Blue Origins Jeff Bezos: endast ett begränsat antal människor kommer leva på jorden

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 16 november 2021
- NewsVoice redaktion
Jeff Bezos. Press photo: Press.aboutamazon.com

RYMDFART. Mänskligheten kommer att flytta industrier ut i rymden och tillåta endast ett fåtal utvalda att få stanna kvar på Jorden, som kommer att fungera som en skyddad nationalpark, enligt den självfinansierade rymdutforskaren Jeff Bezos, grundaren av Amazon och rymdbolaget Blue Origin.

Amazon-miljardären och en av de mest inflytelserika globalisterna berättade entusiastiskt, under ett föredrag på Ignatius-forumet i Washington DC, om hur den mänskliga civilisationen kan utvecklas i framtiden.

Jeff Bezos tror att det kommer att bli aktuellt att migrera stora mängder människor ut till rymdbaserade kolonier och rymdbaser på andra planeter och månar i solsystemet och att Jorden kan ha plats för ”låt säga 10 miljarder människor”.

Jorden har uppskattningsvis 7,9 miljarder människor i slutet av 2021 (worldometers.info) att jämföra med blott 4 miljarder 1973. Befolkningsutvecklingen är dramatrisk.

Bezos tror att det kommer att konstrueras stora cylindriska rymdkolonier som snurrar för att skapa artificiell gravitation för miljontals invånare medan jorden ska förvandlas till en skyddad planet med begränsade möjligheter för besök, liknande vad som gäller för dagens amerikanska nationalparker.

Amazon-grundaren anser att människan behöver utforska andra planeter samtidigt som vi måste ta hand om vår moderplanet Jorden. Amazon satsar mest pengar på gynnsamma projekt på och för jorden, påpekar Bezos.

Text: NewsVoice | Bild: Jeff Bezos. Pressfoto: Press.aboutamazon.com

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq