Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 19/4 kl 01:30.

Fox News: Lara Logan liknar Anthony Fauci vid Josef Mengele

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 1 december 2021
- NewsVoice redaktion
Laura Logan och Anthony Fauci. Foton: pressfoto och usatoday.com

VÄRLDEN. Den kända amerikanska journalisten Lara Logan, känd från bla CBS News, liknande under en måndagsintervju på Fox News Anthony Fauci vid den ökända tyska läkaren Josef Mengele som utsatte människor för plågsamma experiment under andra världskriget.

Logans uttalande är en följd av hennes egna och miljontals amerikaners erfarenheter av hur USA stängts ned på grund av covidkrisen. Hon menar att det allvarligt skadat samhället helt i onödan, att åtgärderna är överdrivna, bland annat eftersom Covid-19 framgångsrikt kan behandlas med fungerande läkemedel, särskilt i Afrika.

Hon menar att lögnerna om Coivd-19 som Fauci sprider nu kommit upp till ytan. Logan nämner säger att varianterna på coronavirus [ett av världens vanligaste virus i naturen, red anm] aldrig kommer att sluta.

FAKTA. “Coronavirus är en virusfamilj som bland annat orsakar sjukdomar hos fåglar och däggdjur, inklusive människor. Hos människor orsakar de förkylning med halsont och hosta, och ibland lunginflammation. Vanligtvis är symptomen lindriga, men sjukdomarna kan i ovanliga fall vara dödliga” – Wikipedia

Lara Logan:

“Det du ser gällande dr Fauci, det här är vad folk säger till mig, att han inte representerar vetenskap för dem. Han representerar Josef Mengele, den nazistiska läkaren som experimenterade på judar under andra världskriget och i koncentrationslägren och jag pratar om att människor över hela världen  säger detta. Responsen på covid, vad det har gjort mot länder överallt, vad det har gjort mot medborgerliga friheter, självmordstalen, fattigdomen. Den har utplånat ekonomier.”

Uttalandet har tagits emot både positivt och negativt. En mindre grupp av kritiker framförallt inom woke-rörelsen menar att det är olämpligt att likna Fauci vid Mengele medan långt fler amerikaner, sannolikt miljontals, anser att liknelsen är relevant. Kritikerna menar att Lara Logan nu ska bli “cancellerad”, med andra ord tystad och reducerad till en icke önskvärd person i den amerikanska debatten.

Text: NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq