommer att påverka ungefär 100 miljoner amerikanska arbetstagare. Biden har också undertecknat en verkställande order som gör vaccination obligatorisk för alla 2,5 miljoner federala anställda inkluderat externa entreprenörer, utan PCR-testning som ett alternativ.

Bidens plan innefattar krav på vaccination av mer än 17 miljoner anställda inom vården och andra institutioner som deltar i Medicare och Medicaid sociala program, skriver News Max.

Biden-regeringen menar i ett tal att det inte längre handlar om personlig frihet eller ett personligt val. Han påstår att amerikaner är arga på de medborgare som ännu inte har vaccinerat sig.

Biden-administrationens order är tvingande och övertrumfar en tidigare frihet där amerikanska företag inte kan påtvinga sina anställda särskild medicinering. Enligt Associated Press kommer företag som vägrar att fullfölja dekretet att få böter på 120.000 SEK per överträdelse.

“Ett dekret är ett skriftligt påbud eller rättsakt med rättsverkan som är helt eller till stor del likställd en lag. I regel utfärdas den av en statschef eller en regering. Oftast anses ordet vara något pejorativt, då det sammanhör med en icke-vald församling eller person.” – Wikipedia

Den nya covidpolitiken är en del av en sexstegsplan som påstås ska dämpa antalet Covid-19-fall i USA. Andra åtgärder som kommer är ökad tillgänglighet för gratis PCR-testning, en ökning av federala böter för flygpassagerare som vägrar bära munskydd och en uppmaning till nöjesställen att endast bevilja inträde till vaccinerade personer.

Bidens administration har även diskuterat att göra booster-injektioner tillgängliga för de som redan är vaccinerade.

Obligatorisk vaccination kommer dock inte nödvändigtvis att leda till en uppmjukning av munskyddsmandat på tex federal egendom.

Starka negativa motreaktioner har redan tagit fäste. Republikanen Thomas Massie (Kentucky) kallade politiken för “medicinsk tyranni” och South Dakota-guvernören Kristi Noem lovade att “stå upp för friheten” och utmana det nya medicinska dekretet, skriver RT.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • https://odysee.com/$/embed/Ernst-Wolf-speech—summary/
  Biden bedriver en ren häxjakt på ovaccinerade, det är obehagligt att bara se honom, han är förstås bara en nickedocka för bakomliggande krafter.
  Att lyssna på Ernst Wolf ger sammantaget vilka som har intresse i den globala agendan och vilka som profiterar på Corona narrativet. Det digitala finansiella komplexet, Apple, Google, Amazon, Microsoft, Facebook och de absolut rikaste människorna i världen.

  • Pinsamt att tom Kina är öppnare och klokare än diktatoriska “Biden-demokrater”.

   Kina gör politik av vaccin – medier ifrågasätter säkerhetenUPPDATERAD 4 MAJ 2021PUBLICERAD 4 MAJ 2021

   “Kinesiska medier ifrågasätter säkerheten för västerländska vaccin. Och trots politiska slagord om ”det globala allmännas bästa” har de kinesiska vaccinen sällan varit gratis för fattiga mottagarländer. Det visar en ny svensk studie.

   Inget av de viktigaste kinesiska vaccinen Sinopharm, Sinovac eller CanSino bygger på tekniken att använda så kallad mRna för att skydda kroppen mot coronaviruset. MRna-teknik används däremot i vaccinen från amerikanska Moderna och Pfizer.

   Ifrågasätter mRna-vaccinenNu visar en ny svensk studie från Swedish Center for China Studies (SCCS) att kinesiska medier ifrågasätter mRna-vaccinen i jämförelse med de kinesiska vaccinen.”

   https://www.svt.se/nyheter/utrikes/kina-gor-politik-av-vaccin

   OLW reklamen var före sin tid! “De största nötterna kommer från USA”

 • Region Dalarna utreder ett förslag om att neka ovaccinerade att bli anställda inom Region Dalarna – skrämmande.

 • När man ser bilden på på högdjur som Biden känns det angeläget med en rejäl avmaskningskur som skulle haft verkan även på värstingarna bland Tyrannödlorna (Tyrannosaurus).

 • LAFD fire captain under investigation for online rant against vaccine mandates

  Capt Cristian Granucci says in the video that he’s a 31-year veteran backed by ‘hundreds’ considering lawsuit

  “A Los Angeles fire captain is under investigation after he posted an online rant against vaccine mandates for first responders – repeatedly likening mandates to “tyranny” and appearing to make an imitation Nazi salute.
  Capt Cristian Granucci, railing against city and union officials, urged other first responders to “take the battle to them any way you can – and you assemble all the numbers that you can, as many people as you can.”

  https://www.independent.co.uk/news/firefighter-vaccine-mandate-lawsuit-rant-los-angeles-b1908768.html

 • Är nog snart slut med Biden-regimen iaf om man skall tro det senaste rön angående presidentvalet. Finns tydligen bevis för att valet var riggat. Vi får väl se om det bara är ett önsketänkande eller om det finns nån substans i uppgifterna. Det lär väl antagligen visa sej. Verkar ju som att träsket inte bara rensas i USA utan det börjar hända grejer i Sverige oxå. Tror ju inte dom senaste 2 uppsägningarna av sossepolitiker i Sverige är gjort på frivilligbasis iaf.

 • USA har exakt samma problem som Sverige alltså och de flesta andra s k “demokratierna” i väst…En regim som inte följer konstitutionen utan struntar i den för att genomdriva sin egna politik. I Sverige har vi sossestaten som agerar exakt likadant med djupt förakt för lagar och människors rättigheter. Uppenbarligen så vill man med medias hjälp införa sin “liberala” diktatur…Lyssna på hur t ex Annie Lööv lägger ut texten! Skrämmande…

  • Den allvarliga förkylningen Convid-1984 är medlet och det digitala “Ihre papire, bitte” har hela tiden varit det slutgiltiga målet.

   Men med min gamla Nokia blir det för mig tekniskt omöjligt att delta.

   • Strategi: Anfall med vaccinsprutor istället för stridsvagnar.
    Mål: Reversering av våra mänskliga rättigheter = slaveri.

 • Republicans explode with fury over Biden vaccine mandate: ‘Absolutely unconstitutional’

  “This is unconstitutional,” said Rep. Robert Aderholt, R-Ala. “The U.S. Constitution does not give the President this type of authority. No where in Article 2 of the Constitution will you find anything that even remotely gives the President this kind of power.”

  https://www.foxnews.com/politics/republicans-respond-to-vaccine-mandates-issued-by-biden-absolutely-unconstitutional

 • Kanske medborgarna börjar inse vad ”OBAMAS” medicinska terror ”obamacare” går ut på?
  Låt Biden avslöja det på riktigt!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *