Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Betta på sport: De bästa insikterna gör dig till vinnare

publicerad 15 september 2021
- Gästskribent
Betta på sport. Foto: Lightfield. Licens. Mostphotos.com
Betta på sport. Foto: Lightfield. Licens. Mostphotos.com
Betta på sport. Foto: Lightfield. Licens: Mostphotos.com

De olympiska spelen i Tokyo är över, men det finns gott om andra evenemang om du vill betta på sport, grenar som du kan satsa på och få en rejäl vinst. Nu ska vi se vad spelvärlden är i full färd med att prata om i dag.

Ta mig till matchen

MLB-säsongen är i full gång och vi kan se de välkända lagen slåss om den stora pokalen. Bland dem finns Detroit Tigers, Cleveland Indians, Texas Rangers och andra stjärnnamn. Om du vill betta på sport har du tid fram till den 3:e november – det är datumet för MLB:s slutspel.

Den här säsongen välkomnade American League oss, bland andra arenor, till Field of Dreams – Dyersville, Iowa. Där fick vi se två legendariska lag mötas: New York Yankees vs. Chicago White Sox, och NY Yankees tog hem segern 3-5.

Intressant nog var det framför allt White Sox som fick stöd av vadslagningsexperter, som hävdade att Andrew Heaney, som spelar som Yankees kastare, inte skulle kunna hantera motståndarlagets slagträn.

Yankees seger bevisar återigen regeln att man ibland måste lita på sin magkänsla framför expertprognoser när man bettar på sport. Samtidigt visar allas favorit – Los Angeles Dodgers – ganska tillfredsställande resultat. Det skulle dock kunna vara lite bättre.

I början av MLB-serien hade de den högsta popularitetskoefficienten bland amerikanska spelare som bettar på sport De var i finalen de tre föregående säsongerna. Dessutom har LA Dodgers historiskt sett haft ganska imponerande resultat sedan 1958.

Den 17 augusti besegrade de Pittsburgh Pirates och fortsatte därmed en rad segrar – dessförinnan besegrade de New York Mets tre gånger i rad.

Så det är förståeligt att LA Dodgers förväntas skriva historia i år och de flesta spelare satsar sina pengar på Ken Jensley, Phil Bickford eller Conner Green

Men den goda tid som laget har haft hittills kan tyda på att LA Dodgers kan vara nära den punkt då de blir utmattade. Under 2019 var de till exempel också på topp fram till den sista uppgörelsen med Washington Nationals, som gjorde att laget förlorade fyra eftersäsonger i rad.

Så om de tar sig till finalen bör du undersöka hur deras laguppställning ser ut, hur det motsatta laget ser ut och så vidare, innan du satsar.

Betta på sport – vad mer kan man satsa på?

Saratoga-tävlingarna pågår just nu: det är åtta veckor totalt och tävlingarna avslutas den 6 september. I loppen deltar de bästa av de bästa hästraserna och du kan se dem live på Fox Sports. Bland de potentiella mästarna finns av experterna utnämnda Pretty Birdie, Rinaldi, Golden Pal och andra.

Ett annat stort evenemang är Chinese Super League – det största fotbollsmästerskapet i drakarnas land. De deltagande klubbarna – som Guangzhou FC, Shandong Taishan och Qingdao FC – är inte särskilt välkända för den västerländska publiken, men i sitt hemland har de en stor publik.

Om du gör din hemläxa kommer du att upptäcka att turneringen har sina egna favoriter. Jiangsu Football Club (förra årets mästare), Shandong, Changchun, Shanghai Port, Shenzhen FC osv. Chinese Super League pågår till den 28 november.

Ett annat högprofilerat evenemang från den asiatiska kontinenten är West Bengals Calcutta Premier Division, som börjar den 17 augusti och avslutas 2022.

Indiens främsta klubbar kommer att delta i turneringen, och ett av de starkaste lagen är Mohammedan Sporting Club, som vann CLF-titeln 11 gånger totalt. Andra lovande lag är Peerless Sporting Club och Aryan.

Som du kan se finns det många händelser att ta hänsyn till om du vill betta på sport innan året är slut. Välj en leverantör som erbjuder ett överflöd av spelalternativ, undersök händelserna, lagen och idrottarna noga och glöm inte att lita på din intuition.

 Må lyckan vara med dig! 

Extern skribent | Läs mer om betting i NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq