Tyskland beslutar om lockdown för ovaccinerade och i februari 2022 planeras tvångsvaccination

publicerad 3 december 2021
- av NewsVoice
Tysklands vice förbundskansler och finansminister Olaf Scholz (socialdemokrat). Foto: Michael Lucan, Licens: CC-BY-SA 3.0 de
Tysklands vice förbundskansler och finansminister Olaf Scholz (socialdemokrat). Foto: Michael Lucan, Licens: CC-BY-SA 3.0 de
Bild: Tysklands vice förbundskansler och finansminister Olaf Scholz (socialdemokrat). Foto: Michael Lucan, Licens: CC-BY-SA 3.0 de

VÄRLDEN. Den tyska regeringen meddelade på torsdagen att man kommer att placera ovaccinerade personer i lockdown. Topptjänstemän signalerade även att de ska stödja planerna för tvångsvaccinationer med start redan i februari 2022.

Tysklands förbundskansler Angela Merkel sa att individer som inte är vaccinerade mot Covid-19 kommer att uteslutas från icke essentiella butiker, kulturevenemang och ställen för underthållning och rekreation. Tysklands parlament kommer även att överväga ett allmänt vaccinationsmandat.

Merkel hävdade att de nya åtgärderna är en “handling för nationell solidaritet”. “Vi har förstått att situationen är mycket allvarlig och att vi vill vidta ytterligare åtgärder utöver de som redan har vidtagits”, sa Merkel.

Enligt Angela Merkel ska obligatorisk vaccination träda i kraft i februari 2022, om planerna lyckas.

Munskydd kommer att krävas i skolor och restriktioner för privata möten ska upprättas. Vaccinerade personer, tillade Merkel, kommer att förlora sin vaccinationsstatus nio månader efter att de fått sin senaste spruta.

Studier visar att fullt vaccinerade människor fortfarande har förmågan att överföra och smittas av Covid-19.

Kritiker av de kommande vaccinpassen har väckt mycket stora protester över hela Europa. Dessa menar att regeringar avvecklar samhällen och skapar ett tvåskiktssamhälle av vaccinerade och ovaccinerade. Vaccinpassen utlöser ett “socialt kreditsystem” och massinsamling av vaccinationsdata bryter mot den individuella integriteten.

Länder som Österrike och Grekland har nyligen meddelat att vaccination kommer att bli obligatoriska för alla som är 60 år och äldre. De som vägrar bötfälls för varje månad som passerar. Dessa regler kan utvidgas till andra EU-länder, enligt EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen.

Enligt Tysklands hälsomyndighet är cirka 68,7% av landets befolkning helt vaccinerad.

Sammanfattning och översättning: NewsVoice | Källa: Germany Announces National Lockdown for the Unvaccinated The Epoch Times