Russell Means – Ett samhälle byggt på rädsla och fördumning

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 24 december 2021
- NewsVoice redaktion
Russell Means. Foto: Snowflakevideo.com

Den nordamerikanska indianen Russell Means var en av de mest ikoniska talarna för nordamerikanska inidianer. I detta tal tar han upp fördumningen av samhället och hur rädsla kryper in.

Russell Means (1939-2012) var en Oglala Lakota-indian och en av de starkaste aktivisterna för ursprungsbefolkningens rättigheter i Amerika. Han var också skådespelare och den första regissören inom American Indian Movement. Denna inspelning från 2011 skildrar vad som utspelar sig i Amerika 2021.

Russell Means levde den sista delen av sitt liv i Porcupine, South Dakota, på indianreservatet Pine Ridge.

Video: Inspired

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Skräckekologi, Ecology of Fear, är ett vedertaget begrepp bland zooekologer och beteendevetare. Det är hög tid att media och vanligt folk lär sig känna igen detta, för att kunna avslöja när vi blir lurade och ljugna till.

  • Skräckekologi, Ecology of Fear, är ett vedertaget begrepp bland zooekologer och beteendevetare. Det är hög tid att media och vanligt folk lär sig känna igen detta, för att kunna avslöja när vi blir lurade och ljugna till.

  • Definiera rädsla? Ogrundad loyalitet gentemot påtvingat narrativ? Ogrundad försumelse av ens egen medgivenhet? Människor är så oerhört starka, största kraften på jorden. Skapelse förenar, inte förverkar. Vilseledande samhörighet bestraffas med uppvaknadet kring dom tidigare vilande. Ingen står över godhet, att ens försöka är definitionen av förgörandet av sin egen existens. Samhörighet är grunden till att vi alla existerar. Är väldigt tacksam för denna kanalen, bra jobbat Andreas.

  • Definiera rädsla? Ogrundad loyalitet gentemot påtvingat narrativ? Ogrundad försumelse av ens egen medgivenhet? Människor är så oerhört starka, största kraften på jorden. Skapelse förenar, inte förverkar. Vilseledande samhörighet bestraffas med uppvaknadet kring dom tidigare vilande. Ingen står över godhet, att ens försöka är definitionen av förgörandet av sin egen existens. Samhörighet är grunden till att vi alla existerar. Är väldigt tacksam för denna kanalen, bra jobbat Andreas.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *