Finspångselever kollapsade direkt efter covidvaccination – ledningen dementerar

publicerad 7 september 2021
- av NewsVoice
Skolsköterskorna Marie Staf och Johanna Hejdeström, Finspång

CORONAVACCIN. Två elever kollapsade direkt efter en vaccination uppger en förälder till ett barn som fick erbjudandet om att den 26 augusti vaccineras mot Covid-19 på Gamla Lasarettet Finspång. En pojke ska ha hittats utan puls på golvet. Ansvariga dementerar en koppling till vaccinationen av de 45 elever som ställde upp.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice, text uppdaterad

Runt om i landet vaccineras nu ungdomar och exempel på allvarliga biverkningar har parallellt börjat nå allmänheten, men det finns ett kompakt motstånd att diskutera eller ens nämna vaccinskadorna, erfar NewsVoice, som under en längre tid försökt lyfta en vetenskapligt grundad och sund debatt om riskerna med vaccin och särskilt de experimentella mRNA-injektionerna.

Det var podden Ingrid och Maria som först nämnde incidenten under en poddsändning. Enligt Bergska gymnasiets Facebook-sida stämmer uppgiften att massvaccinationen genomfördes, men därefter går uppgifterna isär.

Marie och Johanna Hejdeström, Bergska Gymaniset, Finspång
Marie Staf, Curt Nicolin Gymnasiet och Johanna Hejdeström, Bergska Gymnasiet, Finspång (Facebook)

Bergska Gymnasiet inledde initiativet med ett Facebook-meddelande den 23 augusti som uppmanade alla elever att vaccinera sig den 26 augusti. I bild framträder skolsköterskorna Marie Staf och Johanna Hejdeström som gör segertecken. Eleverna som deltog under vaccinationsdagen kom från Bergska Gymnasiet och Curt Nicolin Gymnasiet, båda i Finspång.

Från Bergska Gymnasiets Facebook-flöde:

"EN FANTASTISK NYHET 😍
På torsdag 26/8 finns våra skolsköterskor för gymnasiet på plats på vaccinationscentralen ”Gamla Lasarettet Finspång” och har drop-in mottagning för alla gymnasieungdomar som vill ta sin första spruta med vaccin mot COVID19.
Marie och Johanna tar hand om dig som vill vaccineras mellan 9.00 och 16.00 (lunchuppehåll 12.30-13.10).
Alla kan komma, det spelar ingen roll var du bor! Ta med ditt ID-kort och gärna påskriven samtyckesblankett från föräldrarna.
Alla elever får vaccinera sig under lektionstid hälsar rektor Anders på Curt Nicolin Gymnasiet, rektor Tangra Bergska Gymnasiet och rektor Elisabet på Bergska Skolan.
STAY SAFE! ✨Tack för att du vaccinerar dig, tillsammans skapar vi skyddet 🙏💕
PS. Stort tack till våra skolsköterskor som gör detta möjligt för våra elever!"

Samma dag ska de två eleverna ha kollapsat.

Ett Facebook-meddelande från gruppen Finspångs vakter spreds dagen efter incidenten, men raderades snabbt. En boende i Finspång lyckades dock skärmdumpa meddelandet (nedan). Informationen är chockerande. Där framgår att två elever kollapsat. En pojke hittades livlös utan puls på golvet, men personal lyckades livrädda denne. En flicka började kräkas och blev sedan okontaktbar. Båda eleverna hämtades med ambulans, enligt meddelandet från Finspångs vakter.

Anders Södergren, rektor vid Curt Nicolin Gymnasiet. Foto från skolans webbplats.
Anders Södergren, rektor vid Curt Nicolin Gymnasiet. Foto från skolans webbplats.

Anders Södergren som är rektor på Curt Nicolin Gymnasiet säger till NewsVoice att han förhört sig om att elever ska ha skadats av vaccinet och han säger att uppgifterna förefaller vara rent nonsens, men medger att händelsen har skett.

Han säger att han även pratat med de som var inblandade vid själva vaccinationen och inte heller de vet något om att det som hände var relaterat till vaccinationerna.

Johanna Hejdeström som är skolsköterska på
Bergska gymnasiet säger nervöst att hon överhuvudtaget inte tänker uttala sig om det som hänt, men medger att händelserna inträffat eftersom hon säger att hon inte vill uttala sig om enskilda individers hälsostatus på grund av sekretess.

NewsVoice har pratat med en person engagerad i Finspångs vakter och ytterligare en rektor. Båda slår ifrån sig vetskap om incidenten.

Finspångs vakter
Finspångs vakter

Journalisten Ingrid Carlqvist reagerar på hur skolorna hanterat situationen:

"Jag förstår inte hur sjukvårdspersonal resonerar när de utsätter helt friska ungdomar för experimentsprutorna – utan att ens informera dem om riskerna. Att de dessutom sedan gör allt för att mörka händelser som denna i Finspång är fasansfullt. Inser de inte hur viktigt det är att andra unga och deras föräldrar får vetskap om sådana här dramatiska biverkningar?

Hur många andra sådana här katastrofala biverkningar har hänt i landet utan att vi fått kännedom om dem?

För ungdomar är risken att bli svårt sjuk i covid19 minimal, däremot vet vi från exempelvis USA att många unga killar och män har drabbats av hjärtmuskelinflammation efter vaccineringen, ett tillstånd som leder till livslånga besvär. Jag förstår inte hur läkare och sjuksköterskor kan propagera för sprutor till gymnasieelever – tänker de inte på att de kan medverka till dödsfall och eller livslång ohälsa?"

Till Sveriges Radio säger Marie Staf och kollegan Johanna Hejdeström att de vill göra samma lösning för dos två. Deras uttalande är från den 30 augusti, 4 dagar efter incidenten. Sveriges Radio kallar drop in-vaccineringen för en: "lyckad satsning i Finspång".

NewsVoice avser att följa upp denna artikel, men behöver mer information från föräldrar och elever från de skolor som drabbats. Kontakta redaktionen. Vi vet inte hur det gått med de två eleverna eller om andra elever fått allvarliga skador av de experimentella covidvaccinerna.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice

Relaterat