Österrike förbjuder oinjicerade från offentliga platser – 36% vägrar ta sprutan

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 6 november 2021
- NewsVoice redaktion
Alexander Schallenberg. Foto: Bundesministerium für Europa. Licens: CC BY 2.0, Commons
Alexander Schallenberg. Foto: Bundesministerium für Europa. Licens: CC BY 2.0, Commons
Bild: Alexander Schallenberg. Foto: Bundesministerium für Europa. Licens: CC BY 2.0, Commons

VÄRLDEN. Österrike stoppar oinjicerade från att komma in på en lång lista av offentliga platser som barer, kaféer, frisörer och hotell, meddelade landets nya förbundskansler Alexander Schallenberg i fredags.

Besöksförbudet kommer att träda i kraft nästa vecka på måndag och kommer att gälla kaféer, barer, restauranger, teatrar, skidstugor, hotell, frisörer och alla evenemang som involverar mer än 25 personer, sa förbundskansler Alexander Schallenberg.

Den politiska manövern påverkar en stor del av Österrikes befolkning. 36% av landets invånare har vägrat att ta covidinjektionerna.

En fyra veckors övergångsperiod kommer att tillämpas. Under den perioden kommer personer som bara fått sin första injektion och kan visa upp ett negativt PCR-test att vara undantagna från reglerna, men efter dessa fyra veckor kommer dock de flesta offentliga utrymmen att öppna sina dörrar endast för de som är dubbelt injicerade eller kan visa att de nyligen återhämtat sig från en covidinfektion.

Andra europeiska länder som Frankrike och Italien har tagit fram digitala vaccinpass och även Tyskland är inne på samma koncept. Den tyska förbundskanslern Angela Merkel larmade tidigare i veckan för kommande “allvarliga restriktioner” för de oinjicerade i Tyskland.

Sebastian Kurz.MSC, CC BY 3.0 DE via Wikimedia
Sebastian Kurz.MSC, CC BY 3.0 DE via Wikimedia

Alexander Schallenberg ersatte Sebastian Kurz (35) som avgick efter räder mot hans kontor och parti. Schallenberg är en nära allierad till Kurz, som avgick som förbundskansler i oktober efter anklagelser om korruption riktad mot honom och nio andra politiker och administratörer. Den globalistvänlige Sebastian Kurz (född 1986) valdes till landets utrikesminister 2013 endast 27 år gammal.

Text och översättning: NewsVoice. Källor: Deutsche Welle, Politico och Russia Today

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

  • Precis, bara det att det går inte att ignorera ‘dem’. ‘de’ flyttar konstant fram sina positioner och måste därför ringas in och aktivt sättas stopp för. En gigantisk uppgift men den måste genomföras annars kommer det gå reejält åt pipsvängen

 • Det här är säkert på ingång även i Sverige men de kommer nog vänta till efter valet eftersom en digital gul stjärna inte vinner röster.

  Själv bryr jag mig inte även om de skulle inbilla sig att jag ska gå runt med en koklocka runt halsen och skrika oren, eftersom jag ändå inte kommer delta i detta medicinska Frankenstein-experimentet under några som helst omständigheter.

  • Fan, vore inte det lite kull ändå?

   Stor bjälra i en a handen, och en megafon i den andra.

   -Flytta på er gör väg, ovaccinerad passerar akta akta!
   -Flytta på er gör väg, ovaccinerad passerar akta akta!
   -Flytta på er gör väg, ovaccinerad passerar akta akta!

   Så får man går först i kön på coop.

   • relaterat

    Tre vaccinvägrande påvevakter lämnar gardet
    Tre vakter ur påvens schweizergarde har vägrat låta sig vaccineras mot covid-19, trots påvlig order. De tre har på eget bevåg sagt upp sig och kommer att återvända till Schweiz, uppger gardet.
    Ytterligare tre vakter ur gardet har tillfälligt stängts av i avvaktan på att de ska vaccineras.

    Huvuduppgiften för schweizergardet är att skydda påven.
    Påven Franciskus är en stark förespråkare av coronavaccinet och har tidigare uttryckt att han inte förstår varför man väljer att inte ta sprutan.
    I mitten av september sade påven att de flesta inom Vatikanen är vaccinerade mot covid-19 – men att det finns en liten grupp motståndare, som man försöker “hjälpa”.

    För att bli schweizergardist måste man vara schweizisk medborgare, man, praktiserande katolik, ogift och mellan 19 och 30 år gammal, ha genomgått en omfattande militär utbildning samt vara beredd att stanna i tjänst i 26 månader.

    https://www.msn.com/sv-se/nyheter/utrikes/tre-vaccinv%C3%A4grande-p%C3%A5vevakter-l%C3%A4mnar-gardet/ar-AAP6r99

    Schweizergardet
    https://sv.wikipedia.org/wiki/Schweizergardet

    Så här gjorde de gamla grekerna

    Ostracism
    https://sv.wikipedia.org/wiki/Ostracism

 • relaterat

  Österrikisk domstol upphäver dom: PCR-test är inte lämpligt för diagnos 31 mars 2021

  “I republikens namn” utfärdades en sensationell dom den 24 mars under företagsnumret VGW-103/048/3227 / 2021-2 , vilket gav Kurz-regeringen ett rungande slag i ansiktet. Domstolen konstaterade på flera ställen att ett PCR-test inte är lämpligt för att fastställa smittsamhet. Denna sannolikt faktiskt korrekta bedömning avvisar indirekt hela coronapolitiken i Österrike, som bygger på detta test.

  Av Michael Mayrhofer
  Förvaltningsdomstolen i Wien har beviljat ett klagomål från FPÖ mot förbudet mot dess möte registrerat den 31 januari i Wien. “Förbudet var fel”, står det i republikens namn. I domskälen konstaterade domstolen på grundval av vetenskapliga undersökningar att de grunder för förbudet som lagts fram av Wiens polismyndighet är helt ogrundade.  Domstolen instämmer i påståendena i klagomålet “på alla punkter” och går till och med långt utöver de argument som FPÖ själv framfört. I synnerhet ifrågasätts de kriterier och definitioner som används för att fastställa antalet coronasjuka massivt.

  https://www.info-direkt.eu/2021/03/31/oesterreichisches-gericht-kippt-urteil-pcr-test-nicht-zur-diagnostik-geeignet/

   • Tänker….
    Oförvitliga tjänstemän höjda över alla misstankar.
    Låter som en thriller jag såg 1970.
    Undersökning av en medborgare höjd över alla misstankar, ett italiensk kriminaldrama i regi av Elio Petri.

 • Vi som har överlägset immunförsvar som inte kan smittas och inte behöver vaccin eller mediciner borde få ett Guldkort med exklusivt tillträde till de bästa restaurangerna, caféer, hotell, limousiner, flygplan och eget vägnät samt regering och eget land.

  • Absolut!

   Framförallt ett eget land och en egen regering. Limousin klarar jag mig nog utan.
   Två flugor i en smäll. De vaccinerade behöver inte vara rädda för att komma för nära, om de nu inte vill komma på semester och kramas lite? Och vi kan leva som vanligt.

   Så kan de sitta och injicera varandra lyckligt i alla sina dagar…..
   Vilket tyvärr dock verkar bli rätt få.

   Våra nuvarande politiker utför ju många viktiga samhällsfunktioner, de borde väl ha en booster varje vecka egentligen?

   Så “överlägset” immunförsvar tror jag dock inte att jag har. Men ett normalt immunförsvar verkar tillräckligt för att ha överlevt ca 2 år under tidernas “värsta
   pandemi” Och det helt utan Isopropanol och ansiktsmask.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *