Demonstrationer mot brittiska regeringen under årlig 5:e novembermanifestation

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 6 november 2021
- NewsVoice redaktion
London-protester den 5 nov 2021.. Källa: RT.com och Ruptly

VÄRLDEN. Sammandrabbningar utbröt mellan polis och demonstranter i den årliga miljonmaskmarschen i London, när medborgare mot det brittiska etablissemanget avfyrade fyrverkerier mot polisen. Marschen som arrangeras varje år den 5:e november är riktad mot regeringsövergrepp, inkomstskillnader och Covid-19-restriktioner.

Demonstranterna marscherade genom Parliament Square, Trafalgar Square och Oxford Street på fredagen.

“Boris ljög, människor dog”, skanderade demonstranter. Vid ett tillfälle brände en grupp demonstranter en bild av Johnson i protest mot landets Covid-restriktioner.

Många demonstranter bar Guy Fawkes-masker för att hedra den fiktiva anti-regeringskaraktär som porträtterades i Alan Moores roman “V for Vendetta”, på minnesdagen för den verkliga Fawkes.

Text: NewsVoice | Källa: RT.com och Ruptly

Guy Fawkes
Guy Fawkes – Crestock.com


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Många ur befolkningen världen över lever i villfarelsen att polisen arbetar för dem. Men i och med den här plandemin borde det väl vara uppenbart att polisen är de som handgripligen genomför statsförtrycket. Tittar man på öppet totalitära stater så är det polisen som hämtar, torterar, avrättar eller bara låter människor försvinna. Gränsen för när sådant kan börja hända är väl gradvist flytande. För det finns poliser som är korrekta i deras yrkesutövning och så finns det snutar som kan vara helt gränslöst sviniga. All skit kan inte bara hända i Långtbortistan.

 • Det är inte lite ironiskt med den årliga miljonmaskmarschen i London! Det är ett utmärkt exempel på historieförfalskning och hur oppositionen tagits över av etablissemanget.

  Varje år den 5 november firas Guy Fawkes som en frihetshjälte. Sanningen är att han var en terrorist som tillsammans med andra edsvurna hade för avsikt att spränga hela det brittiska parlamentet och kungafamiljen i luften. Denna komplott hade främst två syften

  1. Återinföra katolskt styre över England
  2. Förhindra utgivandet av den oförfalskade översättningen av de heliga skrifterna, King James översättning av nya och gamla testamentet, som hade påbörjats och som utgavs 1611. 

  Guy Fawkes var en terrorist som 1604 tillsammans med andra jesuiter försökte spränga hela det engelska parlamentet med kungen och hans familj i luften i det som kallas “The Gunpowder Plot”.

  Engelskspråkiga Wikipedia skriver (min översättning):

  “Gunpowder plot 1605, som under tidigare århundraden ofta benämndes Gunpowder Treason Plot eller Jesuit Treason, var ett misslyckat mordförsök mot kung James I av en grupp engelska provinsiella katoliker ledda av Robert Catesby som försökte återinföra den katolska monarkin”.

  Här är en mycket intressant artikel om den både historiskt och moraliskt fullständigt förvrängda filmen “V for Vendetta”, skriven av Sanja R. Juric som tar upp viktiga paralleller mellan denna film och det vi upplever nu under Corona-agendan:
  https://newsvoice.se/2020/11/v-for-vendetta-2020/

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *