Polis pepparsprayade och arresterade journalister i Melbourne

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 20 september 2021
- NewsVoice redaktion
Polis pepparsprayar journaliuster i Melbourn, sep 2021. Foto: Rebel News

MEDIA. Både oberoende och vanliga journalister anklagar Victoria-polisen för att de avsiktligt angripit dem under de senaste lockdown-protesterna i Melbourne, Australien.

Videos visar att poliser sprayade flera journalister som inte utgjorde någon risk för polisens arbete.

En fotograf från tidningen The Age sa att han inte har något emot om han träffats av misstag, men det faktum att polisen avsiktligt gick fram och sprutade honom i ansiktet är skrämmande, skriver Rebel News.

Jason Edwards, som var där för Herald Sun, hävdar också att polisen överföll honom. Den oberoende journalisten Real Rukshan var tvungen att sluta filma när han inte kunde hålla ögonen öppna efter att polisen sprayat honom. Polisen grep minst en journalist som senare släpptes.

En äldre kvinna i röd jacka knuffades baklänges och slog i bakhuvudet av polisen. När hon låg på ryggen sprayade en polis henne rakt i ansiktet.

De vanliga medierna har utmålat demonstranter som den enda våldsamma parten vid protesten, men ignorerat att poliser i vissa fall startade angrepp.

Text och översättning: NewsVoice | Reportage av Avi Yemini, YeminiReport.com


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq