Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 19/4 kl 01:30.

World Trade Center 911 och gåtan med byggnad 7

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 13 september 2021
- NewsVoice redaktion
Building 7 WTC, privat foto
Building 7, WTC
Building 7, WTC

NOTERAT. Det har gått 20 år sedan byggnad 7 i World Trade Center (WTC) föll ihop genom kontrollerad sprängning i New York den 11 september 2001 bara några timmar efter att flygplan kraschat in WTC-tornen.

“World Trade Center var ett byggnadskomplex på södra Manhattan i New York, USA. De flesta av byggnaderna som ursprungligen tillhörde komplexet kollapsade vid terrorattackerna den 11 september 2001 och resten av dessa ursprungliga byggnader revs under tiden efter attackerna på grund av omfattande skador.” – Wikipedia

Alla seriösa experter inom rivning av stora hus är eniga om att kollapsen av byggnad 7, som var 47 våningar hög, var utförd av experter på “controlled demolition”. Problemet är att det tar månader att projektera och rigga en stor byggnad av denna typ vilket betyder att hela byggnaden apterades månaderna innan World Trade Center attackerades av flygplan.

Byggnad 7 var alltså förberedd för att fällas den 11 september 2001.

Att huset skulle ha apterats med sprängmedel vid byggnation eller senare är otänkbart. Byggnad 7 träffades aldrig av ett flygplan, men fick mindre skador. Mindre bränder uppstod på ett par våningsplan, vilket inte kunde ha lett till en total kollaps, enligt experter inom konstruktion och brand. Allt innehåll förstördes och huset var bas för en lång rad företag och myndigheter.

Text: NewsVoice

World Trade Center komplexet.
World Trade Center-komplexet. Byggnad 7 (markerad med rött) och tvillingtornen som träffades av flygplan (markerade med blått).


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq