Vi kan lita på GD Karin Tegmark Wisell i en parallell verklighet

publicerad 7 december 2021
- av NewsVoice
Karin Tegmark Wisell, Folkhälsomyndigheten. Foto: SVT.se

OPINION. I en parallell verklighet håller Folkhälsomyndighetens generaldirektör Karin Tegmark Wisell en pressträff. I denna parallella verklighet står myndigheten på folkets sida till skillnad från den rådande verkligheten där geopolitisk ideologi och manus från gigantiska företag styr politiker och generaldirektörer.

Text: anonym | Bild: Karin Tegmark Wisell, Folkhälsomyndigheten. Foto: SVT.se. Montage: NewsVoice.se

Karin Tegmark Wisell (fiktivt tal):

Välkomna ska ni vara till dagens informationsträff om pandemin! Jag vill börja med ett lugnande besked till alla människor som är oroliga över de rykten som sprids om kommande vaccintvång och inlåsning. Till er vill jag säga: Vi står alltid på folkets sida. Det är vårt uppdrag och det hörs rentav på vårt namn – folkhälsan, folkets hälsa. Det är ni, befolkningen i landet, som är våra uppdragsgivare, det är ni som betalar våra löner via skatten och det är därmed för er som vi arbetar.

Vi är många som har svininfluensan i färskt minne. Ett hundratal ungdomar fick betala ett högt pris för massvaccineringen, som bland annat vi på Folkhälsomyndigheten bär ansvaret för. Vi har lärt vår läxa och kommer att göra allt för att inte liknande misstag upprepas den här gången.

Även om vacciner, som ganska nyligen har tagits fram och börjat användas, kan ha sin plats i bekämpningen av pandemin, så är dessa bara ETT verktyg bland många andra.

Vi vet att massvaccinering är ohyggligt lönsamt för vaccinproducenterna, så påtryckningar från läkemedelsbolag får på inga villkor styra oss, utan vi ska ha ett öppet sinne för olika lösningar. Inte minst lyssnar vi på vad ni, folket, efterfrågar och känner er mest bekväma med. Många som insjuknar är välinformerade och vill till exempel kunna påverka vilka preparat de får och kunna vara med att skräddarsy sina behandlingar.

Ingen mår bra av att i ett utsatt läge avfärdas med beskedet att de ska isolera sig hemma och vänta tills de blir sämre innan de får någon vård. Och sedan när de väl får vård, att behandlingen bestäms helt över huvudet på dem. Om det är något vi har lärt oss, så är det vikten av tidiga insatser och att patienten är delaktig och medbeslutande.

Det finns många spännande innovationer och gamla beprövade läkemedel som vi håller på att studera och testa. UV-ljus, intravenöst C-vitamin, ventilationsfilter, malariamediciner, vitaminer och mineraler – listan är lång.

Med tanke på att vi på Folkhälsomyndigheten är ca 500 anställda, har vi resurser att såväl följa skeenden i olika länder som att testa innovationer, mäta och ta del av alla studier som görs.

Journalister och privatpersoner ska därmed aldrig behöva uppleva att deras frågor avfärdas med kommentarer som ”nu vet jag inte vilken studie du syftar på …”.

Vi på Folkhälsomyndigheten har gjort en snabb omställning sedan vi nåddes av de första uppgifterna från Wuhan. De av våra anställda som före pandemin satt och pulade med faktablad om faran med bingo, lotterier och folköl, har omplacerats för att snabbt bemöta den aktuella kunskapsefterfrågan.

För tänk om det hade visat sig att privatpersoner på sin fritid – till exempel pokerspelare, pensionerade företagsledare, arkitekter och läkare, videobloggare och redaktörer på alternativmedia – var snabbare, kunnigare, mer insatta och hade mer på fötterna än alla vi högt betalda på Folkhälsomyndigheten? Hur skulle det se ut? Det skulle nog se mycket illa ut!

Självbestämmande och delaktighet är viktigt för hälsan. Motsatsen till placeboeffekten kallas för noceboeffekten. Det innebär att det räcker att man tror att något – till exempel ett vaccin – är farligt, så kan man bli sjuk av att injiceras med det.

Och om vi på Folkhälsomyndigheten till exempel – vilket vi naturligtvis aldrig skulle göra! – uteslutande pratade om vaccin som den enda och slutgiltiga lösningen och manade till allmän vaccinationsplikt, så hade resultatet blivit att hundratusentals eller miljontals människor hade känt sig jagade, hotade, stressade. Det hade lett till stor förtvivlan och en känsla av maktlöshet och varit direkt skadligt för den breda folkhälsan.

Om vi hade betett oss på ett sådant sätt – närmast krävt att alla människor skulle vaccinera sig – då hade folk med rätta börjat misstänka att vi var köpta, att vi jobbade efter någon annans agenda, att hela pandemin handlade om något helt annat än att bekämpa viruset.

Tyvärr kan vi se att myndigheterna i vissa länder hetsar människor mot varandra och pekar ut syndabockar. Att införa tvångsåtgärder och påstå att de som av olika skäl väljer att inte vaccinera sig är de som driver smittan, är detsamma som att piska upp hat och rädsla. Ett i det närmaste brottsligt beteende som vi på Folkhälsomyndigheten tar starkt avstånd från.

Det vi aldrig får glömma är att alltmer tyder på att viruset är laboratorieframställt – eller åtminstone har ”förbättrats” i labb till att bli farligare – och att det är dessa brottslingar som ska jagas och ställas till svars för pandemin. Inte vanligt folk, oavsett vaccinationsstatus.

Vi som arbetar i myndigheter, i media och i riksdag och regering får aldrig medverka till att ställa grupper av människor mot varandra. Historien har visat vad sådant kan leda till.

Då är vi klara för en frågestund! Alla är välkomna att ställa frågor och komma med kommentarer. Vi har ingen exakt sluttid, utan det får ta den tid det tar.”

Text: anonym | Bild: Karin Tegmark Wisell, Folkhälsomyndigheten. Foto: SVT.se. Montage: NewsVoice.se


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Det verkar inte som att de experter som uttalar sig har någon kunskap om hur just pandemier utvecklas och tar sig uttryck i olika scenarier. Förutom att de inte verkar ta till sig att det nu är lika troligt att de fullvaccinerade smittar lika mycket som vem som helst. Det finns ju ändå väl dokumenterat hur massvaccination i en pågående pandmi orsakar mutationer som är betydligt värre att hantera och som slutligen leder till mer död och sjuklighet, särskilt om man vaccinerar den del av befolkningen som har ett eget starkt immunförsvar och som skulle varit den delen som skulle ha bidragit till flockimmunitet.
  Förklaras här: https://www.voiceforscienceandsolidarity.org/scientific-blog/the-last-post
  Och om man lyssnat på dem som har tagit ett djupare dyk i hur denna masshysteri uppstått och varför. Samt vilka intressenter som inte vill eller har ryggrad nog att ta bladet ur munnen.
  Förklaras här :
  https://www.facebook.com/1144147412/posts/10220224666223880/

 • Det verkar inte som att de experter som uttalar sig har någon kunskap om hur just pandemier utvecklas och tar sig uttryck i olika scenarier. Förutom att de inte verkar ta till sig att det nu är lika troligt att de fullvaccinerade smittar lika mycket som vem som helst. Det finns ju ändå väl dokumenterat hur massvaccination i en pågående pandmi orsakar mutationer som är betydligt värre att hantera och som slutligen leder till mer död och sjuklighet, särskilt om man vaccinerar den del av befolkningen som har ett eget starkt immunförsvar och som skulle varit den delen som skulle ha bidragit till flockimmunitet.
  Förklaras här: https://www.voiceforscienceandsolidarity.org/scientific-blog/the-last-post
  Och om man lyssnat på dem som har tagit ett djupare dyk i hur denna masshysteri uppstått och varför. Samt vilka intressenter som inte vill eller har ryggrad nog att ta bladet ur munnen.
  Förklaras här :
  https://www.facebook.com/1144147412/posts/10220224666223880/

 • Såg presskonferensen…… Omicron… två saker slog… dels försöken att beskriva denna variant som ett nytt farligt hot oaktat att dels att man inte har så mycket empiri dels att det inte finns något som tyder på att det är värre än Alfa, Delta osv…. sedan kommer propagandan för att vaxa sig…. efter att 70% av befolkningen är fullt vaxade….. och hälften av de som konstateras smittade är fullt vaxade….. osv…. något finns bakom detta…. och att vården belastas är inte hela sanningen…….

   • relaterat
    Nordiska läkare, forskare, sjuksköterskor, jurister, akademiker och medborgare har lanserat The Nordic Covid Declaration

    Den 9 december lanserades The Nordic Covid Declaration (Den nordiska covid-deklarationen) av nordiska professionella inom sjukvården, jurister, akademiker och medborgare. Budskapet är detsamma som i det svenska Läkaruppropet.
    Texten i deklarationen är på engelska och de nordiska språken. Det finns länkar till källor för alla påståenden, och gott om filmer och kortare uppmaningar från professionella inom sjukvården och forskningen.
    Alla medborgare i de nordiska länderna kan skriva under deklarationen.

    https://ncd2021.org/

 • Såg presskonferensen…… Omicron… två saker slog… dels försöken att beskriva denna variant som ett nytt farligt hot oaktat att dels att man inte har så mycket empiri dels att det inte finns något som tyder på att det är värre än Alfa, Delta osv…. sedan kommer propagandan för att vaxa sig…. efter att 70% av befolkningen är fullt vaxade….. och hälften av de som konstateras smittade är fullt vaxade….. osv…. något finns bakom detta…. och att vården belastas är inte hela sanningen…….

   • relaterat
    Nordiska läkare, forskare, sjuksköterskor, jurister, akademiker och medborgare har lanserat The Nordic Covid Declaration

    Den 9 december lanserades The Nordic Covid Declaration (Den nordiska covid-deklarationen) av nordiska professionella inom sjukvården, jurister, akademiker och medborgare. Budskapet är detsamma som i det svenska Läkaruppropet.
    Texten i deklarationen är på engelska och de nordiska språken. Det finns länkar till källor för alla påståenden, och gott om filmer och kortare uppmaningar från professionella inom sjukvården och forskningen.
    Alla medborgare i de nordiska länderna kan skriva under deklarationen.

    https://ncd2021.org/

 • Sanningen kommer att segra till slut och alla vaxzinister kommer att få sitt straff, även om det inte kommer att väcka alla döda till liv. Förhoppningsvis får vi sedan ett fritt samhälle utan massmördande oligarker, politiker, journalister och tjänstemän. Där folk får leva i frihet utan skatter och byråkrati, där människor är helt fria och kan organisera sig som man vill.

 • Sanningen kommer att segra till slut och alla vaxzinister kommer att få sitt straff, även om det inte kommer att väcka alla döda till liv. Förhoppningsvis får vi sedan ett fritt samhälle utan massmördande oligarker, politiker, journalister och tjänstemän. Där folk får leva i frihet utan skatter och byråkrati, där människor är helt fria och kan organisera sig som man vill.

  • Tack för länken. Ja det är hemskt, dessutom är det Pfizers egna data som dom hade möjlighet att “kontrollera och godkänna” innan första kapitlet lämnades över till Domstolen. Det är såna absurda siffror men ändå är det säkerligen betydligt värre i verkligheten, dom är ju inte direkt kända för att vara ärliga och transparenta. Är så sorgligt att se det här övergreppet mot en värld där redan väldigt många mådde psykiskt dåligt. Det här kommer ju att eka i generationer även om man hade avbrutit vansinnet nu idag!.

 • När idioti svävar över i straffbar galenskap så finns det bara en utväg och hon är bara en i mängden som kommer att hängas i Nuremberg 2.0. Hon har själv sedan hon tog över gjort ett aktivt val att fortsätta bryta mot flertalet lagar, internationella grundlager, uppmanat till splittning av folket, exklusion och förtryck av friska människor, dödat massvis med oskyldiga människor via påtvingade meningslösa injektioner och förstört livet för hundratusentals vuxna och barn både fysiskt och mentalt om inte miljoner kommande åren. För att inte nämna all ekonomisk skada hon orsakat som vi folket kommer få betala via inflation i allt från bränsle till el och mat. Jag varnade henne och hennes IQ befriade kollegor redan första gången i September 2020, även Giesecke då han var med och styrde under radarn. Likaså Lena Hallengren, Björn Eriksson, Johan Carlsson och Dr Tengelle. Nuremberg 2.0 börjar närma sig nu när detta korthuset äntligen har börjat att falla och jag känner noll sympati för dessa micro tyranner även fast jag förstår att det är politiskt påtryckt naiv välvilja inlindat i ett undermedvetet maktbehov som fått dom att hamnat där dom nu är. Man kan inte skylla på attt man följde order!

  • Hoppas verkligen att du har när det gäller Nurenberg 2.0! Jag är dock väldigt tveksam om det finns sådana krafter för att kunna verkställa och driva igenom sådan process.

   • Det är det väl klart att det finns! 99% av alla människor är goda så oddsen är på våran sida. Dom 35 personerna som styr hela denna agendan som bl.a David Martin har kartlagt slåss ju mot ett väldigt litet motstånd just nu när majoriteten av folket ännu inte har vaknat eller förstår vad som egentligen händer. Om några månader kommer det inte vara lika roligt för dom och alla lagförslag för att gynna agendan i t.ex USA har hittills slagits ner med råge. Allt detta har ju förvandlats till en humorpjäs dom senaste månaderna så länge man håller sig borta från injektionerna.

  • Tack för länken. Ja det är hemskt, dessutom är det Pfizers egna data som dom hade möjlighet att “kontrollera och godkänna” innan första kapitlet lämnades över till Domstolen. Det är såna absurda siffror men ändå är det säkerligen betydligt värre i verkligheten, dom är ju inte direkt kända för att vara ärliga och transparenta. Är så sorgligt att se det här övergreppet mot en värld där redan väldigt många mådde psykiskt dåligt. Det här kommer ju att eka i generationer även om man hade avbrutit vansinnet nu idag!.

 • När idioti svävar över i straffbar galenskap så finns det bara en utväg och hon är bara en i mängden som kommer att hängas i Nuremberg 2.0. Hon har själv sedan hon tog över gjort ett aktivt val att fortsätta bryta mot flertalet lagar, internationella grundlager, uppmanat till splittning av folket, exklusion och förtryck av friska människor, dödat massvis med oskyldiga människor via påtvingade meningslösa injektioner och förstört livet för hundratusentals vuxna och barn både fysiskt och mentalt om inte miljoner kommande åren. För att inte nämna all ekonomisk skada hon orsakat som vi folket kommer få betala via inflation i allt från bränsle till el och mat. Jag varnade henne och hennes IQ befriade kollegor redan första gången i September 2020, även Giesecke då han var med och styrde under radarn. Likaså Lena Hallengren, Björn Eriksson, Johan Carlsson och Dr Tengelle. Nuremberg 2.0 börjar närma sig nu när detta korthuset äntligen har börjat att falla och jag känner noll sympati för dessa micro tyranner även fast jag förstår att det är politiskt påtryckt naiv välvilja inlindat i ett undermedvetet maktbehov som fått dom att hamnat där dom nu är. Man kan inte skylla på attt man följde order!

  • Hoppas verkligen att du har när det gäller Nurenberg 2.0! Jag är dock väldigt tveksam om det finns sådana krafter för att kunna verkställa och driva igenom sådan process.

   • Det är det väl klart att det finns! 99% av alla människor är goda så oddsen är på våran sida. Dom 35 personerna som styr hela denna agendan som bl.a David Martin har kartlagt slåss ju mot ett väldigt litet motstånd just nu när majoriteten av folket ännu inte har vaknat eller förstår vad som egentligen händer. Om några månader kommer det inte vara lika roligt för dom och alla lagförslag för att gynna agendan i t.ex USA har hittills slagits ner med råge. Allt detta har ju förvandlats till en humorpjäs dom senaste månaderna så länge man håller sig borta från injektionerna.

 • Jag tycker att det osar extra jäv om “vår” nya GD Karin Tegmark Wisell
  och hennes “samhällsförbättrande” kusin Max Tegmark som av en händelse råkar ha så mäktiga medhjälpare i Stephen Hawking och Teslaikonen Elon Musk och dessutom festar med Google-grundaren Larry Page.

  https://www.nyteknik.se/innovation/max-tegmark-det-handlar-om-vara-liv-i-framtiden-6881459

  Ang Karin Tegmark Wisells kusin Max Tegmark.


  Känd kusin: Fysikern och kosmologen Max Tegmark. »Vi har vuxit upp tillsammans i Dalarna på somrarna. Det vi har gemensamt är väl ett samhällsengagemang. Det har präglat både hans och mina rötter att antingen jobba akademiskt eller för det offentliga på något sätt«.”

  https://lakartidningen.se/aktuellt/nyheter/2021/03/karin-tegmark-wisell-vissa-utgar-fran-att-vi-har-en-dold-agenda/

  Eftersom även “Folkets radios” Per Shapiro är kusin till Karin Tegmark bör ju även han tillbringat ungdomssomrar med bror Max Tegmark och kusin Karin.
  Varför intervjuar inte Per Shapiro sin kusin och GD Karin Tegmark Wisell?

  Folkets Radio ställde kritiska frågor på Folkhälsomyndighetens presskonferens
  https://checkfact.org/folkets-radio-stallde-kritiska-fragor-till-folkhalsomyndigheten-pa-dagens-presskonferens/

   • Tack Jonny!

    Per Shapiro har faktiskt redan producerat två sommarprat med sin bror, varför inte låta aktuelle kusin GD Karin Tegmark Wisell komma till tals?


    Max Tegmark har också gjort sig känd bland svenska folket, både via sina böcker och sitt sommarprat 2008 och 2018. Radioprogrammen producerades av hans lillebror Per ShapiroMax Tegmark växte upp i Bromma som son till den amerikanske matematikern Harold Shapiro och hans svenska hustru Karin Tegmark.11 aug. 2020″

    Max Tegmark är Årets svensk i världen – SvD

  • Den här Max Tegmark är väl mest känd för att han snott ide’n med parallella multi-universum från den ex-Sovjetiska fysikern Andrej Linde och gjort till sin egen! Max verkar mest vara en babbelkvarn…

 • De av våra anställda som före pandemin satt och pulade med faktablad om faran med bingo, lotterier och folköl, har omplacerats för att snabbt bemöta den aktuella kunskapsefterfrågan.”

  Man skall inte svära, men fan det här är ju så jävla bra.

  Känner en inre bubblande glädje. Tänk om vi en vacker dag bara helt plötsligt skulle få en myndighet som faktisk beter sig helt rationellt, har lite sunt förnuft, och inte säger emot sig själv i varannan mening. Och där man faktiskt har kompetens, och inte de som lärt sig rabbla rebusar bäst utantill.

  Vad skulle vi konspiratister då ta oss till?

  Svininfluensan tog dock långt fler liv än vad man erkänt. Om jag förstod det rätt så fick tex ingen över en viss ålder (18 tror jag) någon ersättning.

  • Jo, därför det är så,, exakt så de korrupta ‘politikerna’ bedrar sin Arbetsgivare/Folket,, på ,’ordergivning fr siina parasitarbetsgivare,,’dem’. Got it..

 • Jag tycker att det osar extra jäv om “vår” nya GD Karin Tegmark Wisell
  och hennes “samhällsförbättrande” kusin Max Tegmark som av en händelse råkar ha så mäktiga medhjälpare i Stephen Hawking och Teslaikonen Elon Musk och dessutom festar med Google-grundaren Larry Page.

  https://www.nyteknik.se/innovation/max-tegmark-det-handlar-om-vara-liv-i-framtiden-6881459

  Ang Karin Tegmark Wisells kusin Max Tegmark.


  Känd kusin: Fysikern och kosmologen Max Tegmark. »Vi har vuxit upp tillsammans i Dalarna på somrarna. Det vi har gemensamt är väl ett samhällsengagemang. Det har präglat både hans och mina rötter att antingen jobba akademiskt eller för det offentliga på något sätt«.”

  https://lakartidningen.se/aktuellt/nyheter/2021/03/karin-tegmark-wisell-vissa-utgar-fran-att-vi-har-en-dold-agenda/

  Eftersom även “Folkets radios” Per Shapiro är kusin till Karin Tegmark bör ju även han tillbringat ungdomssomrar med bror Max Tegmark och kusin Karin.
  Varför intervjuar inte Per Shapiro sin kusin och GD Karin Tegmark Wisell?

  Folkets Radio ställde kritiska frågor på Folkhälsomyndighetens presskonferens
  https://checkfact.org/folkets-radio-stallde-kritiska-fragor-till-folkhalsomyndigheten-pa-dagens-presskonferens/

   • Tack Jonny!

    Per Shapiro har faktiskt redan producerat två sommarprat med sin bror, varför inte låta aktuelle kusin GD Karin Tegmark Wisell komma till tals?


    Max Tegmark har också gjort sig känd bland svenska folket, både via sina böcker och sitt sommarprat 2008 och 2018. Radioprogrammen producerades av hans lillebror Per ShapiroMax Tegmark växte upp i Bromma som son till den amerikanske matematikern Harold Shapiro och hans svenska hustru Karin Tegmark.11 aug. 2020″

    Max Tegmark är Årets svensk i världen – SvD

  • Den här Max Tegmark är väl mest känd för att han snott ide’n med parallella multi-universum från den ex-Sovjetiska fysikern Andrej Linde och gjort till sin egen! Max verkar mest vara en babbelkvarn…

 • De av våra anställda som före pandemin satt och pulade med faktablad om faran med bingo, lotterier och folköl, har omplacerats för att snabbt bemöta den aktuella kunskapsefterfrågan.”

  Man skall inte svära, men fan det här är ju så jävla bra.

  Känner en inre bubblande glädje. Tänk om vi en vacker dag bara helt plötsligt skulle få en myndighet som faktisk beter sig helt rationellt, har lite sunt förnuft, och inte säger emot sig själv i varannan mening. Och där man faktiskt har kompetens, och inte de som lärt sig rabbla rebusar bäst utantill.

  Vad skulle vi konspiratister då ta oss till?

  Svininfluensan tog dock långt fler liv än vad man erkänt. Om jag förstod det rätt så fick tex ingen över en viss ålder (18 tror jag) någon ersättning.

  • Jo, därför det är så,, exakt så de korrupta ‘politikerna’ bedrar sin Arbetsgivare/Folket,, på ,’ordergivning fr siina parasitarbetsgivare,,’dem’. Got it..

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *