Trafikverkets diesel- och bensinpris på 50 kr/liter följer Agenda 2030

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 16 oktober 2021
- NewsVoice redaktion
Lena Erixon, generaldirektör, TrafikverketBILAR. Sverige har åtagit sig att som nation realisera klimatmålen och Agenda 2030. Därför anser Trafikverket att trafiken ska minskas genom kraftigt höjda drivmedelspriser. Över 50 kronor per liter nämns i en rapport från 2020. Endast de rika har råd att åka bil.

Trafikverket presenterade i oktober förra året sin rapport: “Inriktningsunderlag inför transportinfrastrukturplanering för perioden 2022-2033 och 2022-2037”.

Trafikverkets rapport som togs fram på initiativ av Regeringen beskriver hur Sverige ska nå klimatmålen 2030 och ett styrmedel är kraftigt höjda priser på fordonsbränsle och man nämner 50 kronor per liter för bensin och diesel som nödvändigt för att lyckas.

Trafikverket generaldirektör Lena Erixon säger:

“En höjning av bränslepriset får en rad negativa effekter, främst för landsbygden, och 50 kronor litern är förstås inte realistiskt.”

“Vi behöver öka biodrivmedlen väldigt kraftigt till 2030. Klarar vi inte det måste bränslepriserna höjas för att vi ska klara miljömålen.”

Trafikverket skriver:

“En ökande befolkning och växande ekonomi driver på den framtida efterfrågan på person- och godstransporter. Trafikverkets analyser visar att för att klara transportsektorns klimatmål på ett kostnadseffektivt sätt, krävs en omfattande elektrifiering, en ökad biodrivmedelsanvändning, i kombination med att vägtrafikökningen dämpas genom högre bränslepriser.”

Det mesta av bränslepriset utgörs av skatt. Idag ligger skatten på lite drygt 60%.

Trafikverkets rapport påpekar att höjda bränslepriser påverkar olika samhällsgrupper. Höjningar slår extra hårt mot människor som bor på landsbygden och låginkomsttagare.

Text: NewsVoice

Källor och relaterat

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Biden Raising Gas Prices on Purpose, Top Republican Says

  A top Republican said on Friday that President Joe Biden is raising gas prices on purpose.
  Sen. Lindsey Graham (R-S.C.) made the remarks when he was asked on Fox Business’s “Wall Street with Maria Bartiromo” to respond to Biden’s recent comments where he said raising gas prices is part of “an incredible transition.”
  “I think that’s the main takeaway from his statement, that he is telling the American people they’re doing this to you on purpose, that the transition period is being imposed by policies coming from the Biden administration,” he said.

  https://www.theepochtimes.com/biden-raising-gas-prices-on-purpose-top-republican-says_4497948.html

 • Biden Raising Gas Prices on Purpose, Top Republican Says

  A top Republican said on Friday that President Joe Biden is raising gas prices on purpose.
  Sen. Lindsey Graham (R-S.C.) made the remarks when he was asked on Fox Business’s “Wall Street with Maria Bartiromo” to respond to Biden’s recent comments where he said raising gas prices is part of “an incredible transition.”
  “I think that’s the main takeaway from his statement, that he is telling the American people they’re doing this to you on purpose, that the transition period is being imposed by policies coming from the Biden administration,” he said.

  https://www.theepochtimes.com/biden-raising-gas-prices-on-purpose-top-republican-says_4497948.html

 • Regeringen: Stockholm+50 ska påskynda genomförandet av Agenda 2030

  8 april 2020

  “FN:s möte Stockholm+50 ska bidra till att snabba på genomförandet av åtaganden för klimat och miljö som gjorts inom Agenda 2030 och till att främja en hållbar återhämtning efter pandemin. Ambitionen är att förena det internationella samfundet i mer samarbete och handling.”

  https://www.regeringen.se/artiklar/2022/04/stockholm50-ska-paskynda-genomforandet-av-agenda-2030/

 • Regeringen: Stockholm+50 ska påskynda genomförandet av Agenda 2030

  8 april 2020

  “FN:s möte Stockholm+50 ska bidra till att snabba på genomförandet av åtaganden för klimat och miljö som gjorts inom Agenda 2030 och till att främja en hållbar återhämtning efter pandemin. Ambitionen är att förena det internationella samfundet i mer samarbete och handling.”

  https://www.regeringen.se/artiklar/2022/04/stockholm50-ska-paskynda-genomforandet-av-agenda-2030/

 • jojoj ocker finns i lagboken men så klart detta skurkstyre bryr sig om lagarna på följande sätt att sätta sig över dom följa det är det inte tal om. nääää så är det i skurkistan. med en terrorist som har kapat landet och leker styrande utan mandat från folket .i detta land så röstar folket i fria röstningar som inte ska vara riggade som dom ju är. för en mandat period för 4 år i taget. så folket har inte röstat på ett avtal mellan sossepacket brödraskapet inte häller röstat att leksaksregeringen lek ska göra detta till ett skurkland ett kalifat folket har inte häller röstat för leksaksregeringen ska förskingra skattemedel till terrorister göda angripare samt strö pengar överallt utom till det skatterna är betalda till för dom är ju förskingrade till annt så är det i skurkistan och landsförrädarna har ingen tanke på att avgå så är läget dom måste avstätta jagas ur landet döda eller lite levande men ut måste dom detta är lösningen på detta problemet med avsättning av skurkarna vad mörkar leksaksregeringen jo detta kolla nytt nu
  https://jige.jige.eu/2021/08/13/10/
  sakerhetspartiet@protonmail.com
  https://jige.jige.eu/2021/08/13/10/
  https://jige.jige.eu/2021/09/03/17/ 2021-9-4 https://jige.jige.eu/2021/01/03/17/
  https://jige.jige.eu/2021/09/04/18
  https://se.search.yahoo.com/search?fr=mcafee&type=E210SE91213G0&p=vem+%C3%A4r+bakom+greta
  https://humantribunalen.wordpress.com/about/comment-page-1/?unapproved=50&moderation-hash=e781d0d9e37703c790c67ae0591fbc23#comment-50

 • jojoj ocker finns i lagboken men så klart detta skurkstyre bryr sig om lagarna på följande sätt att sätta sig över dom följa det är det inte tal om. nääää så är det i skurkistan. med en terrorist som har kapat landet och leker styrande utan mandat från folket .i detta land så röstar folket i fria röstningar som inte ska vara riggade som dom ju är. för en mandat period för 4 år i taget. så folket har inte röstat på ett avtal mellan sossepacket brödraskapet inte häller röstat att leksaksregeringen lek ska göra detta till ett skurkland ett kalifat folket har inte häller röstat för leksaksregeringen ska förskingra skattemedel till terrorister göda angripare samt strö pengar överallt utom till det skatterna är betalda till för dom är ju förskingrade till annt så är det i skurkistan och landsförrädarna har ingen tanke på att avgå så är läget dom måste avstätta jagas ur landet döda eller lite levande men ut måste dom detta är lösningen på detta problemet med avsättning av skurkarna vad mörkar leksaksregeringen jo detta kolla nytt nu
  https://jige.jige.eu/2021/08/13/10/
  sakerhetspartiet@protonmail.com
  https://jige.jige.eu/2021/08/13/10/
  https://jige.jige.eu/2021/09/03/17/ 2021-9-4 https://jige.jige.eu/2021/01/03/17/
  https://jige.jige.eu/2021/09/04/18
  https://se.search.yahoo.com/search?fr=mcafee&type=E210SE91213G0&p=vem+%C3%A4r+bakom+greta
  https://humantribunalen.wordpress.com/about/comment-page-1/?unapproved=50&moderation-hash=e781d0d9e37703c790c67ae0591fbc23#comment-50

 • Kvinnan i videon har en vaccinskada. Se på hennes skeva ansikte.Ni kommer att se fler som har det här problemet inom kort. Se bells palsy, lite osäker på vad det heter på Svenska. En vanlig bieffekt ifrån vaccin är det iaf.

 • Varför inte använda bättre alternativ än det som erbjuds idag? Sök på Stan Mayer som blev mördad. Han konverterade en fyrhjuling att gå 100% på vatten. Hade inte det varit ett bättre alternativ för klimatmålen?

 • Kvinnan i videon har en vaccinskada. Se på hennes skeva ansikte.Ni kommer att se fler som har det här problemet inom kort. Se bells palsy, lite osäker på vad det heter på Svenska. En vanlig bieffekt ifrån vaccin är det iaf.

 • Varför inte använda bättre alternativ än det som erbjuds idag? Sök på Stan Mayer som blev mördad. Han konverterade en fyrhjuling att gå 100% på vatten. Hade inte det varit ett bättre alternativ för klimatmålen?

  • Det “sovande folket” är svåra att väcka! Tro mig jag har försökt med bekanta och jobbarkompisar…Några vaknade men de flesta började yra om konspirationsteoretiker..

  • Relevant och strategiskt viktig fråga. Personligen tror jag att gränsen sannolikt går vid matbrist, d.v.s. hotande svält, precis som det gjorde i detta land 1917.

 • Dessa skattefinansierade slem ska arbeta för oss och inte emot oss. Men beroende på hur stor del av befolkningen de lyckas ta död på med “vaccinet” så kan ju en eventuell prishöjning av drivmedel bli helt överflödig. Om den överlevande delen sen har så grava neurologiska problem att de inte kan köra bil så bidrar även detta till att uppnå klimatmålet. Här kan man se att de försöker lösa problemet ur en mängd olika infallsvinklar. Synd att de inte är lika uppfinningsrika när det kommer till att försöka förbättra livet för människor.

  • Ja, det är utifrån flera olika döds/-mördar/-reduceringsspår de jobbar. De vill ha bort oss, punkt slut, därför vi är ‘för många’ för att deras kontroll över oss ska fungera

  • Det “sovande folket” är svåra att väcka! Tro mig jag har försökt med bekanta och jobbarkompisar…Några vaknade men de flesta började yra om konspirationsteoretiker..

 • Visst är det härligt med alla dessa dagisfröknar som chefar över våra myndigheter och som säger med auktoritär stämma:

  – Nu lilla svensk, så får du tyvärr inte köra med din bil längre. Du förstår att det blir för mycket koldioxid och vi har nationella mål att uppfylla och vi vill ju vara bäst i klassen och då måste alla hjälpa till.

 • Är ju fan helt åt h-e. Regeringen vill chockhöja soppan och samtidigt motverka att elbolagen skall kunna ligga före och bygga ut nätet så förutsättningarna för att ha elbil skall kunna bli realistiskt. Släng ut packet ur Rosenbad innan vi blir förintade på riktigt!!!!

 • 70% är skatt. Printa ut era lokala S och MP politiker och klistra upp på bensinpumparna. Med någåt kul budskap. Typ, **Dyrt, he he Tacka oss..**

 • Dessa skattefinansierade slem ska arbeta för oss och inte emot oss. Men beroende på hur stor del av befolkningen de lyckas ta död på med “vaccinet” så kan ju en eventuell prishöjning av drivmedel bli helt överflödig. Om den överlevande delen sen har så grava neurologiska problem att de inte kan köra bil så bidrar även detta till att uppnå klimatmålet. Här kan man se att de försöker lösa problemet ur en mängd olika infallsvinklar. Synd att de inte är lika uppfinningsrika när det kommer till att försöka förbättra livet för människor.

  • Ja, det är utifrån flera olika döds/-mördar/-reduceringsspår de jobbar. De vill ha bort oss, punkt slut, därför vi är ‘för många’ för att deras kontroll över oss ska fungera

 • Visst är det härligt med alla dessa dagisfröknar som chefar över våra myndigheter och som säger med auktoritär stämma:

  – Nu lilla svensk, så får du tyvärr inte köra med din bil längre. Du förstår att det blir för mycket koldioxid och vi har nationella mål att uppfylla och vi vill ju vara bäst i klassen och då måste alla hjälpa till.

 • Är ju fan helt åt h-e. Regeringen vill chockhöja soppan och samtidigt motverka att elbolagen skall kunna ligga före och bygga ut nätet så förutsättningarna för att ha elbil skall kunna bli realistiskt. Släng ut packet ur Rosenbad innan vi blir förintade på riktigt!!!!

 • 70% är skatt. Printa ut era lokala S och MP politiker och klistra upp på bensinpumparna. Med någåt kul budskap. Typ, **Dyrt, he he Tacka oss..**

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *