Regeringen: Flera coronarestriktioner tas bort 29 september

32
Munskydd. Foto: Drazen Zigic. Licens. Shutterstock.com
Munskydd av! Foto: Drazen Zigic. Licens: Shutterstock.com

Regeringen har tidigare presenterat en plan för hur de råd och restriktioner som har införts med anledning av covid-19-pandemin ska anpassas och avvecklas. Vid en pressträff den 7 september meddelade regeringen bland annat att restriktioner om deltagartak för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar planeras att avvecklas från och med den 29 september 2021.

En hög vaccinationstäckning i befolkningen är den enskilt viktigaste förutsättningen för att kunna lyfta bort samtliga restriktioner. Men även sjukvårdens belastning, dödligheten och en bedömning av risken för ökande smittspridning har legat till grund för bedömningen.

Folkhälsomyndighetens samlade bedömning är att det är möjligt att ta steg 4 i regeringens plan för avveckling av restriktionerna den 29 september 2021. Det innebär att flera av de restriktioner som har införts för att minska spridningen av sjukdomen covid-19 kan tas bort.

När vi går in i steg fyra i regeringens avvecklingsplan av restriktioner sker följande:

  • Deltagartaken för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort
  • Deltagartaken för privata sammankomster i t.ex. hyrda lokaler tas bort
  • De kvarvarande restriktioner som finns på serveringsställen, t.ex. storlek på sällskap och avstånd mellan sällskap tas bort
  • Folkhälsomyndighetens råd om att arbeta hemifrån tas bort och en successiv återgång till arbetsplatsen kan inledas. Den som har symtom bör fortsatt stanna hemma och testa sig, och arbetsgivare bör då underlätta för hemarbete.

Vaccinationsbevis för större allmänna sammankomster och offentliga tillställningar vid eventuella behov

I linje med regeringens plan för avveckling av restriktioner har Folkhälsomyndigheten dock tidigare fört fram att vissa särskilda regleringar möjligtvis kan behövas när det gäller mycket stora allmänna sammankomster och offentliga tillställningar även fortsättningsvis.

För att ha en beredskap kommer Socialdepartementet därför inom kort att remittera en promemoria med förslag om att vaccinationsbevis ska kunna användas vid dessa större allmänna sammankomster och offentliga tillställningar i steg 4.

Förslaget innebär att de eventuella deltagarbegränsningar som kan behövas för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med 15 000 deltagare eller fler inte ska gälla om systemet med vaccinationsbevis används. Det betyder att anordnaren inte ska vara skyldig att begränsa antalet deltagare i lokaler och avgränsade områden eller utrymmen som anordnaren disponerar om det finns restriktioner gällande detta. Undantag kommer att göras för barn under 16 år och för de personer som av medicinska skäl inte bör vaccinera sig.

Text: Socialdepartementet


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

32 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Magnus E
Magnus E
Gäst
14 september 2021 kl 17:40

När sjuklighet och dödsfall av giftsprutan “vaccinet” inte går att dölja så kommer nästa “smittovåg” av delta eller gamma varianten att trumpetas ut i media. Skulden kommer att läggas på de ovaccinerade. Syftet är att ytterliggare några tusen tvivlare ska kavla upp ärmen eller fly de uppretade massorna.

Last edited 1 år sedan by Magnus E
Josef Persson
Josef Persson
Gäst
8 september 2021 kl 22:18

Fick precis den här av en vän!
https://www.youtube.com/watch?v=5pLRK8Bc07U

Lösningen Affidavit på youtube. Något hela Sverige behöver lära sig för framtiden.

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  Josef Persson
8 september 2021 kl 23:25

Fantastiskt klarläggande Josef!

Anders Johansson
Anders Johansson
Gäst
Reply to  Josef Persson
9 september 2021 kl 01:33

Det är ju ett sätt att försöka använda deras system men att göra det på ett eget vis. Kollade lite vidare på några andra av deras videos. De tar upp det där hur de på ett bedrägligt sätt byggt upp hela etablissemanget för att lura skjortan av precis alla. Schyst att han förklarar på svenska då det är lätt att missa något på engelska eftersom den korrekta definitionen av ord är oerhört viktigt. Tack för tipset Josef.

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  Anders Johansson
9 september 2021 kl 02:22

Men vem var det som registrerade bolaget REGERINGSKANSLIET 1984?
REGERINGSKANSLIET Org.nr: 202100-3831
https://www.allabolag.se/2021003831/regeringskansliet

Anders Johansson
Anders Johansson
Gäst
Reply to  Magnus Lindgren
9 september 2021 kl 11:15

Den blåblodiga sörjan, Antipåven, The Crown Corporation eller Jultomten spelar ju ingen roll eftersom resultatet blir det samma.

Det är det här bedrägliga bolagiserade slavförhållandet som är en del av demokratiillusionen. Systemet skickar vart fjärde år fram ett gäng kandidater till posterna som styrelseledamöter för toppbolaget. Sen får vi i demokratisk anda välja vilken kandidat som ska leda detta nätverk av bolag. Men de kandidater vi väljer arbetar för bolaget och inte för oss. Det vi uppfattar som svek av vallöften är i själva verket bara ett resultat av att ägarna till bolaget har en helt annan agenda än vi.

Skulle man försöka förklara det här för den breda allmänheten hade de troligtvis haft ihjäl budbäraren.

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  Anders Johansson
9 september 2021 kl 18:09

Hallå Anders!
Vi måste ta reda på vem och vilka “avtal” landsförrädare tecknat för omstöpningen av Sverige till ett experimentland
i strid mot demokratiskt lagligt gällande svensk lagstiftning.

Sakkunnig miljöingenjör Solveig Silverins hemsida 2016:

Värdlandsavtalet och vårt hemliga avtal med USA, ger USA fri tillgång till, att i hemlighet, utföra experiment på svenska befolkningen?
Det hemliga avtalet 2008:58 Ett säkerhetsskyddsavtal med USA som Jonas Hafström skrivit på, alltså inte regeringen.

 Värdlandsavtalet Ds 2015:39 och  Beslutet den 25 maj 2016 Men är USA verkligen en seriös och pålitlig vän för Sveriges bästa? 

Här vill jag presentera vad USA är kapabla till att i Hemlighet utföra experiment på människor

https://solveig21miljoblogg.wordpress.com/2016/10/23/vardlandsavtalet-och-vart-hemliga-avtal-med-usa-ger-usa-fri-tillgang-till-att-i-hemlighet-utfora-experiment-pa-svenska-befolkningen/

Last edited 1 år sedan by Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  Anders Johansson
9 september 2021 kl 18:29

Notera att “avtalet” 2008 undertecknande av Jonas Hafström med diplomatstatus som Sveriges ambassadör i Washington.

“Han blev riksbekant genom sitt agerande under tsunamikatastrofen för vilket han år 2008 tilldelades Hans Majestät Konungens medalj av den 8:e storleken och i Serafimerordens band. ”

https://sv.wikipedia.org/wiki/Jonas_Hafstr%C3%B6m

Last edited 1 år sedan by Magnus Lindgren
Anders Johansson
Anders Johansson
Gäst
Reply to  Magnus Lindgren
9 september 2021 kl 21:18

När jag skrev att det inte spelar någon roll var det inte menat som att det är oviktigt.

Men vilken marionett som skapade bolaget REGERINGSKANSLIET eller som skrev under samarbetsavtalet med USA är ju ändå något som i princip ligger utom räckhåll för oss.

Det Josef länkade till skulle kanske med utgångspunkt ur var och ens egen situation vara det mest lösningsorienterade jag sett hitintills. Men jag har ju i och för sig haft fel förut.

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  Anders Johansson
10 september 2021 kl 01:02

Jag fattar men om tystnaden bryts är upprättelse inte utom räckhåll.

Exempel på intressant bolag

MYANMAR ADVOKATER OCH JURISTER I SVERIGES RIKSDAG
Org.nr: 802462-9795

https://www.allabolag.se/8024629795/myanmar-advokater-och-jurister-i-sveriges-riksdag

Anders Johansson
Anders Johansson
Gäst
Reply to  Magnus Lindgren
10 september 2021 kl 01:15

Men dom har ju gjort sig stort besvär för att få till en bedräglig juridik kring detta där vi lämnar något sorts tyst slavsamtycke.

Har de gjort sig allt det här besväret så betyder det också att det här är viktigt. De är ju inga barbarer utan mer sofistikerade sociopater.

Det kanske är lättare att börja nysta i den juridiska snårskogen genom att personligen hävda sin rätt enligt Common Law (tror det heter Mannarätten på svenska) än vad det är att börja med något större. Sen om tillräckligt många gör det samma kanske det resulterar i en snöbollseffekt.

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  Anders Johansson
10 september 2021 kl 03:31

Svagheten hos dessa sociopater är att de inte förstår att avtal och lagar som inte har ingåtts på legala grunder ej heller är legala avtal el beslut.

Lagliga beslut utgår från svenska folkets makt och företräds och beslutas av en demokratiskt vald riksdagsmajoritet hos riksdagens 349 ledamöter.

Last edited 1 år sedan by Magnus Lindgren
Anders Johansson
Anders Johansson
Gäst
Reply to  Magnus Lindgren
10 september 2021 kl 11:02

Men så länge vi inte protesterar mot detta juridiska bedrägeri så har de ju vårt tysta medgivande.

Sen tycker jag precis som du att det är oerhört intressant att veta hur saker och ting ligger till från det stora till det lilla.

Men under varenda sten man vänder på så väller det ut deprimerande skit. Historiskt som nutida agerande av både påvar och presidenter är intressant men ligger ändå utom vårt räckhåll och resulterar mer i någon form av frossande i misärporr från vår sida. Så man borde kanske veta vad de gör men ändå fokusera på vad man själv kan göra.

Att utifrån Mannarätten hävda sin egen rätt gentemot detta juridiska bedrägeri vad gäller allt ifrån munskydd till tvångsvaccinationer skulle nog passa mig personligen som hand i handske då jag har smått rättshaveristiska drag.

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  Anders Johansson
10 september 2021 kl 23:26

Jag är inte alls insatt i “mannarätten” men visst finns det redan anledning till att diktator avgår efter att uppsåtligt ignorerat nödrop om livsfara.

Stoppa både Pandemilagen och farligt Covid-l9 genoccin
https://www.skrivunder.com/vi_protesterar_mot_pandemilagen_och_covid-l9vaccin

Stefan Löfven dömd till 30 års fängelse
https://www.youtube.com/watch?v=8D0RtADVJ5g

Statsbudgeten får ny post: Ersättning för vaccinskador
Publicerad 10 september 2021 kl 00.17
INRIKES. Regeringen föreslår en ny lag om ekonomisk ersättning till personer som skadats av vaccin mot covid-19. Om efterlevande till de som dött av vaccinering ska kunna få pengar är dock oklart.

Statsbudgeten får ny post: Ersättning för vaccinskador | Fria Tider

Last edited 1 år sedan by Magnus Lindgren
Anders Johansson
Anders Johansson
Gäst
Reply to  Magnus Lindgren
11 september 2021 kl 13:21

Mannarätten och d.v.s. Common Law är det ursprungliga lagsystem de försökt kringgå med deras juridiska bedrägeri.

Ur ett lösningsperspektiv är nog det här det viktigaste att läsa på om än någonting annat.

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  Anders Johansson
11 september 2021 kl 18:42

Om någon tveksamhet föreligger brukar man gå tillbaka till förarbeten till de lagar som skall tolkas.

Oegentligheter får inte förekomma hos svenska folkets företrädare i laglig demokratisk förvaltning.

Instruktion av JO
Lag (1986:765) med instruktion för Riksdagens ombudsmän

“Utfärdad den 13 november 1986, senast ändrad den 1 januari 2019 genom SFS 2018:1905.
Enligt riksdagens beslut föreskrivs följande.

Uppgifter
1 § Riksdagens ombudsmän är enligt 13 kap. 2 § riksdagsordningen fyra, en chefsjustitieombudsman och tre justitieombudsmän. Härutöver kan finnas en eller flera ställföreträdande ombudsmän.

Chefsjustitieombudsmannen och justitieombudsmännen har i den omfattning som anges i 2 § tillsyn över att de som utövar offentlig verksamhet efterlever lagar och andra författningar samt i övrigt fullgör sina åligganden.”

https://www.jo.se/sv/Om-JO/Regler-for-JO/Instruktion/

Last edited 1 år sedan by Magnus Lindgren
Macron
Macron
Gäst
8 september 2021 kl 06:41

Den riktiga pandemin börjar ju nu i vinter. Det blir nog svårt att mörka det som väntar runt hörnet.

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
8 september 2021 kl 02:54

Naturligtvis måste alla restriktioner och hotfulla påtryckningar upphöra nu.
Regeringen ska informera om vår grundlagsskyddade valfrihet och självmant skrota särbehandlande vaccinpass mm utan hotfulla brasklappar.

Även EU Stöd mot regeringens hot om tvång och särbehandling.

Magdalena Emreus om vaccin: Ingen i Sverige ska behöva utsättas för negativ särbehandling NewsVoice – 2 september 2021 kl 16:26


Resolutionen 2361 slår fast att alla EU:s 47 medlemsstater måste informera medborgarna om att det är frivilligt att vaccinera sig till exempel med covidvaccin och att personer som väljer att avstå vaccinationer inte får särbehandlas, men EU-minister Hans Dahlgrens politiska talesperson Magdalena Emreus kan inte svara på frågan varför svenska medborgare inte informerats.”

https://newsvoice.se/2021/09/magdalena-emreus-ovaccinerade-sarbehandlas/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=magdalena-emreus-ovaccinerade-sarbehandlas

Last edited 1 år sedan by Magnus Lindgren
Guy CosteD
Guy Coste
Reply to  Magnus Lindgren
9 september 2021 kl 11:35

EU består inte av 47 medlemmar, utan av 27. Det är Europarådet som har 47 medlemsländer.

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
7 september 2021 kl 22:14

Fotot som inleder artikeln får mig att associera till inledningen av en av film av bröderna Ethan und Joel Coen, “The Big Lebowski“, där en man blir överfallen i sitt hem av kriminella som vill få honom medgörlig och pressa information av honom genom att gång på gång hålla ner huvudet på honom i toalettstolen. 

Ibland släpper de upp honom ur toalettstolsvattnet, så att han kan hämta andan ett ögonblick

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Hans Dahl
7 september 2021 kl 22:33

Men den mannen var av en helt annan kaliber än självupptagna, spegel-älskande, deodorant-sprejade, stylade bodybilders med huvudet i sanden och kuddarna blottade för sparkar.

När de kriminella släpper upp honom och hoppas på att ha brutit hans motståndsvilja och att han ska avslöja var de gömda pengarna fanns, sade han:
“En gång till! Jag tyckte att jag såg stålarna där nere!”

Torbjörn Sassersson red.
Admin
7 september 2021 kl 20:56

Faktum är ju att industriplanen att massvaccinera en majoritet redan är i hamn. Runt 80% av Sveriges befolning har fått minst en covidspruta, så industrikampanjen är klar och därför kan restriktionerna tas bort med ett undantag, att vaccinpasset ska gälla vissa större sammankomster.

Catching i kassan på vaccinindustrin. Jag hoppas ingen tror att de är klara med oss nu. Glöm det. Det kommer mer.

Last edited 1 år sedan by Torbjörn Sassersson red.
Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
7 september 2021 kl 21:07

Delta är bara början på det grekiska alfabetet!

Delta kommer tveklöst att mutera till Ε ε EpsilonΡ ρ RhoΖ ζ ZetaΣ σ ς SigmaΗ η EtaΤ τ TauΘ θ ThetaΥ υ YpsilonΙ ι JotaΦ φ FiΚ κ KappaΧ χ ChiΛ λ Lambda och lilla My. Och så vidare!

Fler grekiska bokstäver:
https://sv.wikipedia.org/wiki/Jesuitorden#/media/Fil:Ihs-logo.svg

och

https://en.wikipedia.org/wiki/Phi_Kappa_Sigma

Anders Johansson
Anders Johansson
Gäst
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
7 september 2021 kl 21:33

Om den procenten stämmer kanske det för Sveriges del betyder en lugnare period till efter valet. För nu ska ju valboskapet lugnas med löften om ekonomiska reformer och en ljus framtid.

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
7 september 2021 kl 22:17

Ja detta är naturligtvis bara en tempoväxling i dramaturgin på samma sätt
som när Kalle Zackari wahlström på dagtid åker ifrån sina frigående höns.
När Kalle Zackari Wahlström senare återkommer på natten har givetvis favorit hönan fallit offer för rovdjur och istället för att ta ansvar för sin handling utses räven till syndabock och skjuts av Kalle som omotiverad “åtgärd”.

Samma retorik gäller här i direkt strid mot EU resolution.

Glöm inte! Det finns ingen Pandemi, det finns inga covid-19 virus (inget lab i hela världen har kunnat påvisa detta virus, om nu virus över huvud taget finns), allt är påhitt av några av världens rikaste personer och deras mål är en kraftig minskning av Jordens befolkning, för att själva kunna leva vidare i överflöd, givetvis även medicinindustrins (ägs av samma rika personer) enorma vinster som också hägrar, inget annat.

Covid-19 är bara ett redskap för att skrämma oss till lydnad! Från början påstods det att alla måste ta en spruta av det som kallas vaccin (men som är ett dödligt experiment med ett gift utan giltig innehållsförteckning), sedan blev det två, nu talas om tre, snart om fyra o s v, det kommer aldrig att ta slut förrän större delen av jorden befolkning har eliminerats! PCR-testet förstärks så många gånger i testutrustningen att 97% visar positivt utan att en enda testperson behöver vara drabbad av någon slags förkylning!

Allt är bluff och media står som vanligt på maktens sida!

Se denna video
https://swebbtv.se/w/

Last edited 1 år sedan by Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  Magnus Lindgren
7 september 2021 kl 22:33

För långt inlägg men här kommer hela videolänken enl ovan

SR P1 Fake News om Covid – Läkaren Sture Blomberg och tekn dr Lars Bern bemöter journalisterna i Fjärde Statsmakten 101.
https://swebbtv.se/w/383e0ad0-a634-4eba-9845-163e14c2cc63 .

Last edited 1 år sedan by Magnus Lindgren
Lennart
Lennart
Gäst
Reply to  Magnus Lindgren
7 september 2021 kl 23:11

Bra skrivet. Men depopulation, knappast att dom vill ha ihjäl sin kundkrets. Bättre sälja alla möjliga mediciner till alla möjliga personer. 🙂

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  Lennart
8 september 2021 kl 02:05

Tack Lennart!

Så här säger Karolinskas hedersdoktor Bill Gates själv 2015.

översatt citat 04:21 in i videon.


Först har vi befolkning.  Världen har idag 6,8 miljarder människor.  Det är upp till cirka nio miljarder.  Om vi ​​gör ett riktigt bra jobb med nya vacciner,  hälso- och sjukvård, reproduktiv hälsovård, kan vi sänka det med kanske 10 eller 15 procent. ”

https://www.ted.com/talks/bill_gates_innovating_to_zero/transcript

Rel: Melinda Gates hedersdoktor vid Karolinska Institutet 2014

https://nyheter.ki.se/melinda-gates-hedersdoktor-vid-karolinska-institutet

Last edited 1 år sedan by Magnus Lindgren
Magnus E
Magnus E
Gäst
Reply to  Magnus Lindgren
14 september 2021 kl 17:36

Correctamudo!

Conradius_1
Conradius_1
Gäst
7 september 2021 kl 19:36

mmm “vissa särskilda regleringar möjligtvis kan behövas när det gäller mycket stora allmänna sammankomster och offentliga tillställningar även fortsättningsvis”

Passet ska smygas in, dom kommer att försöka – vänta och se.

Nåt bra är att det är solklart vilka partier som är för ett nazistpass. Det är val snart och det underlättar.

Anders Johansson
Anders Johansson
Gäst
7 september 2021 kl 19:29

Tror på dessa slavförmåner när jag ser dem…

En annan
En annan
Gäst
7 september 2021 kl 19:06

Skönt ändå att man kan besöka Roskildefestvalen ( om den blir av ) utan vidare, dock inte Sweden Rock…
Kanske dags att flytta sina bopålar söderöver, här i lalala-land verkar det mesta barka åt helvete.