Bygger Australien karantänsläger för covidmedborgare som en del av läkemedelsindustrins infrastruktur?

publicerad 3 september 2021
- av NewsVoice
Annastasia Palaszczuk bygger i nära samarbete med Wagner Corporation interneringsläger för covidmedborgare. Foton från Wagner, Twitter och Wikipedia

AUSTRALIEN. En regional karantänsanläggning kommer att byggas på en flygplats nära Toowoomba i Australien för att bekämpa deltavarianten av coronaviruset. Det meddelar Queenslands minister Annastasia Palaszczuk.

Text: NewsVoice | Bildmontage: Annastasia Palaszczuk bygger i nära samarbete med Wagner Corporation interneringsläger för covidmedborgare. Foton från Wagner, Twitter och Wikipedia

Anläggningen som byggs i samarbete med Wagner Corporation kommer att kunna ta emot 1000 personer. Anläggningen ska bli redo för att ta emot 500 stycken covidmedborgare redan i slutet av 2021, enligt ministerns inlägg på Twitter.

"Tidigare har delstaten använt hotell för att sätta personer, framför allt från delstaterna New South Wales, Victoria och Australian Capital Territory, i tvångskarantän, men har slutat med detta och håller istället på att övergå till renodlade interneringsläger som är skapade enbart för att hålla människor i karantän", skriver Nya Dagbladet.

Annastasia Palaszczuk säger att det här kommer att bli en "fantastisk boost för skyddet mot deltaviruset" och tillägger att hon anser att det behövs flera regionala faciliteter runt om i landet. Mer än vartannat inlägg på ministerns Twitter-konto handlar om Covid-19 och att alla måste vaccinera sig.

Bild från Annastacia Palaszczuks Twitter-konto
Bild från Annastacia Palaszczuks Twitter-konto

"Cairns Convention Center kommer att bli Queenslands nästa massvaccinations-hub där vi hoppas kunna vaccinera cirka 1500 "far north Queenslanders" om dagen under fyra långhelger som börjar nästa vecka.", skriver Palaszczuk på Twitter som lagt upp en bild på sitt Twitter-konto där alla bär munskydd och pekar på sina överarmar.

Annastasia Palaszczuk vill också att barn och ungdomar ska vaccineras så fort som möjligt.

Kritiker menar att det är fel att Australien börjar bygga permanenta interneringsläger för misstänkt coronasmittade personer. Det uppfattas som att landets ledning förbereder för framtida interneringar av medborgare och att dessa anläggningar blir en del av läkemedelsbolagens infrastruktur (red anm).

Text: NewsVoice