Sverige kan lära av gräsrotsgrupper för konstitutionella rättigheter i USA

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 25 december 2021
- Torbjörn Sassersson
Tara Niebaum och Mindy Sportsman grundade 2 Citizen Moms, 2021. Foto: 2 Citizen Moms

Gräsrotsgrupper för konstitutionella rättigheter arbetar intensivt i North Carolina (USA) för att påverka samhället i nationella frågor som medicinsk frihet och valintegritet med syftet att främja ett bättre ledarskap. Matt McGregor som skriver för Epoch Times har intervjuat några engagerade amerikanska medborgare. NewsVoice sammanfattar.

Tara Niebaum och Mindy Sportsman i North Carolina (USA) bildade 2 Citizen Moms efter att ha träffat varandra vid lockdown-protester 2020. De samarbetar med andra grupper som Revival In Courage för att etablera North Carolina Grassroots Government (NCGG).

Planen är att ersätta lagstiftare i generalförsamlingen med kristna konstitutionella förtroendemän som granskats genom vad de kallar 100 counties-10 principles-10 promises-1 covenant with North Carolina som kan översättas till “100 kommuner – 10 principer – 10 löften – 1 förbund” (100-10-10-1-plattformen). Man arbetar för medicinsk frihet, föräldrars rättigheter, utbildningsreform och livsvänliga principer.

Ett mål med gräsrotsrörelsernas arbete är att göra det som regeringen har misslyckats med: hjälpa människor och förse dem med information om fungerande terapier för Covid-19 (tex Ivermektin).

NCGG söker medborgare som kan tänka sig att kandidera under förutsättning att följer de uppställda principerna, löftena och förbundet. Dessa personer svär en ed att de ska upprätthålla 100-10-10-1-plattform under hela sin kandidatur.

Dessa kandidater förväntas arbeta ideellt. Det politiska arbetet får inte kopplas till pengar. Det handlar om att arbeta hårt med fötterna på jorden, “It is sweat equity and boots on the ground”.

De valda kandidaterna ska arbeta för att upphäva och defundera Covid-19-policyer som North Carolinas generalförsamling tidigare antagit, såsom krav på munskydd, PCR-testning, smittspårning, spårningslagar. Vaccinmandat och vaccinpass ska förbjudas.

Gräsrotsgrupper för ett konstitutionellt ledarskap

Det handlar om att samla aktiva och hederliga patrioter som ska utbilda, engagera, bemyndiga och förena självstyrande medborgare för att vidta fokuserade åtgärder och ta fram lösningar till sina samhällen.

De aktiva medborgarna upptäckte att det inte var framkomligt att försöka samarbeta med lagstiftare, skolstyrelser, länskommissionärer eller ens de etablerad politiska partierna. Man kom till den nedslående insikten att ingen kom för att rädda dem. Folket var tvunget att förena sig och göra jobbet själva, från grunden.

“Vi bevittnade de stulna valen, hur våra rättigheter upplöstes av de icke konstitutionella nödbefogenheterna, hur vår kroppsliga autonomi glömdes bort, och det kinesiska kommunistpartiets infiltration i vårt land, allt utan ett enda erkännande av våra folkvalda tjänstemän”, sa Aryn Schloemer från Revival In Courage till The Epoch Times.

Mitt i kaoset och ett vakuum i ledarskapet över hela USA dök de mest osannolika patrioterna upp och blev förnuftets röster, förklarar Aryn Schloemer.

Läs mer: Dr. Robert Malone: Resist. The Time is Now!

Än så länge har arbetet stött på patrull när gräsrotsrörelserna försökt påverka eller ändra lagar och regler i form av lagstiftningsarbete. 2 Citizen Moms började därför försöka revidera generalförsamlingen.

Niebaum och Sportsman säger att deras arbeta inte handlar om demokrater kontra republikaner. Det handlar istället om att stå upp och skyddat folkets konstitutionella rättigheter. Ett sätt att lösa upp meningslösa restriktioner är att påpeka den bristande logiken som när kyrkor stängdes medan spritbutiker fick hålla öppet, vilket bryter mot “the First Amendment” i den amerikanska konstitutionen. Tara Niebaum kallar den ologiska regleringen för kommunistisk hälsopolitik.

2 Citizen Moms arbetar på flera samordnade sätt. De har en podcast. De håller föredrag och ger tal. De arrangerar konferenser där de bjuder in sjukvårdspersonal, läkare, epidemiologer och vetenskapspersoner med avsikten att utbilda medborgare om sina medicinska och konstitutionella rättigheter.

Medieplattformen Telegram har varit en nyckelfaktor. Genom Telegram fann grupper som 2 Citizen Moms, Carol Snows North Carolina Audit Force (NCAF) och Revival In Courage varandra så att de kunde starta samarbeten. Revival in Courage, Epoch Times och filmproducenten Trevor Loudon har bland annat kartlagt det kinesiska kommunistpartiets (KKP) inflytande i Amerika.

NCGG håller på att bli ett nav för alla gräsrotsgrupper i North Carolina. Andra konstitutionella rättighetsorganisationer är: North Carolina Citizens for Constitutional Rights och WNCFreedom2020. Alla har de ett centralt tema i åtanke: bevarandet av USA:s och delstatens konstitution. Man vill återinrätta en koppling mellan verkligheten och den amerikanska konstitutionen.

Carol Snows North Carolina Audit Force (NCAF) fokuserar på att städa upp väljarlistor genom att jämföra databasen National Change of Address (NCOA) mot väljarregistreringsdata. NCAF fann att det förekommer fantomväljare, personer som är registrerade för att rösta som flyttat. Granskning visar att det kan ha skett adressändringar i upp till 46 procent av de undersökta fallen. Det är främst republikanerna som förlorat röster.

“Vår konstitution skapades endast för ett moraliskt och religiöst folk. Det är helt otillräckligt för någon annans regering.” – John Adams, 1798

Källa: Grassroots Constitutional Rights Groups in North Carolina Combine Efforts to Change Leadership av Matt McGregor, Epoch Times


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq