CDC-direktör vill ha munskyddskrav under vanlig förkylningssäsong

publicerad 17 november 2021
- av NewsVoice
CDC direktören Rochelle Walensky vid sidan av en anonym kvinna med munskydd. Montage av pressfoto från CDC respektive foto av Engin Akyurt (licens: Unsplash.com)

NOTERAT. Amerikanska CDC:s högsta chef Rochelle Walensky har presenterat idén om ett krav att alla permanent ska bära munskydd under säsonger för vanlig säsongsinfluensa och vanlig förkylning.

I ett HHS-uttalande på YouTube smög Walensky in behovet av "skydd mot influensa eller coronavirus" i sitt uttalande. Flera medier har reagerat på uttalandet.

“Whether it’s an infection from the flu, coronavirus, or even just the common cold. In combination with other steps like vaccination, hand washing, and keeping physical distance, wearing your mask is an important step you can take to keep us all healthy.” - Rochelle Walensky

Ekonomen Martin Armstrong kommenterar:

"Att koppla ihop förkylning [vanlig snuva] med coronaviruset är ett farligt steg mot en oändlig tyranni. CDC sa till en början att alla som tog [covid]sprutan inte skulle behöva bära munskydd, men nu verkar det som att de stödjer idén om att bära munskydd under överskådlig framtid.

Som vi har sett sedan pandemin började kan CDC-förslag snabbt bli mandat. Det finns inga bevis på att munskyddsmandat effektivt skyddar allmänheten. Faktum är att vissa stater med maskmandat har fler fall av covid än de utan krav som Kalifornien mot Florida. Om vi inte håller emot kommer mandaten och kontrollförsöken i samhället aldrig att ta slut."

Text: NewsVoice | Bild: CDC direktören Rochelle Walensky vid sidan av en anonym kvinna med munskydd. Montage av pressfoto från CDC respektive foto av Engin Akyurt (licens: Unsplash.com)