Mardrömmen i Österrike – Vittne berättar om vidriga omständigheter

publicerad 20 januari 2022
- Gästskribent
Parlamentariker i Österrikes regering. I mitten står förbundsklanser Karl Nehammer. Foto: BKA/Wenzel. Licens: CC BY 2.0

COVIDKRISEN. “Vi bör organisera oss så att vi kan ta emot de som flyr undan giftinjektionerna. Situationen i Österrike just nu är fruktansvärd”, det skriver en NewsVoice-läsare som förmedlar ett skrämmande vittnesmål från Österrike, en svensk som kan bli medicinsk flykting berättar.

Text: anonymt vittne från en svensk i Österrike | Bild: Österrikes regering poserar. I centrum står förbundskansler Karl Nehammer som ersatte Alexander Schallenberg i oktober 2021. Foto: BKA/Wenzel. Licens: CC BY 2.0

Jag bor sedan 15 år i Österrike och har verkligen älskat landet, men nu känns det oerhört tungt och mörkt här. Befolkningen är väldigt påverkad, man känner riktigt hur tunga energierna är.

Här är de regler och förordningar vi har att hålla oss till i dagsläget den 17 januari 2022:

 • Sedan mitten av november 2021 befinner sig alla ovaccinerade i lockdown.
  Det innebär att vi inte får lämna hemmet i annat fall än till jobb, handla mat, gå till läkare och apotek.
 • Vi får ta en promenad, men detta får man göra ensam.
 • Lämnar vi hemmet i annat fall är det böter (böter runt 300 euro)
 • Ovaccinerade skall sitta i lockdown tills den dagen vi tar vaccinet. Österrike har hittills haft 4 lockdowns för alla, den längsta varade 6 månader.
 • Ovaccinerade inte får gå in i några affärer, restauranger, besöka kroppsnära tjänster (frisör, mässor m.m).
 • Butiksägare måste scanna QR-koden i covidpasset på alla kunder innan de kommer in i butiken. Många har en vakt stående vid ingången så att inga ovaccinerade slinker in.
 • Polisen gör kontroller och hittar de en ovaccinerad får ägaren till butiken/restaurangen 3 600 euro i böter och riskerar 4 månaders fängelse.
 • Både vaccinerade och ovaccinerade måste bära FFP2 mask inomhus. Oavsett vart du befinner dig (förutom i ditt eget hem) inomhus (offentliga platser) måste masken bäras. Polisen kontrollerar och det är 90 euro i böter vid överträdelse.
 • Nytt sedan en vecka är att vi också måste bära PPF2 mask utomhus då 2 meters avstånd inte kan hållas. Polisen kontrollerar och det är 90 euro i böter vid överträdelse.
 • Både vaccinerade och ovaccinerade måste göra ett PCR-test varje dag för att kunna jobba. Arbetsgivare kontrollerar inför varje arbetspass.
 • Karantänregler: Har du varit utomlands och varit i kontakt med en smittad eller är smittad måste du sitta 10 dagar i karantän. Du får inte lämna huset under några omständigheter, inte ens gå ut med sopor.
 • Polisen kan komma och kontrollera att du är hemma när som helst under dygnets timmar. Bryter du mot karantänreglerna är det 1450 euro i böter.
 • Endast vaccinerade eller tillfrisknade får tillåtelse att komma in i Österrike. Är du ovaccinerad nekas du inträde och måste vända om. Militären kontrollerar på flygplatsen och polisen kontrollerar vid gränserna.
 • Ovaccinerade har utegångsförbud mellan kl 22:00 till 06:00.
 • Regeringen har sänkt giltighetstiden på vaccinpassen. Från början var de 12 månader giltiga, sedan sänkte de till 9 månader. Från och med 1 februari gäller de endast 180 dagar. Det pratas om att de kommer sänka till 4 månader. Det innebär att man måste ta en ny spruta var fjärde månad, annars blir du klassad som ovaccinerad och alla dina rättigheter försvinner. I dagsläget måste alla ta tre doser för att få ett pass.
 • Max 10 personer får träffas privat samtidigt, alla måste vara vaccinerade.
 • Endast vaccinerade får göra besök på sjukhus och ålderdomshem. Utöver vaccinintyget måste de även ha ett PCR-test.
 • Är du ovaccinerad och behöver söka hjälp på sjukhus, måste du först ta ett PCR-test. Undantaget är om du kommer med ambulans, då får du vård trots avsaknad av vaccin och PCR-test, men test tas så snart du kommit in på sjukhuset.
 • Är du inte riktigt så dålig att du måste komma med ambulans, utan kan gå in själv med tex magont måste du först invänta PCR-resultatet och komma tillbaka nästa dag.
 • Från och med 1 februari skall det bli vaccintvång i Österrike. Regeringen röstar om det idag den 20 jan. Alla partier förutom FPÖ (typ SD) är för tvång, så de lär få igenom detta.
 • Det blir 600€ i böter var tredje månad fram tills att du vaccinerar dig, du riskerar också 1 års fängelse.

Det finns säkert ett par regler till som vi måste förhålla oss till, men jag minns dem inte alla just nu. Det är en befrielse att kunna åka upp till Sverige emellanåt – på coronasemester, och få smaka på ett lite mer normalt liv.

Håll lågan uppe och var starka!

Text: anonymt vittne från en svensk i Österrike

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Och i Sverige har vår statsminister Stefan Löfven fått flytta på sig.

  I stället har Magdalena Andersson, som är mångårig medlem av WEF, blivit statsminister.

  Så nu är Sverige till 100% kontrollerat av Klaus Schwab, The Great Reset om någon månad nu.

  Öva på att inget äga, och samtligt le tills dess…

  • schwabben är kontrollrd av ruttenschld’familjen’ och dessutom en slags släkting till dem, hur nu parasiter kan ha släktingar

 • Austria makes Covid vaccines mandatory

  An overwhelming majority of Austrian MPs voted on Thursday to force their citizens to get vaccinated against Covid-19, with those who refuse facing fines of up to 3,600 euros ($4,000).
  After 137 MPs voted for compulsory vaccination and only 33 opposed, the bill now heads to the upper house to be debated and approved.

  The law will empower authorities to keep a database of every citizen’s vaccination status and the expiry date of said status, which can be searched by officials. The law is to remain in place until 2024.

  https://www.rt.com/news/546694-vaccine-mandate-bill-passes/

 • Skrämselpropagandan om covid når nya höjder. MSM har propagerat om vad som händer i Österike, nu har även Alternativ media tagit upp det. Inget ont om alternativ media, men är det rätt med anonyma ska få plats i AM.

 • Munblöjeregimens uppståndelse!

  Ofattbart med de människor som inte ser det här för vad det är, ren och skär vaccin fascism, medicinsk apartheid, corona fauscism. Kalla det vad du vill.

  Men några smittskyddsåtgärder är det inte.

  Finns inga vetenskapliga studier i världshistorien som visar på några positiva effekter på immunförsvaret med totalitära fascistiska regimer.

  Varenda legitim “demokrati” med ryggrad borde klassa Österrike som ockuperat av genmodifierings gerillan, och inte tillkännage dem någon legitimitet i någon form av styrande organ. Ett ockuperat land, med befolkningen som gisslan under vaxx fascisterna.

  PCR test inför varenda arbetspass, genmodifierad som icke genmodifierade.
  Någon sa att varje test kostar 1200 spänn, men det är väl bara de vanliga värdelösa testen, inte snabbtesten. Det här är ju patetiskt. Varenda arbetare, varje dag. Bara kostnaden för det här skulle ju göra varenda IVA patient till miljonär.

 • Om ingen i detta land inom en snar framtid börjar bruka riktat våld, så blir jag nog ändå faktiskt förvånad.

 • Obwohl der Widerstand in Österreich recht groß ist, sind solche diktatorischen Regeln eingeführt worden. In Schweden ist der Widerstand der Bevölkerung wesentlich geringer, hier hat es auch nie Lockdowns und schwere Restriktionen gegeben, da steht dem Great Reset Tür und Tor offen.

  [Snabböversättning: Även om motståndet i Österrike är ganska stort har sådana diktatoriska regler införts. I Sverige är motståndet i befolkningen mycket lägre, det har aldrig varit nedstängningar och hårda restriktioner här, så Great Reset är öppen för alla.]

 • Om man känner att man måste följa alla dessa orättfärdiga regler så är man ju redan en slav mentalt och då kommer inte några sprutor göra någon större skillnad.

 • Det dröjer väl inte länge förrän små skattefinansierade oavsättliga socialistiska byråkrater tvingar ”Maggan” att plåga svenska folket med något som är ännu värre?

 • Luktar som en Covid diktatur.
  Finns det någon som antecknar ner alla läkare, politiker, advokater och journalister som är medhjälpare till all detta?
  Så att det blir lättare att bojkotta och ställa de inför rätta.

 • När jag ser fotot på de här maskförsedda herrarna kommer jag att tänka på de gangsterfilmer jag såg i min barndom med maskerade bankrånare.

 • den ‘österrikiska ‘regeringen’ säger att det är ‘regler’, det är inga ‘regler’ utan diktat skapat av lakej’ministrar’ på order fr springmaskar som sitter i washington o ‘the square’ där mut’pengarna’ finns. Österrikarna måste organisera sig till motstånd, SCHNELL. Som de gör i England, med injektionsmördarbarackerna

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *