Nya Dagbladet inför betalvägg för att säkra oberoende journalistik

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 6 oktober 2021
- Torbjörn Sassersson red.
Nya Dagbladets redaktion, oktober 2021. I bild Isak Boman och chefredaktör Markus Andersson
Nya Dagbladets redaktion, oktober 2021. I bild Isak Boman och chefredaktör Markus Andersson
Nya Dagbladets redaktion, oktober 2021. I bild Isak Boman och chefredaktör Markus Andersson

MEDIA. Nya Dagbladets redaktion med Markus Andersson och Isac Boman i spetsen tackar sina trogna läsare och hoppas att de bidrar till ett fortsatt oberoende tidningsarbete genom att bli prenumeranter.

“Med en ny kampanj påbörjar vi härmed ett nytt kapitel för att kunna skapa ett ännu bättre innehåll tillsammans med våra läsare” – Markus Andersson

 

Läsare kan skapa ett plus-konto hos Nya Dagbladets partner WordPay. Redaktionen förklarar att för varje läsare som registrerar sig får tidningen 10 kronor.

“Det är kostnadsfritt och superenkelt att registrera sig och du förbinder dig inte till någon prenumeration”, skriver redaktionen.

Läsare som registrerar sig under oktober får ett erbjudande. Dessa får automatiskt tio gratisartiklar på sitt konto.

NewsVoice ligger steget efter och har en utvecklingsdialog med WordPay för att se om konceptet även fungerar för oss och våra läsare. Vi använder för närvarande en lösning från MediaLinq för att få in donationer. MediaLinq bidrar starkt till att flera kända bloggare får in donationer för sitt skrivande tex Katerina Janouch och andra.

Text: Torbjörn Sassersson, redaktör, NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Vad vi rena ovaccinerade originalmänniskor – vi icke genmodifierande behöver är att organisera oss. Låt dom andra hurra för sig själva, som ser ner på oss andra att de är så politiskt korrekta och präktiga som låtit sig bli genmodifierade av läkemedelsindustrin? Hallå?       

 • BETALA FÖR LÄSNING HOS NEWSVOICE?

  Det är självklart att NewsVoice kan ta betalt, antingen per artikel eller genom prenumeration. För betalning per artikel föreslår jag en lösning som inte blandar in företaget WordPay. En uppmärksam person visade på regler hos WordPay, och det är sådant som man vill slippa:

  “By using our solutions, you agree to us collecting and using your information, including transferring your information to the United States, Ireland, and/or to countries where your data is stored and processed by WordPay and our affiliated service providers.”

  För betalning per artikel föreslår jag en annan lösning, med månadsfaktura hos Klarna (eller t.ex. Qliro).

  BOKUS

  När jag köper böcker hos Bokus, så meddelar Bokus till Klarna hur mycket Klarna ska kräva mig på.

  Jag betalar en faktura till Klarna, och sedan skickar Klarna pengarna till Bokus sedan de har behållit en liten del själva för att vara intresserade av samarbetet.

  Klarna ser ut att vara svenskt, Klarna Bank AB.

  NEWSVOICE

  NewsVoice kan göra likadant, med den skillnaden att NewsVoice samlar ihop mina köp tills månaden är över, och sedan skickar NewsVoice meddelande till Klarna hur mycket Klarna ska kräva mig på för den månaden.

  Det enda som behövs är troligen att jag registrerar hos NewsVoice ett lösenord så att mina klick kan samlas i en enda pott för månaden. Klarna kommer antagligen att höra av sig och be om personnummer.

  Ett alternativ är att varje köp meddelas till Klarna, och att Klarna samlar ihop för månaden.

  Jag betalar sedan en månadsfaktura till Klarna, och sedan skickar Klarna pengarna till NewsVoice sedan de har behållit en liten del själva.

  Det blir som att köpa böcker hos Bokus.

  DESSUTOM

  Dessutom föreslår jag att när jag klickar på en artikel så kommer, förutom begäran om lösenord, följande information:

  Den här artikeln kostar ____ kr.

  Hittills den här månaden har du köpt för ____ kr.

  Vill du fortsätta? Ja/Nej

  • Nej för fan inte Klarna. Bojkotta klarna. Klarna är ett av alla andra Woke företag som skänker enorma summor till BLM.       

 • Till Torbjörn Sassersson

  Du efterlyser hjälp från läsare med artiklar.

  OK. Jag har funderingar om en debattartikel om skolan och ska försöka göra något av tankarna. Sedan får vi se om den blir antagen för publicering.

  • Jag ser enormt fram emot din debattartkel, Björn, som jag utgår från kommer att publiceras. (Ibland måste vi som skriver artiklar här påminna redaktören om insänt manus, för han har mycket att stå i och tenderar att bli lite glömsk. 🙂

   Björn, jag har mycket stor respekt för din kunskap och din klokhet – och skolan är ett enormt intressant ämne, eftersom den är så djupt infiltrerad och förstörd.

 • Till Erik Forsman 7 oktober 07:56

  Citat:

  “Visst NW bevakar vaccintjafset mycket bra, men inte mycket nytt och folk börjar tröttna.”

  Vadå “vaccintjafset”!

  När du uttrycker dig så, så är du klumpig mot de som har fått biverkningar, och de är många vid det här laget.

  Vadå “tröttna”! Den här historien är vi bara i början av.

  • Biverkningar? Vad då för biverkningar? Av vad då? Menar du av det så kallade vaccinerna? I så fall kan igen hjälpa dig nu.

   Hade människor läst alla dessa “trötta” artiklar om det så kallade vaccinet hade ca 75 % av befolkningen aldrig låtit sig injusteras.

   För oss andra som är “original human, unvaccinated” – icke syntetisk människor kan det bli aningen tjatatit med alla dessa artiklar om hur farligt det så kallade vaccinet är. En absolut majoritet har redan genmodifierat sig – lev med ert beslut och låt oss andra vara i fred. Vill du skriva en snyftstory, gör det.      

 • Har analyserat (lite snabbat och slarvigt) webbtrafikanalys och swebbtv har en “overall visits per month” på 654 641. 
  Nyadagbladet har en “overall visits per month” på 582 934.

  Newsvoice har en “overall visits per month” på 203 288.

  Nyadagbladet har alltså trafik som nästan kan mäta sig med swebbtv. Förvånande. Vad har dom att erbjuda? Bäst ligger nog Fria Tider mellan sex till nio miljoner. Sedan har jag analyserat en mängd bloggar: bakomkulisserna, alfheimr, blueshift, nordfront, peterkrabbe osv som är mer skräp i sammanhanget. 

  Lite oväntat att nyadagbladet har så pass hög trafik. Kanske beror det på att de är listade på appen PIM (politiskt Inkorrekta Media) och kan få en viss trafik därifrån. Lite oroande att newsvoice halkar efter nyadagbladet så pass mycket då newsvoices styrka alltid har varit kommentarerna, vilket är väldigt nedtonad på nästan alla andra jämförbara saiteter. Detta bero nog på de allt mer trötta artiklarna från newsvoice som tidigare haft ett bredare utbud med artiklar om övernaturliga, historiska, universella (rymden) samt ockulta artiklar som mer kittlar fantasin. Newsvoice kan inte konkurrera med dagsaktuella artiklar och analyser utan ska man få upp antalet besökare krävs mer fantasieggande artiklar som ligger mer i redaktörens eget intresse som är betydligt mer omfattande mer än att endast bevaka dagsaktuella politiska utspel, om än med ett omvärldsperspektiv.

  • Statistiken du uppger stämmer inte riktigt. Jag vet inte om du använder rätt parameter. Du skriver “visits” eller menar du pageviews? Bäst mätbegrepp är sessioner (tidigare kallat unika besökare).

   NewsVoice har senaste månaden 303,260 sessioner (=515,832 pageviews) och besöken har ökat väsentligt senaste månaderna från endast 4000 sessioner till 10,000 sessioner per dygn i medeltal.

   Mycket av den ökade trafiken till NV beror på att vi avhandlar ödesfrågan Covid-19 mer än något annat media i Sverige. Jag tror NyD ligger tvåa på den punkten.

   Den minskade bredden på antalet ämnen som avhandlas beror tyvärr på att jag varit mycket mer upptagen av andra projekt än NewsVoice. Självklart skulle jag önska att NewsVoice så som ideell gräsrotsrörelse (en aspekt av NV) är att fler träder fram och deltar i upplysningsarbetet genom att skicka in färdiga artiklar och insändare.

   Många hör av sig med tips, men tips måste omsättas till artiklar och inslag och den tiden finns helt enkelt inte. Ni som vill hjälpa till måste alltså skicka in färdigt material och som tack för hjälpen kan varje skribent få med en annons i texten eller skribentens swishnummer som vi nu ska återetablera.

   • Trafiken var från maj till augusti. Visst NW bevakar vaccintjafset mycket bra, men inte mycket nytt och folk börjar tröttna.

    Tänker mer artiklar som är upplysning, underhållning, filosofi, religion, eller livsåskådning i var fall samt med fantasi på samma gång. Tänker mig mer artiklar likt bokrecensioner av a lá Pia Hellertz style, sådan som kittlar fantasin och som samtidigt ger människor en gnutta hopp.

    Jag kan skiva flera stycken artiklar på temat. Har läst samtliga av Pia Hellertz bokrecensioner (de flesta många gånger) och det finns en hel del att komplettera.

    Sedan vet jag att du är mer en meditation och yogakille – mer intresserad av reinkarnations och vad som här där till, inte bara politik, politik och vad kabalen gör och inte gör.

   • Det lär inte vara många som kommer att vilja betala för gårdagens nyheter, men kommer bli lång för att vilja donera. Den är den risk jag och många med mig ser

    Seriöst, förstår jag problemet nämligen att det kostar att vara oberoende. Vem ska betala? ND har inte så mycket att erbjuda dom andra kan leverera gratis och betydligt snabbare.

     • NY är sällan först att leverera nyheter. Poängen är inte nyheterna utan vilka områden som bevakas. Här konkurrerar (om man så vill säga) ND med många andra gratis aktörer och ND positiva effekt är spridningensegfekten av samma nyheter.

      Vem är det tänkt ska betala och varför betala och hur kommer det sig att ND betalväggslösning just nu?

      • med en betalvägg kommer det in mer pengar, en aktie kan fås att rusa i pris, sedan säljas av snabbt. Okänt fenomen?

 • Det vore en farlig väg att gå. Vem som helst kan donera hur mycket som helst. Låt oss anta att en givare, som önskar förbli anonym, bidrar med många hundra tusen kronor per år tills någon artikel får givaren att sluta donera. Under tiden har tidningen arbetat in sig med nya dyra lösningar, som nu inte längre fungerar, då samma anonyma bidragsgivaren inte länger finns kvar; så till vida om tidningen låter bli att publicera den och den artikeln och istället publicerar den här artikeln.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *