Oinjicerade får inte gå till jobbet i Norra territoriet i Australien under 4 dagar

publicerad 6 januari 2022
- av NewsVoice
Michael Gunner, minister för NT

VÄRLDEN. Michael Gunner som är minister i det norra territoriet i Australien meddelade under onsdagen att hela delstaten stängs för oinjicerade under fyra dagar. Ovaccinerade får inte ens gå till jobbet eller lämna bostaden för träning, men de kan fortfarande besöka ett sjukhus för att vaccinera sig.

Invånare i norra territoriet har satts i en fyra dagars delstats-lockdown från klockan 13 idag torsdag i ett desperat försök att kontrollera den påstådda spridningen av Covid-19 (omikron och delta-varianten).

Nedstängningen kommer att gälla fram till lunchtid på måndag då territoriet inför injectionspass.

Arbete är inte längre en tillåten anledning att lämna hemmet för oinjicerade under lockdown, sa Gunner. Delstatens Chief Health Officer har också bestämt att en timmes fysisk träning de kommande fyra dagarna inte är essentiell och därför förbjuds.

Oinjicerade individer måste också hålla sig inom en radie på maximalt 30 kilometer från bostaden med undantag om en resan kräver en längre sträcka för att nå en tillåten facilitet.

Text: NewsVoice

Källa