Vaccinkrisen: 30305 dog inom 21 dagar efter första dosen i England

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 29 september 2021
- NewsVoice redaktion
Bild: intensivvård. Foto: Olga Kononenko . Licens: Unsplash.com
Bild: intensivvård. Foto: Olga Kononenko . Licens: Unsplash.com
Bild: intensivvård. Foto: Olga Kononenko (Facebook). Licens: Unsplash.com

VACCINKRISEN. Officiella byrån för nationell statistik (Official Office for National Statistics) i England har oavsiktligt avslöjat att 30 305 människor har dött inom 21 dagar efter att ha fått ett Covid-19-vaccin i England under de första sex månaderna av 2021.

Översättning: Sanja R. Juric, NewsVoice

Dussintals informationsfrihetsförfrågningar har lämnats till Public Health England (PHE) under de senaste månaderna för att få veta hur många som har dött inom 28 dagar efter att ha fått ett Covid-19-vaccin, men varje gång PHE fått frågan har myndigheten  hävdat att de inte har den begärda informationen.

Det är extremt konstigt att upptäcka att PHE inte har denna information med tanke på att deras motsvarighet i Skottland har kunnat publicera data om dödsfall inom 28 dagar efter en Covid-19 vaccination. Public Health Scotland publicerade senast siffrorna den 23 juni 2021 i sin ”Covid-19 Statistical Report” där de avslöjade att 5522 människor hade dött inom 28 dagar efter att ha fått ett Covid-19 vaccin mellan den 8 december 2020 och den 11 juni 2021 i Skottland. PHS kunde också avslöja siffrorna utifrån vaccinmärke och datum i ett publicerat kalkylblad.

Kalkylbladet visar att 1877 personer dog 28 dagar efter att ha fått Pfizers mRNA-spruta, 3643 personer dog inom 28 dagar efter att ha fått AstraZeneca-sprutan och 2 personer dog inom 28 dagar efter att ha fått Modernas mRNA-spruta. Exakt samma parametrar har använts för att räkna påstådda Covid-19-dödsfall för majoriteten under de påstådda pandemin.

Dödsfall räknas som Covid-19 om de inträffar inom 28 dagar efter ett positivt test, men i början räknades dödsfall som Covid-19 om de inträffade inom 60 dagar efter ett positivt test.

PHE kan ha undanröjt de krav på data som efterfrågats för antalet människor som har dött efter covidvaccinationer med hjälp av en teknikalitet som handlar om antalet dagar som fanns i PHE:s begäran, eftersom det har upptäckts att de har data om antalet personer som har dött efter att dessa ha fått en Covid-19-injektion. Det är dock inte antalet människor som har dött inom 28 dagar utan istället antal personer som har dött inom 21 dagar efter att ha fått ett Covid-19 vaccin. Dessa siffror publicerades av misstag av Office for National Statistics.

Källa


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq