EU-parlamentariker: Stoppa regeringarnas covidförtryck

publicerad 7 december 2021
- av NewsVoice
EU-parlamentariker Christine Anderson. Foto: id-afd.eu

"Jag kommer att göra allt jag kan för att göra det känt för världen att er en gång fria och liberala demokrati har förvandlats till en totalitär regim som trampar på mänskliga rättigheter, medborgerliga friheter och rättsstatsprincipen". Med dessa ord vill EU-parlamentarikern Christine Anderson uppmana alla medborgare att agera mot förtryckarna.

"Jag är tysk och vi frågade en gång våra mor- och farföräldrar hur de bara kunde ha stått bredvid i tysthet och tillåtit en fruktansvärd totalitär regim att uppstå. Alla kunde ha vetat, allt de behövde göra var att öppna ögonen och ta en titt. De allra flesta valde att inte göra det.

Så vad ska du säga till dina barnbarn? Kommer du att berätta för dem att du inte visste? Kommer du att berätta för dem att du bara följde order?

Du måste förstå att det inte handlar om att bryta den fjärde vågen. Det handlar om att knäcka människor...

Vi måste stoppa våra regeringar från att omvandla våra fria och demokratiska samhällen till totalitära regimer. Vi måste göra det nu. Vi måste stå upp nu."

Sammanställning och översättning: NewsVoice