Franska rebeller förstör 5G-nätverk – Vill stoppa massövervakning och teknokapitalism

publicerad 5 januari 2022
- av NewsVoice
5G mast fälldes i Toulouse. Foto: world-signals.com
5G mast fälldes i Toulouse. Foto: world-signals.com
5G mast fälldes i Toulouse. Foto: world-signals.com

TEKNIK. Aktivister i Frankrike har förklarat krig mot den fjärde industriella revolutionens infrastruktur, en idé som torgförs av Klaus Schwab, ordförande för World Economic Forum. Motståndsrörelsen saboterar 5G-nätverken för att de vet att mobilmasterna är nervsystemet för det ekonomiska flödet i den nya teknokapitalismen. 

Enligt en rapport på webbplatsen Reporterre sker olika typer av avancerade sabotage: antenner antänds, fiberoptiska kablar kapas, mobilmaster fälls, fordon och entreprenadmaskiner bränns och anläggningsteknisk utrustning slås sönder med släggor.

Det handlar om minst 140 attacker sedan starten av covidkrisen 2020. Kostnaden för branschen uppgår till tiotals miljoner euro.

Det påstås att sabotagerörelsen växer och den beskrivs som en: “djup revolt som sprider sig över Frankrike”.

Pascaline, en motståndsman som intervjuats av Reporterre, säger att hon tvingades gå till handling:

“Vi befinner oss i en helt avgörande period. Om vi inte gör något nu kommer den här branschen att få fäste permanent”.

Pascaline säger att den grupp hon tillhör består av människor med olika inriktningar. Det kan vara anarkister, Gula Västarna, kristna och andra som kämpar mot en ny typ av fascism som centreras runt 5G.

Motståndskämpen Léon säger till Reporterre:

“Vi har drivits mot sabotage av mycket praktiska skäl. Sedan Gilets Jaunes (Gula Västarna) tog scenen har den franska staten dragit åt skruvarna och det har blivit svårare att trycka tillbaka mot makten ute på gatorna.”

Léon uppger att majoriteten av befolkningen egentligen är emot 5G.

Aktivisten Margot säger att franska företag bygger ett nätliknande fängelse av kablar och master. Hon säger att medierna endast ger en positiv bild av det hyperuppkopplade digitalsamhället, men att på baksidan finns exploatering, övervakning och miljökatastrofer.

Telekommunikationsbolaget Oranges chef Stéphane Richard vill undvika “ett Afghanistan” av mobiltelefonnätverk, där branschen måste kämpa mast för mast, kommun för kommun, för att försöka installera 5G-strukturen.

Media lägger locket på

Revolutionen nämns aldrig i de stora TV-nyheterna och mainstream-media har i stort sett undvikit att nämna vad som händer, av rädsla för att revolutionen kommer att spridas ännu mer. Motståndskämpen Léon säger att:

“myndigheterna försöker att beskriva sabotörerna som ensamvargar, som isolerade individer, men vi är faktiskt en del av ett kollektivt initiativ över hela Frankrike och Europa”.

Pascaline förklarar:

“Vi riktar in oss på den här infrastrukturen eftersom den tillhör den digitala industrin, men också för att den är sårbar.” … “Det finns tiotusentals master i landet inom ett allt tätare nätverk och myndigheterna kämpar för att övervaka dem.”

Sabotörerna vet att mobilmasterna utgör det fysiska nervsystemet för det digitala ekonomiska flödet i den nya teknokapitalismen.

Text: NewsVoice

Källa: world-signals.com (Telegram)