Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Oinjicerade får inte gå till jobbet i Norra territoriet i Australien under 4 dagar

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 6 januari 2022
- NewsVoice redaktion
Michael Gunner, minister för NT

VÄRLDEN. Michael Gunner som är minister i det norra territoriet i Australien meddelade under onsdagen att hela delstaten stängs för oinjicerade under fyra dagar. Ovaccinerade får inte ens gå till jobbet eller lämna bostaden för träning, men de kan fortfarande besöka ett sjukhus för att vaccinera sig.

Invånare i norra territoriet har satts i en fyra dagars delstats-lockdown från klockan 13 idag torsdag i ett desperat försök att kontrollera den påstådda spridningen av Covid-19 (omikron och delta-varianten).

Nedstängningen kommer att gälla fram till lunchtid på måndag då territoriet inför injectionspass.

Arbete är inte längre en tillåten anledning att lämna hemmet för oinjicerade under lockdown, sa Gunner. Delstatens Chief Health Officer har också bestämt att en timmes fysisk träning de kommande fyra dagarna inte är essentiell och därför förbjuds.

Oinjicerade individer måste också hålla sig inom en radie på maximalt 30 kilometer från bostaden med undantag om en resan kräver en längre sträcka för att nå en tillåten facilitet.

Text: NewsVoice

Källa


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq