Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

43%

43.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 25/4 kl 13:45.

Frimurarloger bränns ner – misstanke om folkligt motstånd

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 7 januari 2022
- NewsVoice redaktion
Frimutarloge i brand i Vancouver. Privat foto: Carol Reimer)
Frimutarloge i brand i Vancouver. Privat foto: Carol Reimer)
Frimurarloge i brand i Vancouver, 2021. Privat foto: Carol Reimer)

VÄRLDEN. Frimurarloger sätts i brand runt om i världen. Medborgare och journalister har sedan många år pekat ut kopplingen mellan frimurarna och vissa politiker. Många ser ett samband mellan coronapolitiken, covidrestriktioner och frimurarna.

Flera frimurarloger har bränts ner de senaste åren. De mest aktuella exemplen berör loger i kanadensiska Vancouver, irländska Dublin och i Auckland, Nya Zealand. Systemmedia väljer att inte dra några slutsatser eftersom det är troligt att man inte vill att eldning av frimurarloger ska stimuleras.

Observera: Det är oklart i videon ovan när exakt alla dessa bränder förekommit.

Polisen i Vancouver grep en 42-årig man misstänkt för mordbrand i tre bränder vid frimurarloger i Vancouver, skrev CBC i Kanada i mars 2021.

En man skadades i en brand i Freemasons’ Grand Lodge på Molesworth Street i december 2021, Dublin, skriver Raidió Teilifís Éireann.

En historisk Northland Masonic Lodge-byggnad skadades svårt i en brand, skrev New Zealand Herald i April 2021.

Text: NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq