Regeringen: Vaccinationsbevis kan krävas för tillträde till allmänna sammankomster och offentliga tillställningar

publicerad 17 november 2021
- Redaktionen
Party och koncert. Foto: Matty Adame. Licens: Unsplash.com
Party och koncert. Foto: Matty Adame. Licens: Unsplash.com
Party och koncert. Foto: Matty Adame. Licens: Unsplash.com

Regeringen avser att gå vidare med förslaget om att möjliggöra användning av vaccinationsbevis vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar från och med den 1 december 2021. Syftet är att begränsa smittspridning bland framför allt ovaccinerade genom att förhindra att ovaccinerade personer samlas i större grupper, samtidigt som verksamheter kan fortsätta att ta emot besökare.

“Pandemin är inte över och i vår omvärld sprids nu smittan. Den negativa utvecklingen är oroande även om vi ännu inte sett en liknande utveckling i Sverige. Regeringen och Folkhälsomyndigheten ser därför behov av att kunna använda vaccinationsbevis som en smittskyddsåtgärd för att begränsa smittkedjor”, säger socialminister Lena Hallengren.

Regeringen har i dag tagit emot en hemställan från Folkhälsomyndigheten, där myndigheten ser behov av att få tillgång till vaccinationsbevis som en smittskyddsåtgärd. Regeringen remitterade i september ett förslag som innebär att de restriktioner som gäller för ett arrangemang kan lättas om arrangören kan garantera att deltagarna är vaccinerade genom att deltagarna visar upp ett vaccinationsbevis som visar att de är fullvaccinerade, det vill säga vaccinationsdelen i EU:s digitala covidbevis.

Detta innebär att om arrangören väljer att kräva vaccinationsbevis behöver de inte beakta de deltagarbegränsningar som Folkhälsomyndigheten ser behov av för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Enligt Folkhälsomyndigheten gället det de som hålls inomhus med fler än 100 deltagare.

“Det är prioriterat för regeringen att ge möjligheter att verka för såväl kulturen, idrotten som andra viktiga evenemang och sammankomster. När vi nu ser att läget riskerar att bli sämre avser vi att direkt gå vidare med det sedan tidigare förberedda förslaget om vaccinationsbevis, för att ge arrangörer av kultur- och idrottsevenemang möjligheten att upprätthålla sina verksamheter”, säger kultur- och demokratiminister Amanda Lind.

Regeringen har för avsikt att gå vidare med förslaget, som ska börja gälla den 1 december 2021. Eftersom sittande regering är en övergångsregering kommer frågan att förankras med riksdagen.

Kort om förslaget

 • Förslaget syftar i första hand till att minska risken för smittspridning genom att begränsa ovaccinerade personers möjligheter att delta i allmänna sammankomster och offentliga tillställningar.
 • Endast vaccinationsbevis kommer att godtas, det vill säga vaccinationsdelen i EU:s digitala covidbevis, vilket innebär att man måste vara vaccinerad.
 • Målsättningen är att de nya reglerna börjar gälla den 1 december 2021.

Covidbevis

Vaccinationsbevis kan beställas på www.covidbevis.se

För personer utan e-legitimation tar det längre tid att beställa ett vaccinationsbevis eftersom det blir fler manuella moment för att säkerställa att alla vaccinationsbevis hamnar hos rätt personer. Så är det redan idag och det kan bli ännu längre väntetider nu när vaccinationsbeviset ska användas nationellt. Om du inte vill vänta i onödan uppmanar vi dig som ännu inte har skaffat e-legitimation att göra detta, till exempel i form av ett mobilt bank-ID. Då kan du beställa ditt vaccinationsbevis på bara några minuter.

Text (pressmeddelande): Elin Aarflot, pressekreterare hos socialminister Lena Hallengren

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

  • Fler vaknar iallafall upp nu!

   25 november, 2021

   Den folkliga uppslutningen mot vaccinbeviskraven från regeringen har varit massivt. På drygt en vecka har Justitieombudsmannen mottagit lika många anmälningar som man normalt registrerar under ett kalenderår, detta har fått IT-systemen att ge vika.

   Vid 9-tiden på torsdagsmorgonen hade det totala antalet anmälningar mot regeringens krav på vaccinationsbevis ökat till 8115 st. Något som enligt en tjänsteman på JO som Folkungen talat med fått hela JO’s IT-system att braka ihop. Våra system klarar inte den här anstormningen, säger tjänstemannen till Folkungen.
   Anmälningarna började strömma in redan under onsdagen den 17 november när direktiven presenterades. Antalet är överväldigande för tjänstemännen på JO som beskriver situationen som ”extraordinär”, en tjänsteman beskrev situationen under onsdagen, själv har jag arbetat här på JO i 20 år och aldrig sett något liknande.

   https://folkungen.se/8115-anmalningar-jos-it-system-kraschat/

  • Fler vaknar iallafall upp nu!

   25 november, 2021

   Den folkliga uppslutningen mot vaccinbeviskraven från regeringen har varit massivt. På drygt en vecka har Justitieombudsmannen mottagit lika många anmälningar som man normalt registrerar under ett kalenderår, detta har fått IT-systemen att ge vika.

   Vid 9-tiden på torsdagsmorgonen hade det totala antalet anmälningar mot regeringens krav på vaccinationsbevis ökat till 8115 st. Något som enligt en tjänsteman på JO som Folkungen talat med fått hela JO’s IT-system att braka ihop. Våra system klarar inte den här anstormningen, säger tjänstemannen till Folkungen.
   Anmälningarna började strömma in redan under onsdagen den 17 november när direktiven presenterades. Antalet är överväldigande för tjänstemännen på JO som beskriver situationen som “extraordinär”, en tjänsteman beskrev situationen under onsdagen, själv har jag arbetat här på JO i 20 år och aldrig sett något liknande.

   https://folkungen.se/8115-anmalningar-jos-it-system-kraschat/

 • Hallengrens slutsats i artikeln är ju helt ologisk för den har precis ingenting med smittspridning att göra. Man måste ju vara helt hjärndöd för att köpa det här resonemanget.

  “Här är evenemangen som kräver vaccinbevis…

  Bevis på negativt test eller tillfrisknandebevis omfattas inte av de nya reglerna.

  Enligt förslaget är det vaccinationsbevis som gäller, eftersom vaccin skyddar mot svår sjukdom, skriver socialminister Lena Hallengren (S) i ett mejl till SVT.”
  
  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/har-ar-evenemangen-som-infor-vaccinbevis

  Huruvida jag själv vill bli lite eller mer sjuk är ett högst personligt val som inte på något vis kräver ett vaccinpass. Människor ska inte behöva “vaccinera” sig p.g.a. att slemmiga politiker monterat ned såväl intensiv- som reguljär sjukvård. Bättre att hugga giftsprutor i dessa slem.

 • Karl Denninger fullkomligt pulvriserar allt som har med covidvacciner att göra, dess funktion och det politiska narrative runt ” pandemin”.
  Håll till godo. Ingen rolig läsning – nu kommer “breakthrough” med stormfart. Håll i hatten å vakna.

  https://market-ticker.org/akcs-www?blog=Market-Ticker-Nad

  Fungerar inte länken så skriv in http://www.market-ticker.org och orientera dig. Inlägg många veckor tillbaka är mkt lösvärda. Stoppa dessa under näsan på sk experter.

 • Med dessa slemmiga politikers ordlekar är “kan” ett mer flyktigt kanske än “kommer” som är så mer utlovat konkret. Men det här kan inte komma att användas utan det kommer definitivt att göra så.

  Via det sluttande planet börjar de med folksamlingar på över hundra personer och sen kommer det här förflytta sig mot en öppen krigsförklaring där vi inte ens kan handla mat.

 • Hallengrens slutsats i artikeln är ju helt ologisk för den har precis ingenting med smittspridning att göra. Man måste ju vara helt hjärndöd för att köpa det här resonemanget.

  “Här är evenemangen som kräver vaccinbevis…

  Bevis på negativt test eller tillfrisknandebevis omfattas inte av de nya reglerna.

  Enligt förslaget är det vaccinationsbevis som gäller, eftersom vaccin skyddar mot svår sjukdom, skriver socialminister Lena Hallengren (S) i ett mejl till SVT.”

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/har-ar-evenemangen-som-infor-vaccinbevis

  Huruvida jag själv vill bli lite eller mer sjuk är ett högst personligt val som inte på något vis kräver ett vaccinpass. Människor ska inte behöva “vaccinera” sig p.g.a. att slemmiga politiker monterat ned såväl intensiv- som reguljär sjukvård. Bättre att hugga giftsprutor i dessa slem.

 • Karl Denninger fullkomligt pulvriserar allt som har med covidvacciner att göra, dess funktion och det politiska narrative runt ” pandemin”.
  Håll till godo. Ingen rolig läsning – nu kommer “breakthrough” med stormfart. Håll i hatten å vakna.

  https://market-ticker.org/akcs-www?blog=Market-Ticker-Nad

  Fungerar inte länken så skriv in http://www.market-ticker.org och orientera dig. Inlägg många veckor tillbaka är mkt lösvärda. Stoppa dessa under näsan på sk experter.

 • Med dessa slemmiga politikers ordlekar är “kan” ett mer flyktigt kanske än “kommer” som är så mer utlovat konkret. Men det här kan inte komma att användas utan det kommer definitivt att göra så.

  Via det sluttande planet börjar de med folksamlingar på över hundra personer och sen kommer det här förflytta sig mot en öppen krigsförklaring där vi inte ens kan handla mat.

 • De kan skylta med ‘regerings’emblemet, men dessa sk politiker har för ett bra tag sedan diskvalificerat sig fr att kunna använda Det. Det här är droppen som gröpte ur Stenen

  • Alla som pratar om virus som att de existerar och smittar , och inte basunerar ut det faktum att virus inte/aldrig isolerats, att virus inte smittar, kan vi misstänka utgör kontrollerad opposition. Hela grejen med vaccinering och vaccinpass och inskränkning av vår medfödda frihet skulle ju falla om detta viktiga faktum kom till den stora massans medvetenhet. Vilket motiv skulle då kunna användas till detta vaccinvansinne? Detta “virus” är ju det som kontrollivrarna använder som sitt vapen i sin plan. AVVÄPNA DOM! TA “VIRUSVAPNET IFRÅN DOM!

   • Om vi ska kunna påverka folk får vi ta ett steg i sänder. När du säger att viruset inte existerar stänger många dörrarna direkt. Det sitter för djupt i de flesta och för de flesta krävs det att vi nystar upp lögnerna utifrån där de står. Troligen existerar inget virus som det framställs i media, men det duger inte som förklaring just nu. Det krävs mer för att övertyga folk om annat.

    • Det finns ingen anledning att undanhålla sanningen. Det är sanningen som behövs just. Att sanningen ska ut är avgörande och vi kan inte tro att folk vaknar genom att spela med i narrativet.

     • Det är inte fråga om att undanhålla sanningen. Den kryper så sakteliga fram. Det rör sig snarare om sättet att föra diskussion med människor, val av information anpassas gradvis efter mottagaren. Observera att det egentligen inte går att explicit avgöra vad som är rätt eller fel här, snarare en diskussion om hur vi framställer fakta utifrån den som lyssnar. Vi ska givetvis inte ljuga eller manipulera, men vi kan välja att varsamt låta informationen ta form och göras hanterlig utifrån var mottagaren befinner sig.

      För vissa kan det låta som en självklarhet att viruset är påhittat, där finns en kunskapsbas och öppenhet som tillåter det. Det är en naturlig pusselbit i fulspelet för dem. Andra har suttit med huvudet i propagandamaskinen ett bra tag, anar intet, och om de plötsligt får höra att viruset inte existerar kan de inte ta in informationen hux flux. Det kan bli en psykologisk reaktion som de inte kontrollerar och perceptionsförmågan blir noll, ungefär som en chock. Du har då uppnått just ingenting annat än att någon som vänder dig ryggen för det blev för bra just då.

      Folk är inte särskilt förändringsbenägna, drämmer du sanningen i skallen på dem riskerar den bara göra dem omtöcknade. Närma dig försiktigt, observera reaktion, kan jag fortsätta eller ska jag vänta med nästa överraskning? Spring inte rakt på och vifta med din sanning och förvänta dig att hela världen ska tro på dig. Hur gärna vi vill frälsa världen ska vi inte förvänta oss att den är så mottaglig alltid.

 • Vansinnigt diktaturliknande beslut som enbart kan förklaras med syftet att utöva utpressning mot folket och ungdomarna för att fler ska låta läkemedelsbolagen injicera fler med ett farligt medel. Varför vill de så desperat få in den här injektionen i alla? För att få ner smittan – är det orsaken? Då måste man ju ha visat att det skyddar mot smitta. Skyddar det mot smitta? Nej! Är det säkert? Nej! Det är tvärtom farligt. Vad vet man om långtidseffekter? Inget! Detta vansinnesbeslut måste alla som inte har förlorat förståndet protestera mot.

 • Vem/vilka styr vår regering?

  Sveriges finansminister under förutvarande 7 år har varit Magdalena Andersson, som nu föreslås bli vår nya statsminister. Här utdrag ur nedanstående videos tal:
   
  ”Hon är gift med Richard Friberg, han är innehavare av professuren i nationalekonomi på Knut- och Alice Wallenbergs stiftelsefinansierade lärosäte Handelshögskolan i Stockholm. Friberg instruerar sin fru Magdalena Andersson hur valutaregimen ska skötas. Den som verkar utan att synas vill gärna ha ett mellanled, så korruptionen inte hamnar i öppen dager. Den som inte fattar att socialdemokraterna är Investors (Wallenbergs) politiska gren är efterbliven. Syftet är att ordna lagstiftning som utgör djupa statens säkra hand.
  När Ericsson (Wallenbergföretag) mutar Uzbekistans president via dennes dotter med tre miljarder, utbetalt via Telia, och går fria i Högsta Domstolen, så tydliggörs det vad staten Sverige är för något. Magdalena Andersson kommer inte att göra sina uppdragsgivare besvikna! De enda hon kommer att göra besvikna är det svenska folket…”
   
  Lyssna vidare
  https://youtu.be/7mLsKHXlKnY?list=RDCMUClAmHyyShAtgKxd-OYPgDUw

  • Instämmer Magnus, mone is about control. Rubbet följer den fabianska flerstegsmodellen,, gång på gång på gång på gång på..

 • Kriget har varit i full gång i 20år, Vi har bara inte märkt det. Är det ngn som är öht förvånad. tlmdrn stramar åt, det är ‘de’ som sitter på alla pengar juju. utpressningen mot de sk politikerna fortsätter oförtrutet o de får inga nya sk ‘lån” till landet om de sk politkerna inte fortsätter att förråda Vårt land

 • De vill hänga tydligen‍♂️ fortsätt provocera och se vad som händer. Jag med många fler kommer inte ta ytterligare inskränkningar och tyranni. Kommer aldrig hända. Däremot verkar regeringen och FHM behöva en påminnelse om vem de arbetar för.

 • Positionerna skjuts framåt, under hur många år har inte “de” planerat detta?! Tillfälliga lagar blir troligen permanenta, vaccinationspass för vissa aktiviteter kommer ges utökad omfattning, mer skrämselpropaganda, ökad polarisering, matpriserna stiger samtidigt som allt fler brister uppkommer. Om dödstalen skjuter i höjden efter alla injektioner finns det säkert en serie frihetsinskränkande åtgärder att vänta. Svensson tror fortfarande allt är OK för det berättas det ju om på teve…när blev svenskarna så passiviserade och godtrogna? Har hjärntvätten gjort avtryck i generna?

 • Att covidpasset inte handlar om “smittskyddsåtgärd för att begränsa smittkedjor” är vid det här laget helt uppenbart. Enligt Folkhälsomyndighetens egen statistik är både smittade, iva-vårdade och dödsfall med corona väldigt låg. Iva-inläggningar och dödsfall med corona var högre i september än vad de är nu.

  Om det här vansinnet inte får ett stopp, kommer vi snart inte kunna gå till jobbet, handla eller ens få ta bussen från A till B, utan att visa ett vaccinpass.

  Kolla Folkhälsomyndighetens egen statistik. Finns absolut ingen anledning att dilla om att “smittkedjor” behöver begränsas: https://experience.arcgis.com/experience/09f821667ce64bf7be6f9f87457ed9aa

 • Så, fantastiskt att folk går på det här. Helt otroligt. Helt jäklans otroligt.
  Får folk spela på trav, se på sport , gå på gym å åka på semesterresor , se på dum- tv, så kan man smyga in facism utan att dumfolket fattar. Jag är häpen hur mitt folk kan vara så korkade.

  • Så är det Glenn, kolla in sk tavistock institute. Grundades tidigt på 1900t för att påverka/progammera folk att acceptera det begynnande ww1 (som planerades fr slutet på 1800 o ca 20 år framåt) (pga Tyskland var för industriellt starkt, inte för ngt annat) (jmf dokumentär på Corbett report.com). Tyvärr, så är det

  • Detta är ett exempel på en “fix ide'”. Helt enkelt en rädsla för förändring. Här kan man se varför BigMedia håller folket i rädsla med falska data. En skräckslagen hop springer åt det håll den starkaste roparen pekar.

 • De kan skylta med ‘regerings’emblemet, men dessa sk politiker har för ett bra tag sedan diskvalificerat sig fr att kunna använda Det. Det här är droppen som gröpte ur Stenen

  • Alla som pratar om virus som att de existerar och smittar , och inte basunerar ut det faktum att virus inte/aldrig isolerats, att virus inte smittar, kan vi misstänka utgör kontrollerad opposition. Hela grejen med vaccinering och vaccinpass och inskränkning av vår medfödda frihet skulle ju falla om detta viktiga faktum kom till den stora massans medvetenhet. Vilket motiv skulle då kunna användas till detta vaccinvansinne? Detta “virus” är ju det som kontrollivrarna använder som sitt vapen i sin plan. AVVÄPNA DOM! TA “VIRUSVAPNET IFRÅN DOM!

   • Om vi ska kunna påverka folk får vi ta ett steg i sänder. När du säger att viruset inte existerar stänger många dörrarna direkt. Det sitter för djupt i de flesta och för de flesta krävs det att vi nystar upp lögnerna utifrån där de står. Troligen existerar inget virus som det framställs i media, men det duger inte som förklaring just nu. Det krävs mer för att övertyga folk om annat.

    • Det finns ingen anledning att undanhålla sanningen. Det är sanningen som behövs just. Att sanningen ska ut är avgörande och vi kan inte tro att folk vaknar genom att spela med i narrativet.

     • Det är inte fråga om att undanhålla sanningen. Den kryper så sakteliga fram. Det rör sig snarare om sättet att föra diskussion med människor, val av information anpassas gradvis efter mottagaren. Observera att det egentligen inte går att explicit avgöra vad som är rätt eller fel här, snarare en diskussion om hur vi framställer fakta utifrån den som lyssnar. Vi ska givetvis inte ljuga eller manipulera, men vi kan välja att varsamt låta informationen ta form och göras hanterlig utifrån var mottagaren befinner sig.

      För vissa kan det låta som en självklarhet att viruset är påhittat, där finns en kunskapsbas och öppenhet som tillåter det. Det är en naturlig pusselbit i fulspelet för dem. Andra har suttit med huvudet i propagandamaskinen ett bra tag, anar intet, och om de plötsligt får höra att viruset inte existerar kan de inte ta in informationen hux flux. Det kan bli en psykologisk reaktion som de inte kontrollerar och perceptionsförmågan blir noll, ungefär som en chock. Du har då uppnått just ingenting annat än att någon som vänder dig ryggen för det blev för bra just då.

      Folk är inte särskilt förändringsbenägna, drämmer du sanningen i skallen på dem riskerar den bara göra dem omtöcknade. Närma dig försiktigt, observera reaktion, kan jag fortsätta eller ska jag vänta med nästa överraskning? Spring inte rakt på och vifta med din sanning och förvänta dig att hela världen ska tro på dig. Hur gärna vi vill frälsa världen ska vi inte förvänta oss att den är så mottaglig alltid.

 • Vansinnigt diktaturliknande beslut som enbart kan förklaras med syftet att utöva utpressning mot folket och ungdomarna för att fler ska låta läkemedelsbolagen injicera fler med ett farligt medel. Varför vill de så desperat få in den här injektionen i alla? För att få ner smittan – är det orsaken? Då måste man ju ha visat att det skyddar mot smitta. Skyddar det mot smitta? Nej! Är det säkert? Nej! Det är tvärtom farligt. Vad vet man om långtidseffekter? Inget! Detta vansinnesbeslut måste alla som inte har förlorat förståndet protestera mot.

 • Vem/vilka styr vår regering?

  Sveriges finansminister under förutvarande 7 år har varit Magdalena Andersson, som nu föreslås bli vår nya statsminister. Här utdrag ur nedanstående videos tal:
   
  “Hon är gift med Richard Friberg, han är innehavare av professuren i nationalekonomi på Knut- och Alice Wallenbergs stiftelsefinansierade lärosäte Handelshögskolan i Stockholm. Friberg instruerar sin fru Magdalena Andersson hur valutaregimen ska skötas. Den som verkar utan att synas vill gärna ha ett mellanled, så korruptionen inte hamnar i öppen dager. Den som inte fattar att socialdemokraterna är Investors (Wallenbergs) politiska gren är efterbliven. Syftet är att ordna lagstiftning som utgör djupa statens säkra hand.
  När Ericsson (Wallenbergföretag) mutar Uzbekistans president via dennes dotter med tre miljarder, utbetalt via Telia, och går fria i Högsta Domstolen, så tydliggörs det vad staten Sverige är för något. Magdalena Andersson kommer inte att göra sina uppdragsgivare besvikna! De enda hon kommer att göra besvikna är det svenska folket…”
   
  Lyssna vidare
  https://youtu.be/7mLsKHXlKnY?list=RDCMUClAmHyyShAtgKxd-OYPgDUw

  • Instämmer Magnus, mone is about control. Rubbet följer den fabianska flerstegsmodellen,, gång på gång på gång på gång på..

 • Kriget har varit i full gång i 20år, Vi har bara inte märkt det. Är det ngn som är öht förvånad. tlmdrn stramar åt, det är ‘de’ som sitter på alla pengar juju. utpressningen mot de sk politikerna fortsätter oförtrutet o de får inga nya sk ‘lån” till landet om de sk politkerna inte fortsätter att förråda Vårt land

 • De vill hänga tydligen‍♂️ fortsätt provocera och se vad som händer. Jag med många fler kommer inte ta ytterligare inskränkningar och tyranni. Kommer aldrig hända. Däremot verkar regeringen och FHM behöva en påminnelse om vem de arbetar för.

 • Positionerna skjuts framåt, under hur många år har inte “de” planerat detta?! Tillfälliga lagar blir troligen permanenta, vaccinationspass för vissa aktiviteter kommer ges utökad omfattning, mer skrämselpropaganda, ökad polarisering, matpriserna stiger samtidigt som allt fler brister uppkommer. Om dödstalen skjuter i höjden efter alla injektioner finns det säkert en serie frihetsinskränkande åtgärder att vänta. Svensson tror fortfarande allt är OK för det berättas det ju om på teve…när blev svenskarna så passiviserade och godtrogna? Har hjärntvätten gjort avtryck i generna?

  • Rädsla, och åter rädsla! Det vill dom ha oss till, tills vi kryper och ber om hjälp.
   Kery Mullis vänder sig i graven.

 • Att covidpasset inte handlar om “smittskyddsåtgärd för att begränsa smittkedjor” är vid det här laget helt uppenbart. Enligt Folkhälsomyndighetens egen statistik är både smittade, iva-vårdade och dödsfall med corona väldigt låg. Iva-inläggningar och dödsfall med corona var högre i september än vad de är nu.

  Om det här vansinnet inte får ett stopp, kommer vi snart inte kunna gå till jobbet, handla eller ens få ta bussen från A till B, utan att visa ett vaccinpass.

  Kolla Folkhälsomyndighetens egen statistik. Finns absolut ingen anledning att dilla om att “smittkedjor” behöver begränsas: https://experience.arcgis.com/experience/09f821667ce64bf7be6f9f87457ed9aa

 • Så, fantastiskt att folk går på det här. Helt otroligt. Helt jäklans otroligt.
  Får folk spela på trav, se på sport , gå på gym å åka på semesterresor , se på dum- tv, så kan man smyga in facism utan att dumfolket fattar. Jag är häpen hur mitt folk kan vara så korkade.

  • Det kritiska tänkandet berövades dom flesta. Särskilt när O. Palme kom in i skolväsendet. Resten vet vi ju……..

  • Så är det Glenn, kolla in sk tavistock institute. Grundades tidigt på 1900t för att påverka/progammera folk att acceptera det begynnande ww1 (som planerades fr slutet på 1800 o ca 20 år framåt) (pga Tyskland var för industriellt starkt, inte för ngt annat) (jmf dokumentär på Corbett report.com). Tyvärr, så är det

  • Detta är ett exempel på en “fix ide'”. Helt enkelt en rädsla för förändring. Här kan man se varför BigMedia håller folket i rädsla med falska data. En skräckslagen hop springer åt det håll den starkaste roparen pekar.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *