Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

CDC godkänner Pfizers Covid-19-vaccin för barn i åldern 5-11 år

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 3 november 2021
- NewsVoice redaktion

COVIDKRISEN. Efter en enhällig rekommendation från en rådgivande panel har chefen Rochelle Walensky på Centers for Disease Control and Prevention (CDC) i USA godkänt vaccination av barn i åldrarna 5 till 11 år med Pfizer-BioNTech Covid-19-vaccin, skriver RT och andra kanaler.

“Det är vårt pågående ansvar att se till att så många människor som möjligt är vaccinerade och skyddade från Covid-19”, sa Walensky till panelen på tisdagen och kallade det en “monumental dag”.

CDC-data visar att 172 barn i den riktade åldersgruppen har dött av viruset och över 8300 har lagts in på sjukhus i USA. Utöver den kliniska effekten av viruset på barn har det förekommit “skadliga sociala och psykiska effekter som vi precis har börjat förstå till fullo”, tillade Walensky.

Tisdagens beslut innebär att cirka 28 miljoner barn i denna åldersgrupp i USA kommer att vara berättigade att injiceras. Två doser, en tredjedel så starka som sprutan som ges till de 12 år och äldre, ska ges med tre veckors mellanrum.

För att fastställa effektiviteten av Pfizer-BioNTech covidvaccinet, mätte Pfizer blodet hos 264 barn för antikroppar, skriver CHD.

“Det var 3000 vaccinerade barn i försöket. Varför mäts inte blod från de andra 2700 för antikroppar?” frågade dr Meryl Nass, en medlem av Children’s Health Defense Scientific Advisory Panel.

“Pfizer förklarar aldrig varför, när de har en viktig klinisk prövning där över 3000 barn injicerades i denna åldersgrupp, användes endast en delmängd på mindre än 10% för att bedöma effektiviteten”, sa Nass.

Nass förklarade:

“Pfizer hävdar att tre fall av covid i den vaccinerade gruppen mot 16 i placebogruppen visar vaccinets effektivitet, men FDA accepterade inte detta påstående. Observera att alla fall var lindriga, inga var inlagda på sjukhus eller dog. Så planerar de att vaccinera 28 miljoner barn för att förhindra förkylningar?”.

Meryl Nass sa att barn med genomgången covidinfektion inte fick sina antikroppsnivåer kontrollerade efter den första dosen, eftersom Pfizer sa att de inte samlade in data eftersom de “försöker minimera blodprover på barn”

“Den verkliga anledningen till att de inte vill samla in data är för att det kan stödja det faktum att barn som redan haft covid kanske bara behöver en vaccindos, eller ingen alls,” sa Nass.

Patricia Neuenschwander, en legitimerad sjuksköterska, påminde ACIP om att vaccinationer inte förhindrar infektion eller överföring. Covid-19 är en mild sjukdom hos de allra flesta barn, sa hon och tidigare immunitet ignoreras.

Hjärtinflammation har ökat enormt efter att covidvaccinationerna inleddes

En bieffekt som skapat stor diskussion är myokardit – en form av hjärtinflammation. CDC uppger att 1640 fall av myokardit har rapporterats till CDC:s vaccinationsbiverkningsrapporteringssystem (VAERS) hos personer under 30 år efter att de har fått covidvaccin, skriver CHD.

Svenska Checkfact.org skriver att alla myo- och perimyokarditer som rapporterats till VAERS de senaste 12 åren för alla vacciner visar att dessa hjärtåkommor har rapporterats 192 gånger fler under 2021 än genomsnittet per år, för alla andra vaccin, de föregående 11 åren.

Sammanställning: NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq