Dr Aaron Kheriaty: Vaccinmandat banar väg för andra tvång

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 9 januari 2022
- NewsVoice redaktion
Dr Aaron Kheriaty. Foto: Zhen Wang, Epoch Times
Dr Aaron Kheriaty.

När vaccinmandat väl har införts i samhället och folk har blivit vana vid att visa sitt vaccincertifikat för att delta i det normala sociala livet, kan tjänstemän använda denna infrastruktur för andra tvångsåtgärder, varnar dr Aaron Kheriaty. Det skriver Epoch Times.

Aaron Kheriaty är en före detta professor i psykiatri och chef för det medicinska etikprogrammet vid University of California–Irvine (UCI). Han förlorade jobbet efter att han utmanat UCI:s vaccinpolicy.

Vaccinmandat åsidosätter rätten att ge informerat samtycke när det gäller medicinsk intervention genom att inte tillåta patienter eller föräldrar att fatta sina egna beslut i det avseendet, säger Kheriaty.

Att visa vaccinationsbevis för att kunna resa, gå på restaurang, en idrottsarena, köpa mat eller göra andra saker kan för många tyckas vara en trivial sak, eftersom att ta covid-19-vaccinet gör att vissa känner sig säkrare, speciellt de som är äldre eller har samsjukligheter, berättade Kheriaty för EpochTV:s Crossroads-program.

Men när infrastrukturen är på plats, och när folk har vant sig vid att göra det, har det blivit något av det normala. Denna infrastrukture kan mycket enkelt användas för alla möjliga andra syften”, enligt Kheriaty och kallade det för ”en mycket olycksbådande utveckling”.

Till exempel kan makthavare använda den här infrastrukturen för att stänga av en persons möjlighet att köpa bensin eftersom den personens koldioxidavtryck är för högt, förklarar Kheriaty.

Läs hela artikeln i Epoch Times

Översättning: NewsVoice

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: vaccinmandat