Allt fler är redo att rättfärdiga civilt våld mot regeringar – Undersökning

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 3 januari 2022
- NewsVoice redaktion
Riots. Foto: Guerrilla Reporters

Att regeringar är beredda att använda grovt våld mot demonstranter är allmänt känt över hela världen, men vad händer om civila väljer att möta våld med våld? En ny undersökning visar att var tredje amerikan anser att våld mot en regering kan vara berättigat om civilas rättigheter kränks.

Denna grad av våld mot våld på 34 % är den högsta nivån på mer än två decennier. Enligt en undersökning utförd av Washington Post och University of Maryland var 34 % av de tillfrågade beredda att motivera våldsamma handlingar – en ökning på 23 % jämfört med 2015.

Antalet personer som menar att våld “aldrig är motiverat” sjönk markant 2021 till 62 % jämfört med 76 % år 2011.

Bland dem som var beredda att acceptera våld var de mest citerade motiveringarna omständigheter där den amerikanska regeringen “kränker eller tar bort rättigheter eller friheter” eller “förtrycker människor” (22%).

I händelse av att landet “inte längre är en demokrati”, “blir en diktatur” eller genomgår en militärkupp, sa 15 % att våld skulle vara berättigat.

ArcanumSkolan 2024

Text och översättning: NewsVoice

Relaterat

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Gott att se dig Dahl, du är som ett “skyddshelgon”, här i kommentarsfälten; trots att jag vet att du avskyr sådana, och det med rätta!
   “Gud är oss en väldig Borg” enligt Luther!

   • Det är nog väl menat av dig, Mattias, men jag vill inte bli jämförd med något så kallat helgon.
    Många av Katolska kyrkans helgonförklarade människor var blodtörstiga, mycket onda individer.

    Den helgonförklarade Thomas av Aquino “betraktas allmänt som den främste av de romersk-katolska teologerna”, enligt Wikipedia.

    Så här såg han på sina medmänniskor:

    ”Det som skapar mest kollektiv nytta för samhället är större och viktigare än någon enskild individ. Livet hos vissa fördärvliga skadegörare är ett hinder för det allmänna bästa, för att harmoni ska råda inom det mänskliga samhället. Därför måste vissa människor avlägsnas genom döden från människosamhället.”
    – Summa Contra Gentiles, Bok 3, kapitel 146

    Han ansåg även att det var helt riktigt att ta ifrån människor deras ägande. 

    Här är förresten en enormt intressant intervju med Jüri Lina, regissören till dokumentärfilmen om frimurarna, som jag hänvisar till ovan:

    https://www.youtube.com/watch?v=nlF4QXiYww8

    Jüri Lina berättar om sin uppväxt i Sovjetunionen och jämför med Sverige!

    • Har länge kämpat med det kollektiva kontra det individuella inom mig! Många kristna är så anfrätta av det kollektiva tänkande, så de tro det är synomymt med det givmilda, generösa och solidariska. När man sedan talar om det individuella eller individualism, har det blivit synonymt med egoism och själviskhet! Det intressanta med ordet individualism i sin grundbetydelse, är att det betyder “hel” eller “odelad”! Där har du det; för att ett fungerande kollektiv skall bli en sund och hälsosam kultur att leva i, behöver vi “hela” och “odelade” individer, människor. Eller som Petrus så oerhört vackert lägger ut texten: “Och låt er själva som levande stenar byggas upp till ett andligt hus, ett heligt prästerskap som ska bära fram andliga offer som Gud tar emot med glädje genom Jesus Kristus”
     Levande stenar i Guds tempel, ja, där ligger tyngdpunkten, inte döda individer som gett upp sin personliga, individuella relation till Gud pga att kollektivet lever genom den stora massan, som Kristi ställföreträdare styr….
     Nej nu måste jag kröka rör också…

     • Kollektivismen genomsyrar såväl Katolska kyrkan som alla dess hemliga sällskap – riddarordnar och frimurarloger inkluderade och deras skapelser kommunism och socialism. 

      I dessa diktatoriska styrelseskick ska människomassorna lyda, underordna sig och “vara lojala”, oavsett vilka hemskheter som begås!

      Det finns ingen plats för de som inte vill medverka och “gilla läget”. Under de mest diktatoriska styrelseformerna har sådana människor benämnts kättare eller dissidenter och avrättats. I vårt land har greppet ännu inte hårdnat så pass, men utfrysning och avsked från arbetet är vanliga styrmedel även här.

      Kollektivt agerande är precis motsatsen till Jesu budskap, där den fria viljan är helt central och varje individ bär eget ansvar för sina handlingar!

      I 2 Korinthierbrevet 6:17 sägs det “Gå ut från dem och skilj er från dem” – och ännu tydligare blir budskapet i 1611 King James Version:

      Wherefore come out from among them, and bee yee separate”.

      • Hade skrivit ett svar här till dig Hans, men blev censurerad. Tänk om man kunde få en lista på alla ord som är känsliga att säga, så kanske man kunde ta hänsyn till det!
       Annars, tack Newsvoice för en fantastisk oas!

       • ‘Ja, Newsvoice är verkligen en fantastisk oas och öppen för alla. Därför är det så viktigt att vi hjälps åt med att behålla denna oas för yttrandefrihet och ocensurerad information.

        Alla som kan bör hjälpa till med att stödja Newsvoice
        ekonomiskt!

        • Ja, jag har just börjat dra mitt strå till stacken! Många bäckar små, kan till sist bli ett mäktigt flöde. Tänk vad skönt att slippa mammons betalväggar, som gör att man inte känner sig välkommen!
         Läser inget på Nya Dagbladet längre, tyvärr, de har ju också sina fördelar, men, men…

    • Det sovjetiska kommunistexperimentet är ett bra exempel. Har sett Linas filmer om det här och jag blev riktigt illamående av att se vad de höll på med.

     Visst, styggelsen upphörde när de efter ca 70 år valde att avsluta detta groteska experiment men då hade det redan dödat över 100 miljoner människor. Det där hade bara gått att stoppa med motvåld i ett tidigare skede.

     • Ja, det som hände i samband med Sovjetunionens tillkomst och regeringstid är väl dokumenterat och ger oss möjlighet att få inblick i den ofattbara ondska som fått genklang i så många människor som styrde och medverkade i det.

      Det är bara en av många liknande omvälvningar som iscensatts i världen av den organiserade onda makten.

      I Ryssland fanns det i ett tidigt skede motvåld: Det vita gardet, men de eliminerades av tillskyndande trupper från ententen.

      På liknande sätt eliminerades motståndet mot Maos trupper i Kina.

      De som planerar krigen, revolutionerna och kriserna har oerhört stort inflytande och min åsikt är att det är väldigt svårt att värja sig genom motvåld.

      Långt effektivare anser jag det vara att avslöja ondskan, så att ingen väljer att följa den längre. Dessa onda styr genom att skapa hat och vigla upp människor mot varandra.

      De härskar genom att söndra. Vi kan bekämpa dem genom att enas.

      • Jag vet, skulle de inte strypt stödet till både vita gardet som Chiang Kai-sheck hade det kanske blivit ett annat slut.

       Sen tror jag också på sanning och enighet. Men får man välja mellan att dö i ett försök till försvar eller att bli torterad till döds i en källare så blir det nog för de flesta ett enkelt val.

       Men hela grejen är allt annat än enkel. Själv har jag ingen absolut lösning utan det här är bara mina egna funderingar.

       • Ett stort problem när vi försvarar oss med våld mot statsmaktens övergrepp är att vårt våld då inte riktas mot de som är orsak till att vi blir angripna.

        Ett annat problem med att ta till våld i en sådan situation är att vi då eventuellt mister våra möjligheter att försvara oss med ord och penna genom att total diktatur då kan införas som ursäkt för att slå ner uppror.

        (Fortsättning följer!)

        • Så här skriver Peter Krabbe i en krönika:

         “”Den 28-29 maj 2015 hölls ett möte inom WEF (World Economic Forum) i Kigali, Rwanda med det kryptiska namnet THE KIGALI PRINCIPLES ON THE PROTECTION OF CIVILIANS . Detta handlingsprogram undertecknades av den svenska regeringen genom framtidsminister Kristina Persson 2016, ett par månader innan Sverige tog plats i FN:s säkerhetsråd. Artikel 7 i detta dokument är en fullmakt för FN att använda militärt våld i ett land utan särskilt tillstånd från den aktuella regeringen, allt i syfte att skydda civilbefolkningen i en utsatt situation. FN skulle alltså kunna sätta in FN-trupp i bl.a. Sverige om man anser att situationen kräver det. Detta är helt i linje med den nya världsordningens önskade etablering av FN-styrkor som en världsarmé. ”Skyddet” sker bäst genom utländska trupper som saknar samhörighet med civilbefolkningen, detta ”problem” blev uppenbart under Gula Västarnas demonstrationer i Frankrike, då många poliser hade släktingar och grannar bland demonstranter som skulle slås tillbaks med våld.”
         https://peterkrabbe.wordpress.com/2020/08/28/ost-ar-ost-och-vast-ar-v

        • Det är en svår fråga som sagt. Men som historien har visat är det inte heller bra att låta sig ledas som lamm till slakt. När de börjar dra iväg människor till läger är det början på ett mycket tråkigt slut som kunde skönjas långt tidigare.

         Men hur uppnår man sen enighet med en befolkning bestående av ca 20 % tänkande och 80 % ointresserade vindflöjlar?

         Sen förespråkar jag inte våld utan jag försöker ur ett historiskt perspektiv teoretisera om utkomsten blivit annorlunda med användningen av ett motvåld de själva skapat genom ursprungligt eget utfört våld.

        • Vi behöver göra motstånd och det är viktigt att göra det på ett klokt sätt.

         När det gäller de ointresserade så har det alltmer hårdnande angreppet mot vår frihet förberetts länge.

         Dagis-mentaliteten sitter kvar som fastvuxen hos många vuxna.

         Lenin sade:

         Give me four years to teach the children and the seed I have sown will never be uprooted.”

         Vi kan bara hoppas att han hade fel!

        • [Off topic: lamm till slakt, Lammets natur, djuriska själ, ett avant barn, lejonet]

        • [Off topic: jesus, duvförsäljarna, månglarna, växlarnas mynt, Joh 2:14‭-‬16]

        • Men snälla nån, jag citerade ju bara föregående talare, och hade det som språngbräda för mitt utlägg! Skärpning, när blev det fel att använda liknelser och bilder! Man känner sig som en vingklippt fågel; eller en bakbunden livegen! Jag börjar tro att ni förespråkar fysiskt våld framför det vassa ordet, den enda som egentlig har sitt berättigande i en civiliserad värld 🙂

     • Håller med om att Sveriges system börjar likna DDR. Det finns bl a angiveri och staten begränsar rörligheten.
      Juri Liina är väl inte precis den rätta att beskriva Sovjet, han har fått hat till Sovjet med bröstmjölken, han är Estländare.
      Man måste också fråga sej, stämmer det att Stalin dödade 100 miljoner av sina egna och sen går ut i krig. Många soldater där.

      • Hundra miljoner kanske mer är vad kommunism tros ha dödat totalt.

       Men Lenin dödade miljoner och likaså gjorde Stalin. Exakt hur många råder det väl delade meningar om men när det börjar röra sig om miljoner blir det ändå groteskt.

       Sen är en hel del av de gamla klipp med dödandet av enskilda människor Lina har med i hans filmer väldigt råa.

       Sverige är onekligen ett DDR-light och allteftersom den här farsen fortsätter kommer det nog inte bli bättre.

  • Ja det må jag säga. Inte skådat ngn mer kompakt sammanställan av dessa springmaskars sammansvärjning mot OmVärlden, än den här. Sannerligen en ynklig patetisk samling ‘individer’. ‘dessa’ ingår såklart i patogennätverket, så det är connecting the dots som gäller. Undrar vem huvudparasiten är.., joo förresten.. det nämndes i inledningen av dokumentären samt stod huvudparasitorganisationen på en ‘banknote’ onedollarbill. gråstarrsögat/det ‘all’gloende..skymtade också förbi o det lär tillhöra huvudparasit’familjens ‘överhuvud’ ‘haha’..glosoppa till middag heter det ju också

   • Ja, detta är ett MYCKET ONT nätverk, som likt mögel har lagt sig över hela världen och förstör.

    Och det är med tanke på dagens Corona-situation enormt intressant att ta del av vad som framkommer om vad som gjorde Spanska sjukan så dödlig.

    Denna dokumentärfilm kom flera år innan Corona-spektaklet släpptes ut ur säcken, men är i allra högsta grad aktuell nu, när vaccineringsagendan skruvats upp på högvarv.

  • Gott att se dig Dahl, du är som ett “skyddshelgon”, här i kommentarsfälten; trots att jag vet att du avskyr sådana, och det med rätta!
   “Gud är oss en väldig Borg” enligt Luther!

   • Det är nog väl menat av dig, Mattias, men jag vill inte bli jämförd med något så kallat helgon.
    Många av Katolska kyrkans helgonförklarade människor var blodtörstiga, mycket onda individer.

    Den helgonförklarade Thomas av Aquino “betraktas allmänt som den främste av de romersk-katolska teologerna”, enligt Wikipedia.

    Så här såg han på sina medmänniskor:

    “Det som skapar mest kollektiv nytta för samhället är större och viktigare än någon enskild individ. Livet hos vissa fördärvliga skadegörare är ett hinder för det allmänna bästa, för att harmoni ska råda inom det mänskliga samhället. Därför måste vissa människor avlägsnas genom döden från människosamhället.”
    – Summa Contra Gentiles, Bok 3, kapitel 146

    Han ansåg även att det var helt riktigt att ta ifrån människor deras ägande. 

    Här är förresten en enormt intressant intervju med Jüri Lina, regissören till dokumentärfilmen om frimurarna, som jag hänvisar till ovan:

    https://www.youtube.com/watch?v=nlF4QXiYww8

    Jüri Lina berättar om sin uppväxt i Sovjetunionen och jämför med Sverige!

    • Har länge kämpat med det kollektiva kontra det individuella inom mig! Många kristna är så anfrätta av det kollektiva tänkande, så de tro det är synomymt med det givmilda, generösa och solidariska. När man sedan talar om det individuella eller individualism, har det blivit synonymt med egoism och själviskhet! Det intressanta med ordet individualism i sin grundbetydelse, är att det betyder “hel” eller “odelad”! Där har du det; för att ett fungerande kollektiv skall bli en sund och hälsosam kultur att leva i, behöver vi “hela” och “odelade” individer, människor. Eller som Petrus så oerhört vackert lägger ut texten: “Och låt er själva som levande stenar byggas upp till ett andligt hus, ett heligt prästerskap som ska bära fram andliga offer som Gud tar emot med glädje genom Jesus Kristus”
     Levande stenar i Guds tempel, ja, där ligger tyngdpunkten, inte döda individer som gett upp sin personliga, individuella relation till Gud pga att kollektivet lever genom den stora massan, som Kristi ställföreträdare styr….
     Nej nu måste jag kröka rör också…

     • Kollektivismen genomsyrar såväl Katolska kyrkan som alla dess hemliga sällskap – riddarordnar och frimurarloger inkluderade och deras skapelser kommunism och socialism. 

      I dessa diktatoriska styrelseskick ska människomassorna lyda, underordna sig och “vara lojala”, oavsett vilka hemskheter som begås!

      Det finns ingen plats för de som inte vill medverka och “gilla läget”. Under de mest diktatoriska styrelseformerna har sådana människor benämnts kättare eller dissidenter och avrättats. I vårt land har greppet ännu inte hårdnat så pass, men utfrysning och avsked från arbetet är vanliga styrmedel även här.

      Kollektivt agerande är precis motsatsen till Jesu budskap, där den fria viljan är helt central och varje individ bär eget ansvar för sina handlingar!

      I 2 Korinthierbrevet 6:17 sägs det “Gå ut från dem och skilj er från dem” – och ännu tydligare blir budskapet i 1611 King James Version:

      Wherefore come out from among them, and bee yee separate”.

      • Hade skrivit ett svar här till dig Hans, men blev censurerad. Tänk om man kunde få en lista på alla ord som är känsliga att säga, så kanske man kunde ta hänsyn till det!
       Annars, tack Newsvoice för en fantastisk oas!

       • ‘Ja, Newsvoice är verkligen en fantastisk oas och öppen för alla. Därför är det så viktigt att vi hjälps åt med att behålla denna oas för yttrandefrihet och ocensurerad information.

        Alla som kan bör hjälpa till med att stödja Newsvoice
        ekonomiskt!

    • Det sovjetiska kommunistexperimentet är ett bra exempel. Har sett Linas filmer om det här och jag blev riktigt illamående av att se vad de höll på med.

     Visst, styggelsen upphörde när de efter ca 70 år valde att avsluta detta groteska experiment men då hade det redan dödat över 100 miljoner människor. Det där hade bara gått att stoppa med motvåld i ett tidigare skede.

     • Ja, det som hände i samband med Sovjetunionens tillkomst och regeringstid är väl dokumenterat och ger oss möjlighet att få inblick i den ofattbara ondska som fått genklang i så många människor som styrde och medverkade i det.

      Det är bara en av många liknande omvälvningar som iscensatts i världen av den organiserade onda makten.

      I Ryssland fanns det i ett tidigt skede motvåld: Det vita gardet, men de eliminerades av tillskyndande trupper från ententen.

      På liknande sätt eliminerades motståndet mot Maos trupper i Kina.

      De som planerar krigen, revolutionerna och kriserna har oerhört stort inflytande och min åsikt är att det är väldigt svårt att värja sig genom motvåld.

      Långt effektivare anser jag det vara att avslöja ondskan, så att ingen väljer att följa den längre. Dessa onda styr genom att skapa hat och vigla upp människor mot varandra.

      De härskar genom att söndra. Vi kan bekämpa dem genom att enas.

      • Jag vet, skulle de inte strypt stödet till både vita gardet som Chiang Kai-sheck hade det kanske blivit ett annat slut.

       Sen tror jag också på sanning och enighet. Men får man välja mellan att dö i ett försök till försvar eller att bli torterad till döds i en källare så blir det nog för de flesta ett enkelt val.

       Men hela grejen är allt annat än enkel. Själv har jag ingen absolut lösning utan det här är bara mina egna funderingar.

     • Håller med om att Sveriges system börjar likna DDR. Det finns bl a angiveri och staten begränsar rörligheten.
      Juri Liina är väl inte precis den rätta att beskriva Sovjet, han har fått hat till Sovjet med bröstmjölken, han är Estländare.
      Man måste också fråga sej, stämmer det att Stalin dödade 100 miljoner av sina egna och sen går ut i krig. Många soldater där.

      • Hundra miljoner kanske mer är vad kommunism tros ha dödat totalt.

       Men Lenin dödade miljoner och likaså gjorde Stalin. Exakt hur många råder det väl delade meningar om men när det börjar röra sig om miljoner blir det ändå groteskt.

       Sen är en hel del av de gamla klipp med dödandet av enskilda människor Lina har med i hans filmer väldigt råa.

       Sverige är onekligen ett DDR-light och allteftersom den här farsen fortsätter kommer det nog inte bli bättre.

  • Ja det må jag säga. Inte skådat ngn mer kompakt sammanställan av dessa springmaskars sammansvärjning mot OmVärlden, än den här. Sannerligen en ynklig patetisk samling ‘individer’. ‘dessa’ ingår såklart i patogennätverket, så det är connecting the dots som gäller. Undrar vem huvudparasiten är.., joo förresten.. det nämndes i inledningen av dokumentären samt stod huvudparasitorganisationen på en ‘banknote’ onedollarbill. gråstarrsögat/det ‘all’gloende..skymtade också förbi o det lär tillhöra huvudparasit’familjens ‘överhuvud’ ‘haha’..glosoppa till middag heter det ju också

   • Ja, detta är ett MYCKET ONT nätverk, som likt mögel har lagt sig över hela världen och förstör.

    Och det är med tanke på dagens Corona-situation enormt intressant att ta del av vad som framkommer om vad som gjorde Spanska sjukan så dödlig.

    Denna dokumentärfilm kom flera år innan Corona-spektaklet släpptes ut ur säcken, men är i allra högsta grad aktuell nu, när vaccineringsagendan skruvats upp på högvarv.

 • Dom, dvs staten, har inget emot att vi använder våld. Tvärtom så är det ett sätt för dom att berättiga hårdare tag. Det är lätt att känna att ändamålen helgar medlen men om vi passerar gränsen så kommer staten göra det i ännu större utsträckning. Vad det i slutänden gäller är att få den tysta allmänheten att komma över till vårt läger. Det sker inte med våld. Det sker däremot när dom upplever att staten använder övervåld a la Ådalen 31. Fredliga demonstrationer är det värsta staten vet då dessa riskerar att vända folks åsikter. Det är därför man ofta skickar in provokatörer i leden. Jag tror på fredliga medel.

  • Precis, och det är också att göra motstånd. Vi ska inte kasta första stenen (vilket vi inte kan eftersom ‘de’ redan gjort det) men vi ska stå redliga och beredda när och om ‘de’ kastar andra, tredje..stenen. Det är vi som bestämmer hur långt ‘de’ kan gå mot oss

 • Dom, dvs staten, har inget emot att vi använder våld. Tvärtom så är det ett sätt för dom att berättiga hårdare tag. Det är lätt att känna att ändamålen helgar medlen men om vi passerar gränsen så kommer staten göra det i ännu större utsträckning. Vad det i slutänden gäller är att få den tysta allmänheten att komma över till vårt läger. Det sker inte med våld. Det sker däremot när dom upplever att staten använder övervåld a la Ådalen 31. Fredliga demonstrationer är det värsta staten vet då dessa riskerar att vända folks åsikter. Det är därför man ofta skickar in provokatörer i leden. Jag tror på fredliga medel.

  • Precis, och det är också att göra motstånd. Vi ska inte kasta första stenen (vilket vi inte kan eftersom ‘de’ redan gjort det) men vi ska stå redliga och beredda när och om ‘de’ kastar andra, tredje..stenen. Det är vi som bestämmer hur långt ‘de’ kan gå mot oss

 • Läste precis på Nya Dagbladet om Marjorie Taylor Greene,, ojoj vilken powerkvinna,, och vad hon anser om fienden. Hon blev som politiker (skriver inte politiker inom citationstecken i hennes fall, för hon är nog ngt så unikt som äkta) permanent sk avstängd fr bluff’plattformen’ ‘twittr’. Läs gärna vad hon anser om detta. ‘twittr’ är en av ‘deras’/fiendens frontarorg för att ‘själva’ slippa behöva censurera. ‘de’ hade då i annat fall lätt blivit avslöjade kring vem ‘de’ är

 • En kvinna i Australien brände sig själv till döds i bilen p.g.a. injektionsmandat och alla hårda restriktioner. En man i Tyskland tog livet av hans tre barn och fru innan han begick självmord för rädslan av att riskera mista barnen p.g.a. att han hade förfalskat ett “vaccin”-certifikat till fruns arbetsplats. Så exceptionella händelser har ju redan inträffat.

  Om de fortsätter med att banka in skallen på människor för “deras eget bästa” så kommer det förr eller senare en motreaktion för det är så människan fungerar. En motreaktion mot våld kallas självförsvar.

  Sen är också alternativen starkt begränsade. Antingen låter vi oss injiceras med den erbjudna giftcocktailen med okänd funktion i vår gröna revolutionsfärd mot en medeltida levnadsstandard där vi inte kommer äga någonting men ändå “be happy”. Eller så får de helt enkelt nöja sig med vårt nej. Däremellan kan ju precis vad som helst hända.

 • Läste precis på Nya Dagbladet om Marjorie Taylor Greene,, ojoj vilken powerkvinna,, och vad hon anser om fienden. Hon blev som politiker (skriver inte politiker inom citationstecken i hennes fall, för hon är nog ngt så unikt som äkta) permanent sk avstängd fr bluff’plattformen’ ‘twittr’. Läs gärna vad hon anser om detta. ‘twittr’ är en av ‘deras’/fiendens frontarorg för att ‘själva’ slippa behöva censurera. ‘de’ hade då i annat fall lätt blivit avslöjade kring vem ‘de’ är

 • En kvinna i Australien brände sig själv till döds i bilen p.g.a. injektionsmandat och alla hårda restriktioner. En man i Tyskland tog livet av hans tre barn och fru innan han begick självmord för rädslan av att riskera mista barnen p.g.a. att han hade förfalskat ett “vaccin”-certifikat till fruns arbetsplats. Så exceptionella händelser har ju redan inträffat.

  Om de fortsätter med att banka in skallen på människor för “deras eget bästa” så kommer det förr eller senare en motreaktion för det är så människan fungerar. En motreaktion mot våld kallas självförsvar.

  Sen är också alternativen starkt begränsade. Antingen låter vi oss injiceras med den erbjudna giftcocktailen med okänd funktion i vår gröna revolutionsfärd mot en medeltida levnadsstandard där vi inte kommer äga någonting men ändå “be happy”. Eller så får de helt enkelt nöja sig med vårt nej. Däremellan kan ju precis vad som helst hända.

 • Problemet är att ‘de’/parasiterna vill ha våld, ‘de’ får då sin sk förevändning. Det är så ‘de’ har ‘jobbat organiserat sedan 1913, och troligen betydligt tidigare men ‘de’ hade inte resurserna förrän 1/1-1914. 8 mån senare fixade ‘de’ 1wkr som ‘de’ planerat för sedan 1891. ‘de’ är antitesen till Mänskligheten och för att Vårt motstånd ska bi effektivt och Vi inte ska slösa onödigt med energi, mååste Vi veta vem fienden är. Det går inte att fightas mot något man inte vet vad el ‘vem’ det är,, Sun Tzu

  • Tragisk, mycket tragiskt om vi hamnar i den fällan! Då får mänskligheten gå ytterligare ett varv och vi förlänger den mångtusen åriga historian av våld, krig och konflikter. Sätter vi inte ned foten nu och verkligen stålsätter oss mot denna frestelse till att använda våld, kommer åter igen historien upprepa sig och ekorrhjulet är igång…..

   • Och jag hoppas att ni på Newsvoice inte har ett dold agenda med denna artikeln, så att ni vill ladda oss med denna krigsanda?

    • Ligger mycket i det du skriver, det är min magkänsla i alla fall.
     Eliten vill förmodligen än en gång starta blodbad.
     Som vanligt med elitens främsta verktyg, där vänsterns nyttiga idioter passar in än en gång in för eliten som skapare.
     K. Marx och Moses Hess 33 frimurare grad i åtanke.

    • Mattias, jag har inte skrivit att motstånd inte ska användas (sedan kan du tänka ut vad det motståndet definitionsmässigt innebär, mot ‘de’ som startat krig mot Mänskligheten), utan att fienden ska identifieras tydligt och klart innan man rusar åstad. När man vet vem ‘de’ är, vet man också vad ‘de’ vill, varför ‘de’ vill det och vilka metoder ‘de’ använder samt resurser ‘de’ innehar,, Sun Tzu

    • De röda siffrorna vittnar om blod och det blir svårt att rentvå sina händer, efter det att pöbeln drabbar samman! Ett mörk nemesismoln reser sig i horisonten och vill åter färga jorden röd! Det enda positiva är om ännu en “ism” kan få gå i graven! Mänskligheten är fortfarande lika primitiv, som den apa dom tror de kommer ifrån, trots att den talar sig så varm om humanism! Humanismens är en verklig fiende till sanningen, för i den blir du lärd att innerst inne är du god!
     Frågan är när vi skall intifiera vår gemensamma fiende, men lika viktigt är det ju att idenfiera vår gemensamme vän!?

      • Tors vrede, du är en riktig solstråle! Med hammaren kommer du krossa många stenhjärtan!
       Mvh Mattias

        • Det beror på om det är det tveeggade svärdet! Det som åtskiljer själ och ande, märg och ben, och blottlägger hjärtats uppsåt och tankar och ställer oss nakna inför vår skapare!
         Vem vill egentligen hämnas, när han vet att hos Gud är hämnden?
         Om vi inte lär oss denna gång heller, så kommer nog Guds stora sopkvast till användningen igen! Vad människan sår får hon skörda och detta ända in i dödsrikets regioner!

        • Bara att erkänna! Jag gillar dina tankar/värderingar! Kan bero på att vi tänker liknanden. Men eliten som är ytterst få av jordens befolkning tror jag ligger bakom så mycket smärta mot sina medmänniskor genom århundraden, arv. Så vid något förbarmande finns risk för fortast förtryck, lidande.
         Skrev på några sidor framåt. Placera dom få skyldiga, för dom är en väldigt liten klan, på blå jungfrun på livstid, med metkrok och en fällkniv.
         Det är dryga milen till Öland och det tredubbla till fastlandet. Ingen klarar att simma till säkerheten. Säkerheten är på jungfrun, om dom klarar dagen och lyckas få någon firre. Allt är deras eget problem för vad dom gjort mot sina medmänniskor genom sitt ego.
         Jag har en kraftig kikare så jag ser om dom försöker fly. Där kan dom vara, och vi kan då kanske få leva mänskligt.

     • Jo men Mattias, det ena utesluter ju inte det andra. Vi har hamnat i den här situationen just för att den här ‘gruppen’ har kapat åt sig allt av materiell och imateriell tyngd. Nu använder ‘de’ det mot Oss

      • Skärpning i leden! Uppställning!!! Vi står i historiens mest avgörande skede, skall vi då använda fiendens smutsiga och vidriga taktik, eller skall vi resa oss upp som en man, emot detta som nu håller på att ödelägga alla våra grundläggande mänskliga, fri och rättigheter, som våra förfäder offrat sitt eget blod för. Se över er vapenrustningen, och se till att ni ikläder hela vapenrustningen och ni som är väktare se till att ni inte sover på er post! Ikläd er rättfärdighetens pansar, spänn sanningens bälte om livet. Lyft trons sköld så släcker ni fiendens alla brinnande pilar! Svinga Andens svärd och låta den drypa av blod på stridsfältets höjder, och sätt som skor på era fötter, villigheten, att gå ut med budskapet om frid! Nej, mina vänner jag är ingen pacifist, en pacifist har gett upp och slutat att strida för det som är rättfärdigt, sant och heligt! Låt oss strida tillsammans!!!

        • Vi står forfarande bara vid förposterna, vid fiendelinjen; döm ingen på förhand! Låt oss hjälpa varandra att finna den rätta stidsmoralen i det krig, som inte har sitt like I historien. Krigets centrum har blivit männsikans sinne. Om någon tvivlar, pröva att stänga av all media ett tag; både MSM och alternativ media!

    • Det skadar inte att ha en plan C. Går det så långt så att dom letar upp ovaccinerade och skjuter dom på plats så är det bra att folket är beredda att ta till med våld, man kan ju inte bara sitta och vänta på att bli avrättad. Det visar även på att folk börjar vakna upp och tappar förtroendet för regeringar vilket är bra. Vi vet inte heller hur omfattande skadorna kommer att bli från dom här injektionerna, det är mycket möjligt att ingen som injekterat sig överlever längre än ett par år som många experter hävdar, vi ser ju redan nu en extrem överdödlighet i hela Europa sedan injektionerna började. Aids, cancer, alzheimer, bloproppar etc. står runt hörnet. Galna kosjukan (prioner) har ökat dramatiskt i Kanada hos dom yngre även om regeringen skyller på dålig hummer. Men givetvis ska man ju inte stöka till det i onödan utan i första hand fokusera på fredliga protester och sprida information så folk vaknar upp. Men många har det tufft redan nu, påtvingade injektioner, masktvång etc. enbart för att kunna försörja sin familj, även här i Sverige.

     • Patrik håller med i mycket av det du säger och ni andra för den delen också! Men när det kommer till plan C, då tar jag hellre fängelse eller ett skott! Jag är fullständigt och fullkomligt övertygad om att den obehagliga sanningen till sist kommer ikapp alla ondskefulla människor! Och om inte Reiner Fuellmich mm lyckas, så känner jag en som både rannsakar hjärtan och njurar, och det blir rätt hett på andra sidan döden! Bäva den som bäva kan, detta är ingen religiös lek. Om vi inbillar oss att vi kan behandla varandra hur som helst och tro att vi kommer undan med det, och att det inte skall få några konsekvenser; då lever man nog endast för denna sidan döden! Men på andra sidan döden hjälper inte plan D heller, för då visar sig allt i det rätta ljuset, och då hjälper inga fikonlöv längre!
      Mvh Mattias

      • Vi kan bara föreställa oss vad fienden har för planer.
       Men gäller det att döda eller dödas om fienden, djupa staten som lider av samvetsbrist så ser jag nog till att krama hanen tämligen snabbt om dom riktar vapen mot mig. Inget förbarmande!
       Det bästa vore att vi sanningssökare fick möta dom alla tillsammans, ca 300 psykopater. Garanterar att vi skulle vinna utan någon egen förlust i dubbel bemärkelse. Utan dom så kanske vi kan börja andas igen på klotet.
       Är i grunden pacifist, men det finns gränser.

       • Jag för min del är ingen pacifist; får jag möjligheten så driver jag det tveeggade svärdet djupt in i samveteslösa psykopaters själar och vrider sedan om, för att göra största möjliga skada….

   • Vissa enstaka läsare markerar misstycke med tummen ned efter ditt inlägg, men du har helt rätt. Givetvis ska vi säga nej och kämpa för våra rättigheter. Kraftfullt, men så snart det övergår till våld är det precis som du skriver – vi har då hamnat i fällan. Den polarisering vi ser t.ex. mellan de som tycker sprutorna är en bra idé och motståndare är framkallat av mörkret. Var gång vi vänder oss mot varandra så är det ett utslag för separation och det är exakt den reaktion mörkret eftersöker. Vi människor behöver verka för samförstånd och enhet, då blir vi starka och det innebär en ljus kraft och den överlever inte mörkret. Våld är mörker och den reaktionen ska vi försöka höja oss över, när vi gör det växer vi i medvetenhet och då mörkrets roll är överspelad.

    Vad de flesta människor inte vet är att det vi möter alltid är en reflektion på det vi sänder ut och mörker är en spegling av vår egen okunskap. När vi är nere i mörkret så är det vårt eget mörker. Allt hänger sinnrikt ihop och det är enbart i detta mörker som vår egen medvetenhet utvecklas. Rädsla är mörkrets huvudverktyg, ur rädsla föds våld och medvetenhet är att inse det. I medvetenhet stiger vi ur vårt mörker och första steget är att inte bli rädd. Är vi rädda tappar vi kraft och vi förlorar oss själva i det. En enad befolkning som orädda sätter ned foten och vid varje försöka att manipulera oss säger nej vinner. En ljus kraft kommer inte möta våld, kommer inte att behöva använda våld.

    • Tack Åsa! Det blir som en liten ljusstrimma i ett kompakt mörker, när jag läser dina rader. Hoppas det tränger in i ett och annat hjärta, innan det är försent!
     Mvh Mattias

     • Har tänkt i snart ett år nu att försöka skapa ljus energi.

      Läste för väldigt många år sedan om en kvinna som var inne på slutskeendet vad gällande cancer. Detta var 3 dagar innan jul, 1989. Läkarna hade talat om för henne att kanske hon överlever julen. På julafton satt hon med familjen och försökte äta, då en varme som inte gick att beskriva, svepte runt hennes innandöme. Mellandagarna skulle hon åter till läkaren varav han konstaterar att det finns inte tillstymmelse till någon cancer. Det visade sig att hela församlingen hade bett för henne under just julafton.

      Det retar mig hårt att jag inte sparade sidan! Har ej häller försökt googla på det, men minns att kvinnan bodde i Färjestaden, på Öland.

      Nu förstår ni min första rad, och ni får välja att tro mig eller inte! Men för dom troende vore det intressant om samtliga kunde bestämma ett exakt klockslag och datum. Kanske skulle det fungera för att störta dom onda krafterna?
      Vem vill vara med? Mvh

      • Ett kinesiskt team affirmerar bort en tumör i realtid!
       Gregg Braden – Quantum Healing of Tumour thru the Power of Thought & Feelinghttps://www.youtube.com/watch?v=PZpRP1FV0lE

    • Åsa, tror du att ngn frivilligt vill gå till slakt. Hade djuren vetat/varit medvetna om att de ska dö, hade de gjort motstånd direkt,, om folk vetat de skulle dö el bli skadade av injektionerna hade de gjort motstånd direkt. Tror du ex 8/10 är medvetna ännu..nej såklart de tittar ju på konsoliderad ‘media’. Om 8/10 haade varit medvetna, hade 8/10 lugnt o sansat gått ut på gatorna,, och parasiterna hade backat direkt. Nu är endast 2/10 medvetna och då måste dessa 2/10 slita för de övr 8/10. Det är iinte fel med motstånd, om motståndet motsvarar anfallet (kallas självförsvar)

     • Studier visar att ca 20% av mänskligheten fick ett kritiskt tänkande som en gåva vid födseln. Det kan förklara dina uträkningar! Sedan vill jag påstå att djuren är smartare en oss, för dom har egenskaper som gått oss förlorat genom evolutionen. Vi hade förmodligen dom egenskaperna då vi var på grott nivå? Fast hos en del av homosapiens så finns det nog bevarat än idag. Naturfolket som exempel.

     • Vad tror du “verkligheten” är? Det kommer aldrig bli mer reell för dig än den kraft du ger den. Om du svarar på mörkret med aggression så ger du det makt och då kan det slå tillbaka. Svara med mörker på mörker så blir det mer mörker, det blir alltid en förlust i slutänden.

      Mörkret kan aldrig skada dig om du inte bjuder in till det. Det finns ingenting du möter som inte är ett direkt svar på var du befinner dig medvetandemässigt. Är du stark och trygg i dig själv, bejakar din egen sanning så kan inte mörkret nå fram till dig. Ondskan har ingen som helst makt i sig, bara den vi ger den. Det är vi själva som skapar våra livsbetingelser. Inte ondskan, den är bara ett svar på dig.

      I ditt resonemang tror du att ondskan finns där först. Det är tvärtom. Människan tillstånd skapar ondskan och genom att höja medvetenheten tynar ondskan bort. Att det stora flertalet är helt okunniga om det världsliga spelet, lurendrejeriet beror på den omedvetenhet som råder. När skruvarna dras åt och konsekvenserna blir allt tydligare vaknar folk. Hade folk fattat direkt hade allt blivit som tidigare, men energin byggs nu upp som kommer radera mörkret.

      Är du hotad, blir du angripen så är det en reaktion på det du bär inom dig. Ändra på det så upphör angreppet. Vi är i denna värld för att förstå vår natur och därför utmanas vi.
      Givetvis försvarar man sig själv, men i medvetenhet förstår man varför hot uppstår och hur man möter det. Det är bara okunskap som medger mörker.

      • Rovdjur jagar sina byten eftersom detta ligger i deras natur och om man blir anfallen kan man välja mellan att försöka försvara sig eller bli mat. Rovdjur kommer i många olika former.

       • Om du ser en likhet mellan rovdjurets jakt och ondskans funktion så är det ett gott exempel på hur väl vår kultur präglat dig. Men din kommentar är dock på sin plats eftersom många har oerhört svårt att överge den rigida, mekanistiska livssynen som förenklar och fördunklar vår existens, och även den har mörkret som grund. Det har hållit oss kvar i omedvetenhet, just den som mörkret paradoxalt tvingar oss bort ifrån. Är du med på tåget så kommer du få en aha-upplevelse.

        Du behöver inte fundera i termer om anfall om du insett vad livet egentligen syftar till och vad du behöver uppnå. När du förstår ondskans funktion inser du att det inte krävs ett yttre försvar. Förändring i det yttre börjar alltid i det inre. En djup insikt om detta är befrielsen från mörker och elände.

        Det verkar te sig provocerande att bästa sättet att möta mörker är att inte själv bli det. Mörka handlingar stärks enbart av detsamma, dvs. okunskap. Att tro resonemanget har med ett passivt förhållningssätt som leder till skada visar att man inte alls begripit. Snarast en oavsiktlig fördumning.

        Att vara medveten om bluffen i plandemin är inte det samma som existentiell medvetenhet.

        • Det är du som sätter likhet mellan rovdjurets jakt och ondskans funktion i det jag skrev.

         Vad jag menar är att det ligger i rovdjurets natur att jaga sitt villebråd. De på fyra ben jagar idisslare och de på två jagar annat.

         Sen är det inte ens säkert att det är just oss de jagar utan vi kanske mer är collateral damage i deras jakt på något annat. Det som upplevs som ondska kan vara våra konsekvenser av deras egoistiska motiv där de kanske mer bara är rent likgiltiga än direkt onda.

         Men vi lever i en fysisk värld och ibland behöver man flytta på saker rent fysiskt. Sen kan det säkert vara stärkande att ha en spirituell vägledning i detta fysiska arbete.

        • Hörni grabbar jag tro vi har en hel del att lära av denna regida men flexibla kvinna. Hon har höjt sig över den darwiniska filosofin, där endast den starke överlever! Har ni tänk på det att den globalistiska eliten lever efter den filosofin och har programmerat alla gräsrötter att tänka likadant. Börja med att avliva denna myt, så har globalisterna blivit av med ett verktyg i sin verktygslåda, att hålla oss andra i deras järngrepp….

        • Låt säga att du i vår fysiska verklighet blir angripen av en person så är det en konkret fysisk händelse som har passerat såväl filosofiska funderingar som diskussionsstadiet.

         Om du i det läget väljer försöka göra en inre utvecklingsresa eller vänder andra kinden till så får du i bästa fall lite ont eller så kanske det helt enkelt blir ditt fysiska slut.

         Det här är en fysisk realitet vi alla är tvungna att förhålla oss till och lika lite som du möblerar om din lägenhet via telekinesi, så behöver även andre fysiska företeelser en mer “hands on approach”.

         Men du får ha vilken livsåskådning du vill precis som jag själv har min egen.

        • Du har så rätt! I det skarpa läget, prövas vi alla var vi praktiken står i förhållandet till det vi tänkt! Tack, alla för ett gott samtal! Många guldkorn vaskades fram!
         Mvh Mattias

        • Men OK, då var det tydligare nu. Vi har en diskussion, vi har begränsningen att vi har svårt att utläsa nyanserna ur texter och ibland blir det missförstånd.
         Återigen understryker jag att ondskan är en reaktion på vårt eget mörker. Oavsett vad ondskan har för drivkrafter så är det ett svar på vår okunskap, det vi behöver utveckla, individuellt och kollektivt. Kan du alltid avgöra vad som är bra eller dåligt i ditt liv? Talesättet, “din värsta fiende kan egentligen vara din bästa vän”, belyser ondskans egentliga funktion. Det är svårt, mycket svårt att särskilja ondskans absoluta funktion från dess relativa. Se på ditt eget liv, hur ofta har du inte fördömt något som inte borde ha hänt som till sist visade sig gagna dig?

         Personligen har jag mycket svårt för ondska, känner avsmak oavsett om den gagnar oss i slutänden. Jag är ingalunda ofelbar och behöver ofta påminna mig så jag inte faller på mörkrets grepp. Låt oss säga att en grupp människor stormar riksdagen och går bärsärkargång i frustration. En del av mig jublar för det är en reaktion jag själv bär på, men övergår det till t.ex. grov misshandel så går det för långt. Vissa kanske tycker att ondskans lakejer förtjänar det och det förstår jag, men ondskan jublar om vi blir dess tjänare när vi använder dess egna verktyg mot den själv! När vi blir existentiellt medvetna om vilka vi är, ser enheten bortom det yttre så upplöses problematiken. Det är det som är kärnan i det jag försökt framföra.

        • Men det där resonemanget för ju i princip över skulden på offret.

         Helt plötsligt stängde ett gäng psykotiska människor ned planeten samtidigt som de började jaga alla med sprutor. Det där är ju ingenting jag frammanat via något eget inre mörker utan denna mentala defekt ligger hos dem.

         Det som du kategoriserar som antingen gott eller ont och ljust eller mörkt kanske bara är mer eller mindre önskvärt mänskligt beteende. Allt mänskligt beteende har konsekvenser och där det gynnar den ene missgynnar det oftast den andre. Den det gynnar kan då se det som gott och ljust medan den missgynnade ser mörker och ondska.

         Men det här med att en inre utvecklingsresa är lösningen på alla problem har ju samma konsekvenser som många troendes väntan på att Jesus ska komma och rädda dem en andra gång och d.v.s. att denna tankeprodukt eller tro ger dem en ursäkt att inte göra någonting i vår fysiska verklighet.

        • Om du är en våg så är du en del av det övriga vattnet, eller hur? Se dig som en våg omgiven av ett hav som i varje del också är du för det går inte att säga att en del av havet är mer hav än något annat.

         Tänk dig så havet som universum, eller kanske Gud eller Källan. Allt har sitt ursprung i universum. Varje individ, alla djur och växter men även de som har rollen att utmana världen i form av ondska är en del av samma universum. Havet samverkar och reagerar på sin egen obalans för det är dess utveckling – karma. Köper du inte det resonemanget beror det på att du tror du är vågen, men inte mer än så. Denna tanke om separation är också orsaken till den obalans människan står för. Annars hade vi levt i ett paradis.

         Separationstanken överges enbart via upplevelser som leder till mänskligt uppvaknande. Det är inte bara önskvärt att få ett slut på det utan även nödvändigt, annars går vi mot undergång som art. Denna förändring måste människan själv komma till insikt om genom detta uppvaknande. Det är denna process som är startad, därför ser vi mörkret kliva fram och tvingar människan att se. Ja, vi ser verkligen psykopater och rena dårhuset. Det är storsläggan som krävs för att väcka en tämligen sovande befolkning. Förstår du detta inser du att det inte finns ”offer”, skuld, förövare utan enbart utveckling. Jag försvarar inte ondskan, jag förklarar den.
         Forts. följer

        • Forts. Du ser inte dig själv i ett sammanhängande kollektiv utan tror universum är bristfälligt, och anledning till att fortsätta leva i separation. Det är snarast ditt illusoriska jag, egot, som vidmakthåller denna bild, inte du, för du är mer än detta och det är dit du ska hitta tillbaka till. Lär känna dig själv så förstår du enheten. Du måste ned i alla hörn och vrår för att se alla delar och då måste man möta mörkret. När du förstår det ser du att inga offer finns.

         Hela ditt liv är just en utvecklingsresa, ditt eget val, du skapar hela tiden din livsupplevelse utifrån dina intentioner och tankar. Förlitar du dig på yttre frälsning så väntar du förgäves.

         Din önskan att få agera fysiskt som det primära är en grundläggande missuppfattning. Det yttre är enbart ett verktyg för att förändra ditt inre, som är det primära. Du avgör vad du vill möta genom att ge din reaktion på det du prövas i. Din rädsla ger upphov till mer rädsla och fastslår den mörka linjen i det yttre. Försök att förstå att din reaktion INTE handlar om att vara passiv vare sig i handling eller tanke, enbart att inte svara med mörker på mörker! Men detta är fortfarande ditt val, det du anser dig behöva för att fortsätta utvecklas och då behöver man ibland gå ned i mer mörker för att förstå sin egen okunskap. 

        • Säger inte att du har fel då även jag själv är medveten om vikten av egen inre utveckling. Men den ändrar dig själv och hur du för dig i verkligheten. Om din egen utveckling ska ha någon effekt på någon annan är ju deras val.

         Tar man t.ex. en mobbare så är denne helt ointresserad av din inre utveckling och kommer troligtvis använda den som ett verktyg för att mobba dig än mer. Lägger du för mobbaren då till lite egen fysisk smärta i den ekvationen så blir denne oftast mer “empatisk”. Så fysisk smärta kan hjälpa andra i deras egna inre utveckling.

         Sen är det vi kallar globalister ett flera årtusenden långt gissel för mänskligheten. De har haft författare akademiker, filosofer, religiösa ledare o.s.v. för att forma hur vi ska uppfatta vår verklighet som bete oss i den och de har med alla medel gått in för att på ett eller annat vis försöka passivisera oss. Vilket visar att de mer räds våra handlingar än inre utveckling.

         Om man via lite eget mörker utraderar ett större dito så leder det här i förlängningen till en ljusare värld vilket är bra karma.

        • Fokusera på din utveckling och vad den betyder för dig, inte hur den ska påverka andra för det gör den alltid ändå. Dina uppfattningar om dig själv kommer speglas i andras bemötande av dig. Står du stark i ljuset, höj dina vibrationer så att säga, så blir du inte mottaglig för negativitet och mörker. Då behöver du ju inte svara med mörka handlingar för du har förstått knepet.

         Något generaliserande: en mobbare drivs av sina egna sår och söker gärna upp andra med liknande sår. Det triggar nämligen, precis som vi blir arga på våra egna svagheter vi ser i andra. Hur ofta mobbas människor som är hela och harmoniska? Vad blir den mobbade bryskt påmind om?

         Hm, dina handlingar bygger ju på din inre utveckling. Mörkret fruktar mest just din utveckling mot högre nivåer för då upphör dess kontroll. Slutar vi agera (och tänka) “mörkt” har de förlorat. Därför ser vi också deras desperata kamp med totalitära åtgärder och önskan att polarisera. Vår rädsla är en förutsättning för deras kontroll. Släpp den så har de inget att gå på.

         Mörkret finns bara där så länge vi bär på okunskap. Det är din utveckling som eliminerar mörkret, inte ditt mörker i sig. Bästa karma får utifrån ett rent sinne med ljus i hjärtat. Det är inte lätt, men lägg inte energi på att avsky skitstövlarna. Det stärker dem. Du behöver inte älska dem, stärk istället ljus och kärlek i ditt liv så kvävs de rackarna!

        • Tänkte först låtit bli att svara eftersom vi verkar prata förbi varandra. Min poäng var att oavsett vad min personliga utveckling betyder för mig själv eller hur långt jag anser den har kommit så kan ändå någon mer outvecklad person sätta punkt för min fysiska utvecklingsresa.

         Av vilken anledning denne gör detta eller p.g.a. vilka personliga tillkortakommanden det sker är ju irrelevant för min egen del då utkomsten blir den samma.

         Det du beskriver är din egen spirituella tro eller filosofi och precis som religiös tro går det där inte att överföra på någon annan. Du kan berätta om det men egen resa kanske är en annan.

         Jag är en fridens människa som vid en promenad tar ut steget för att inte krossa en insekt. Men insekter som försöker perforera min hud dom mosar jag. Sen spelar det ingen roll om den har sex eller två ben.

         Rätten att kunna bemöta våld med motvåld är en universell rätt som jag varken oroar mig ska svärta min själ eller medföra mig någon dålig karma. Har jag fel på den punkten får jag väl hoppas att det ändå var värt det.

        • Nej då, nu pratar vi direkt till varandra, jag förstår dig väl och du får raka svar på dina tankegångar. Vi har rätt till våra åsikter och jag vill absolut inte påverka annat än din egen medvetenhet om vad som t.ex. driver dig. Jag kan nog låta som en besserwisser, men mitt yrke är just, låt oss kalla det samtalsvägledning med betoning på förändringsarbete och medvetenhet. Yrkesmässigt går det inte till på detta vis, här är det forcerat och betydligt svårare eftersom kommunikationen är begränsad. Den linje jag förhåller mig till är ingen religion, det är ett vedertaget förhållningssätt vid personligt förändringsarbete, givetvis präglat av mig utifrån mina livserfarenheter. En väg att möta sig själv, ta ansvar, våga förändra och grunden är medvetenhet och ansvar. Andligt sett beskriver jag i enkelhet hur vi skapar livssituationer utifrån de vi är och hur självreglerande livet är. Prova en enkel sak som att se på medmänniskor med vänlighet så ska du se vad du får tillbaka.
         Jag föreslår att du glömmer tankar på att du någon gång skulle bli hotad med våld. Sker det får du lösa det då och naturligtvis svarar man på fysiska angrepp. Blir du attackerad av en galning på gatan så stoppar du angreppet eller springer. Ingen tjänar på att vara en undfallande mes som tar stryk. 

         Fortsättning följer

        • Forts. Eventuella angrepp har alltid sitt ursprung i dig själv. Om du vet att en viss stadsdel är farlig kan du välja att undvika den mörkertid för att slippa bekymmer. Begripligt, men är det lika tydligt att t.ex. en fördömande inställning och förberedelse för attack drar sig till tråkigheter i form av negativitet från medmänniskor och den inställningen bör du undvika?

         Behovet att fundera över attacker och hot har sitt ursprung i egots behov av separation. Egot delar upp i ”vi och dom”. Upphör separation överlever inte egot för det är grunden till dess identitet. Egot vill ha fiender och är det någon som kommer och pratar om att det är fel väg väcker det ilska. Fundera över varför vissa delar av mitt budskap väcker missnöje. Håll gärna det för dig själv så blir det ärligt och tanken är inte detta ska bli en lång session.

         Den vidriga sörja som spelas ut över jorden med avskyvärda aktörer i toppen lyfter fram det dåliga i världen, i samhällsstrukturer och egentligen genomsyrar det det mesta utan vi har tänkt på det. Mörkret finns inte bara i toppen utan överallt eftersom människor bjöd in det. För att förstå det och lyfta medvetandemässigt får man tummen i ögat.

         Din positiva förändring, inte din planering för motattack, är receptet att eliminera mörkret. Behovet att tänka på våld som försvar på våld i någon form tillhör den gamla strukturen och det skapar bara mer.  

        • Men även de anställda inom t.ex. Scientologkyrkan har utövningen av deras teorier som yrke i samtalsvägledning men det blir inte för den sakens skull någon absolut sanning för hela mänskligheten.

         Ska du resa till djungeln i Kongo ser dina förberedelser annorlunda ut än om du bara ska glida in och ta en fika på stan. Det handlar om att vara medveten om ens omgivning och anpassa sig efter den. Genom att göra så drar du lika lite på dig ”olycka” som att du framkallar krock bara för att du tar på dig säkerhetsbälte när du kör bil.

         Det vi ser omkring oss nu kan eventuellt vara mer relaterat till på vilket sätt TPTB värderar oss än vad det kanske är uttryck för deras mörker och ondska. En gräsmätta är ju enligt dina egna teorier en levande del av det gemensamma och när den blir vildvuxen klipper vi den utan att känna oss särskilt onda eller mörka.

         Så även om egen utveckling spelar roll så verkar även perspektivet hos den man möter ha en rätt avgörande betydelse och det kan ju skilja sig rätt markant från ens eget.

        • Att du nämner scientologerna visar att du är tämligen sluten i vår diskussion. Jag utgår ifrån allas val och ansvar att upptäcka sig själv och därmed förstå livet. Detta sammanfattas medvetenhet. Inte direkt det scientologerna ägnar sig åt, men din jämförelse med gräsklippningen symboliserar också vad du förstått av mina ord. Bättre kan du!

         Hur jag än försöker få dig att inse att du själv har bollen, och kan själv välja matchens utveckling, så spjärnar du emot. Inte för att du tycker jag har så mycket fel, snarare för du är rädd för att bli skadad. Du tror du kan skadas av de ytliga betingelserna eller för att du tror du blir mindre om du överger den yttre föreställningsvärlden som styrande av situationen. Det är egots melodi, du är mycket större än så och du har en kapacitet som du inte anar.

         Mörka krafter spelar ut det som stimulerar egot för de vet att det begränsar dig – rädsla, ilska, tankar på attack, allt detta håller dig kvar på den låga nivån där stora flertalet befinner sig. Det är allas fria val och ansvar att välja det liv som bäst relaterar till den utveckling som önskas.

         Nu tror jag att jag vi har tömt ut möjligheterna för vidare ömsesidigt utbyte. En offentlig diskussion är fel forum och prestige bromsar för öppenhet och utveckling. Tack i alla fall, lärorikt att växla ord i skrift med dig.

        • Tack! Faktum är att jag åter fick upp ögonen för “svagheter” jag besitter i diskussionerna här, så jag kan bara tack deltagarna för interaktionen. Menar det också.

         Det är svårt att föra diskussion enbart med text, kommunikationen blir begränsad och kantig. För egen del kan jag brista i tålamod och egentligen bli frustrerad över att det blir så jäkla svårt att formulera det existentiella och nå fram Därför blir ibland formuleringarna delvis sprungna ur egot och onödigt kryddade. Ibland märker jag inte det förrän i efterhand, om jag haft tankarna för mycket i det yttre och tappat ankaret till mitt inre.

         Ingen är bättre än någon annan, vi hjälps åt men vi har olika vägar att vandra, olika synsätt som förvisso slutligen kommer sammanfalla. Hade det inte varit märkligt, och tråkigt, om vi alla hade samma åsikter och livssyner? Innerst inne delar vi allt, men vi är här för att utvecklas och då måste vi ge varandra behövlig stimuli. Man kan ju alltid fundera över om man själv besitter så mycket kunskap om livet att man faktiskt kan avgöra vad som borde ske eller inte. En hyfsad slutknorr på mitt sätt att hantera livet i inre stillhet utan att låta mig förföras av “ond” manipulation som försöker träna mig till att växa. Livet är inte lätt och ska inte så vara. Livet är ingen semester, det är som ett gym och ska vi skälla på skivstängerna?

       • Bättre att strunta i allt vad magi heter och leva efter sitt eget hjärta. Varför omge sig med attribut när man kan bejaka livet och med öppna ögon försöka göra sitt bästa? På så vis blir det precis som man gör det till, som du skrev. Medvetenhet om att vi är medskapare och alltid möter vårt eget karma är grunden till vår existens. Onödigt att blanda in hokus-pokus. För övrigt ser vi just nu mörkret lämna ljuset och det är just inte grått längre. Mörkt på utsidan, men desto ljusare på insidan, vilket vi blir varse i sinom tid.

        Ingen ska fördömas, alla gör nog så bra de utifrån var de är kan och allt har sin tid. Men vi kan hjälpas åt och skapa goda förutsättningar för fortsättningen. Enhet och ljus i sinnet är en god början.

      • Dante Alighieri skrev en gång; ‘de hetaste platserna i infernot är avpassade för de som i en svår moralisk och etisk livssituation, intar neutralitet’. Jag vet inte om just du är/förhåller dig neutralt, men jag får nog säga att jag inte förstår hur resonemanget ditt fungerar. Med all respekt för dig, så måste jag säga att det låter naivt och välbesuttet/typ rikepersonsresonemang. El för den delen som östermalmsborna hela tiden malt om, att inget förenderligt har skett i vårt samhälle..Idag gömmer de sig bakom bunkerdörrrar, när den verkligheten de inte velat se utan förbehållslöst förespråkat, drabbar dem själva. Jag har själv semiutländsk bakgrund och kan inte se ngt märkligt i att folk rör sig över nationalitetsgränser, men det är iinte vad det handlar om i vårt Land. Jag ser heller inget konstigt i att människor (frivilligt) injicerar sig med okända preparat (så länge deras psykologiska och el fysiologiska allmäntillstånd inte påverkar omgivningen menligt). Deet är heller inte vad vi nu skådar. Således, om man för en stund stannar upp och tar sig ur sörgårdsidyllen, så är det oerhört enkelt att se ett mönster där alla delar hör ihop. Fakta finns att detta är en ca 150årig orkestrerad situation, genomförd av psykopater som vill försöka centralisera allt för kapa åt sig allt. ‘deras’ egen ‘skapelse’ o favorit’legitima’ sk organisation heter fn…

       • ..jag skriver med gemener för att markera mitt förakt för denna sk org och vad den blivit till (vi kan minnas Anders Kompass hjältemod runt den pedofilhärva han satte fokus på, sedan fjnlocket-på och därefter det som renderade honom en arbetsplats i arkivkällaren, efter först en uppsägning såklart). Sitt arbete fick han tillbaka efter en utdragen process, därefter tog han klokt nog avsked fr denna genomkorrupta psykoorg. Är inte negativ till enskilda Nationalstater inom fn, såklart, utan enskilda länders korrupta ‘admin/regeringr’.
        Vare sig man vill se det el inte, finns det en objektiv verklighet (precis som en personlig/subjektv betraktelse/beskrivning av verkligheten. Jag försöker förhålla mig så realistiskt det går, alltså använder mig av tillgänglig fakta så gott det går när jag sedan försöker beskriva. Således, enl mig (och miljonals andra som är mer insatta i rådande, än vad jag är) är detta en gruppsykopatisk sit. Om du kan förklara för mig hur en grupp psykopater (som precis attackerat) kan omvändas med ljuset så tar jag villiligen emot inform. Dock vet jag, jobbar med det, att psykologiska störningar hos enskilda är oeerhört svårt att förändra (dock går det). Psykologiska tillstånd däremot är, omvänt, hanterbart,, dvs de tillstånd som inte manifisterats i en störning). I Vår allas dessvärre, nuvarande livssituation handlar det om en tung attack fr ‘de’, den värsta, mest hänsynslösa och brutala psykopatgruppen världen någonsin skådat. Moral versus total omoral/amoral

       • Du fick faktiskt mig att småle i din betraktelse av mig såsom en välbesutten rikemansperson. Du har kanske inte helt fel för jag uttrycker mig ofta kantigt, lite högtravande (yrkesskada), men jag kan garantera dig att det missförståndet skulle inte ske om vi sågs öga mot öga ;-).

        Den livsåskådning jag uttrycker har uppkommit ur ett liv som prövat mig mycket hårt. Beträffande ondska har jag haft svåra duster med den och det krävdes en hel del insatser tills jag började förstå den. I den starka motvilja jag kände kunde jag i alla fall förstå dess funktion. Om så inte vore fallet hade jag aldrig kunnat agera effektivt för att lösa upp den. Det gör jag inte genom att banka skiten ur den. Inre förändring av mitt eget mörker transformerar det yttre mörkret.
        Jag går ingalunda fram genom livet och stryker skitstövlar medhårs för att de ska bli goda. Sällan reagerar jag med så stor kraft som när jag t.ex. ser människor bli illa behandlade. Jag har civilkurage och kliver fram utan tvekan. Men jag inser också att inget sker utan en anledning och våra egna dörröppnare för livet är käftsmällar. Se på ditt eget liv, när lärde du dig något om dig själv eller livet av vikt? Hur ofta får vi inte höra människor uttrycka att de aldrig skulle vilja vara utan den “olycka” som drabbade dem eftersom det gav insikt? Nå, vem avgör då vilken ondska eller prövning som är “berättigad” eller inte? Hur kan vi förstå livets avsikter om vi inte förstår oss själva och vad vi behöver utveckla?

        • Ok, men jag förstår fortfarande inte riktigt hur det resoneras. I texten mixas individuell inlärning med vad som sker på sk aggegerad nivå. Jag är medveten om krafter och motkrafter, vad man ger ut får man tillbaka (ge/få istället för begreppet ge/ta), så som du själv vill bli behandlad så ska du behandla andra osv. Men det förändrar inte faktumet att viss sjuklighet är så hårt präglad i vissa individer (ofta beror det på en mkt otäck psykosocial uppväxtmiljö under åren 0-10, då barnen är som mest känsliga pga de befinner sig i en sk tetavågssituation) att det i princip manifisterats. Som i detta fallet, med gruppsykopati, där en hel världs invånare utsätts för en hänsynslös mördarkampanj av emotionellt fullständigt avtrubbade sk individer. El ska vi sitta och vänta på att ‘de’ blir bättre ‘individer’, pga att man t ex jag på individplanet har lite mer att lära sig av livet och när den inlärningen skett, ja då kommer alla gånger ‘deras’/psykopaternas störning att lösas upp av sig självt…Nje tror inte det funkar så. Vad jag försöker säga är att det går inte att blanda ihop det objektiva med det subjektiva/det individuella med det generella. Jag tror f ö dock att Carl Jung har helt rätt kring det kollektiva undermedvetna, men likväl för att en aggregerad förändring ska komma till stånd måste minst den kritiska massans punkt nås. Tydliga förändringar kan dock ske innan enl principen ju fler som ansluter ju fortare går det. Hoppas så sker 2022, annars.. handskar på

        • Som järn skärper järn, så skärper den ena människan den andre! Tacka alla för givande samtal! Jonny, jag tror vi alla vill reagera likt ett vilddjur när vi blir väldigt trängda och instängda i ett hörn och ingen utväg finns! Där är vi nu och jag kämpar väldigt med starka känslor inom mig!
         Allt gott!
         Mvh Mattias

        • Mattias, trängd är man/blir man när man inte finner utvägar, inte har ägnat sig åt att förutsäga ungefär vad som håller på att ske. Nästa steg är då att agera irrationellt ilskt likt ett vilddjur som du nämner. Jag försöker undvika samtligt och göra tvärtom så gott det går. Något oerhört fruktansvärt är på gång, jag vill inte skrämmas öht, bara förtälja vad jag verkligen tror är på g. Detta äär en psykopatgrupp som agerar, en enskild sådan är tillräckligt nog..men en hel grupp, som dvs aldrig ger sig (psykopater gö ju inte det),, det är det mänskligheten har att hantera. Och då duger det iinte längre att vara naiv, att agera naivt och el längre någonsin återvända i naivitet. Det kallas också med annat vokabulär för att bli vuxen. No offence

        • Angående “något oerhört fruktansvärt” så har de ju satsat precis allting på detta “vaccin”-kort och eftersom det bara är en tidsfråga innan denna BS-bubbla spricker, så är det helt klart delar av planen vi ännu inte sett.

         Kommer ihåg delar av ett föredrag en fransktalande forskare höll för x-antal år sedan. Där han tog upp hur de kommer använda “vacciner” för att framkalla ett önskat gruppbeteende hos massan och så drog han paralleller med massakern i Rwanda. Det är ju vi den oinjicerade delen som är nageln i ögat på TPTB.

         Vi får väl se vad som händer när det injicerade Borg-kollektivet går online. Antingen blir de bara lite mer styrda än vad de redan är eller en ren zombieapokalyps.

         Fördelen vi har gentemot de injicerade är att injektionen även försvagat dem fysiskt. Det kanske räcker med att vi bara springer runt lite och på så vis framkallar en hjärtattack när de försöker jaga ifatt oss. Om inte annat så får vi bra träning innan de slår ihjäl oss.

        • Hehe, ingen kommer slå ihjäl oss om vi inte bjuder in zombierna/parasiterna till det. ‘de’ är redan här på (förhoppningsvis) tillfälligt besök, det är upp till oss hur ‘de’ kommer att må..snart

        • Ur TPTB perspektiv så är de injicerade varken ett problem eller tänkt målgrupp eftersom de redan styrs via skrivna som verbala kommandon.

         Hela injektionsprogrammet är utformat för att komma åt den del av mänskligheten som inte vill låta sig injiceras eftersom det är den bångstyriga delen av hjorden.

         Eftersom de har gått “all in” på det här så kommer nog Shit-Showen bjuda på framtida överraskningar för de som fortsätter envisas med kroppslig som själslig integritet.

        • Försökte precis svara på ditt inlägg, men fick det (tillfälligt förhoppningsvis) borttaget, el så var det jag själv som fibblade bort det

        • Kopierar alltid längre texter innan jag postar utifall de försvinner. Sparar in en hel del omskrivningar.

        • För enkelhetens skull hänvisar jag till svaret Anders Johansson fick i två separata inlägg, kl. 17:22 4 januari.

 • Problemet är att ‘de’/parasiterna vill ha våld, ‘de’ får då sin sk förevändning. Det är så ‘de’ har ‘jobbat organiserat sedan 1913, och troligen betydligt tidigare men ‘de’ hade inte resurserna förrän 1/1-1914. 8 mån senare fixade ‘de’ 1wkr som ‘de’ planerat för sedan 1891. ‘de’ är antitesen till Mänskligheten och för att Vårt motstånd ska bi effektivt och Vi inte ska slösa onödigt med energi, mååste Vi veta vem fienden är. Det går inte att fightas mot något man inte vet vad el ‘vem’ det är,, Sun Tzu

  • Tragisk, mycket tragiskt om vi hamnar i den fällan! Då får mänskligheten gå ytterligare ett varv och vi förlänger den mångtusen åriga historian av våld, krig och konflikter. Sätter vi inte ned foten nu och verkligen stålsätter oss mot denna frestelse till att använda våld, kommer åter igen historien upprepa sig och ekorrhjulet är igång…..

   • Och jag hoppas att ni på Newsvoice inte har ett dold agenda med denna artikeln, så att ni vill ladda oss med denna krigsanda?

    • Ligger mycket i det du skriver, det är min magkänsla i alla fall.
     Eliten vill förmodligen än en gång starta blodbad.
     Som vanligt med elitens främsta verktyg, där vänsterns nyttiga idioter passar in än en gång in för eliten som skapare.
     K. Marx och Moses Hess 33 frimurare grad i åtanke.

    • Mattias, jag har inte skrivit att motstånd inte ska användas (sedan kan du tänka ut vad det motståndet definitionsmässigt innebär, mot ‘de’ som startat krig mot Mänskligheten), utan att fienden ska identifieras tydligt och klart innan man rusar åstad. När man vet vem ‘de’ är, vet man också vad ‘de’ vill, varför ‘de’ vill det och vilka metoder ‘de’ använder samt resurser ‘de’ innehar,, Sun Tzu

    • De röda siffrorna vittnar om blod och det blir svårt att rentvå sina händer, efter det att pöbeln drabbar samman! Ett mörk nemesismoln reser sig i horisonten och vill åter färga jorden röd! Det enda positiva är om ännu en “ism” kan få gå i graven! Mänskligheten är fortfarande lika primitiv, som den apa dom tror de kommer ifrån, trots att den talar sig så varm om humanism! Humanismens är en verklig fiende till sanningen, för i den blir du lärd att innerst inne är du god!
     Frågan är när vi skall intifiera vår gemensamma fiende, men lika viktigt är det ju att idenfiera vår gemensamme vän!?

      • Tors vrede, du är en riktig solstråle! Med hammaren kommer du krossa många stenhjärtan!
       Mvh Mattias

        • Det beror på om det är det tveeggade svärdet! Det som åtskiljer själ och ande, märg och ben, och blottlägger hjärtats uppsåt och tankar och ställer oss nakna inför vår skapare!
         Vem vill egentligen hämnas, när han vet att hos Gud är hämnden?
         Om vi inte lär oss denna gång heller, så kommer nog Guds stora sopkvast till användningen igen! Vad människan sår får hon skörda och detta ända in i dödsrikets regioner!

     • Jo men Mattias, det ena utesluter ju inte det andra. Vi har hamnat i den här situationen just för att den här ‘gruppen’ har kapat åt sig allt av materiell och imateriell tyngd. Nu använder ‘de’ det mot Oss

      • Skärpning i leden! Uppställning!!! Vi står i historiens mest avgörande skede, skall vi då använda fiendens smutsiga och vidriga taktik, eller skall vi resa oss upp som en man, emot detta som nu håller på att ödelägga alla våra grundläggande mänskliga, fri och rättigheter, som våra förfäder offrat sitt eget blod för. Se över er vapenrustningen, och se till att ni ikläder hela vapenrustningen och ni som är väktare se till att ni inte sover på er post! Ikläd er rättfärdighetens pansar, spänn sanningens bälte om livet. Lyft trons sköld så släcker ni fiendens alla brinnande pilar! Svinga Andens svärd och låta den drypa av blod på stridsfältets höjder, och sätt som skor på era fötter, villigheten, att gå ut med budskapet om frid! Nej, mina vänner jag är ingen pacifist, en pacifist har gett upp och slutat att strida för det som är rättfärdigt, sant och heligt! Låt oss strida tillsammans!!!

       • Hand hjärtan funkar inte mot totalitär ondska
        där får vänster flanken säga vad dom vill.
        Bra skrivet Kapten!

        • Vi står forfarande bara vid förposterna, vid fiendelinjen; döm ingen på förhand! Låt oss hjälpa varandra att finna den rätta stidsmoralen i det krig, som inte har sitt like I historien. Krigets centrum har blivit männsikans sinne. Om någon tvivlar, pröva att stänga av all media ett tag; både MSM och alternativ media!

    • Det skadar inte att ha en plan C. Går det så långt så att dom letar upp ovaccinerade och skjuter dom på plats så är det bra att folket är beredda att ta till med våld, man kan ju inte bara sitta och vänta på att bli avrättad. Det visar även på att folk börjar vakna upp och tappar förtroendet för regeringar vilket är bra. Vi vet inte heller hur omfattande skadorna kommer att bli från dom här injektionerna, det är mycket möjligt att ingen som injekterat sig överlever längre än ett par år som många experter hävdar, vi ser ju redan nu en extrem överdödlighet i hela Europa sedan injektionerna började. Aids, cancer, alzheimer, bloproppar etc. står runt hörnet. Galna kosjukan (prioner) har ökat dramatiskt i Kanada hos dom yngre även om regeringen skyller på dålig hummer. Men givetvis ska man ju inte stöka till det i onödan utan i första hand fokusera på fredliga protester och sprida information så folk vaknar upp. Men många har det tufft redan nu, påtvingade injektioner, masktvång etc. enbart för att kunna försörja sin familj, även här i Sverige.

     • Patrik håller med i mycket av det du säger och ni andra för den delen också! Men när det kommer till plan C, då tar jag hellre fängelse eller ett skott! Jag är fullständigt och fullkomligt övertygad om att den obehagliga sanningen till sist kommer ikapp alla ondskefulla människor! Och om inte Reiner Fuellmich mm lyckas, så känner jag en som både rannsakar hjärtan och njurar, och det blir rätt hett på andra sidan döden! Bäva den som bäva kan, detta är ingen religiös lek. Om vi inbillar oss att vi kan behandla varandra hur som helst och tro att vi kommer undan med det, och att det inte skall få några konsekvenser; då lever man nog endast för denna sidan döden! Men på andra sidan döden hjälper inte plan D heller, för då visar sig allt i det rätta ljuset, och då hjälper inga fikonlöv längre!
      Mvh Mattias

      • Vi kan bara föreställa oss vad fienden har för planer.
       Men gäller det att döda eller dödas om fienden, djupa staten som lider av samvetsbrist så ser jag nog till att krama hanen tämligen snabbt om dom riktar vapen mot mig. Inget förbarmande!
       Det bästa vore att vi sanningssökare fick möta dom alla tillsammans, ca 300 psykopater. Garanterar att vi skulle vinna utan någon egen förlust i dubbel bemärkelse. Utan dom så kanske vi kan börja andas igen på klotet.
       Är i grunden pacifist, men det finns gränser.

       • Jag för min del är ingen pacifist; får jag möjligheten så driver jag det tveeggade svärdet djupt in i samveteslösa psykopaters själar och vrider sedan om, för att göra största möjliga skada….

   • Vissa enstaka läsare markerar misstycke med tummen ned efter ditt inlägg, men du har helt rätt. Givetvis ska vi säga nej och kämpa för våra rättigheter. Kraftfullt, men så snart det övergår till våld är det precis som du skriver – vi har då hamnat i fällan. Den polarisering vi ser t.ex. mellan de som tycker sprutorna är en bra idé och motståndare är framkallat av mörkret. Var gång vi vänder oss mot varandra så är det ett utslag för separation och det är exakt den reaktion mörkret eftersöker. Vi människor behöver verka för samförstånd och enhet, då blir vi starka och det innebär en ljus kraft och den överlever inte mörkret. Våld är mörker och den reaktionen ska vi försöka höja oss över, när vi gör det växer vi i medvetenhet och då mörkrets roll är överspelad.

    Vad de flesta människor inte vet är att det vi möter alltid är en reflektion på det vi sänder ut och mörker är en spegling av vår egen okunskap. När vi är nere i mörkret så är det vårt eget mörker. Allt hänger sinnrikt ihop och det är enbart i detta mörker som vår egen medvetenhet utvecklas. Rädsla är mörkrets huvudverktyg, ur rädsla föds våld och medvetenhet är att inse det. I medvetenhet stiger vi ur vårt mörker och första steget är att inte bli rädd. Är vi rädda tappar vi kraft och vi förlorar oss själva i det. En enad befolkning som orädda sätter ned foten och vid varje försöka att manipulera oss säger nej vinner. En ljus kraft kommer inte möta våld, kommer inte att behöva använda våld.

    • Tack Åsa! Det blir som en liten ljusstrimma i ett kompakt mörker, när jag läser dina rader. Hoppas det tränger in i ett och annat hjärta, innan det är försent!
     Mvh Mattias

     • Har tänkt i snart ett år nu att försöka skapa ljus energi.

      Läste för väldigt många år sedan om en kvinna som var inne på slutskeendet vad gällande cancer. Detta var 3 dagar innan jul, 1989. Läkarna hade talat om för henne att kanske hon överlever julen. På julafton satt hon med familjen och försökte äta, då en varme som inte gick att beskriva, svepte runt hennes innandöme. Mellandagarna skulle hon åter till läkaren varav han konstaterar att det finns inte tillstymmelse till någon cancer. Det visade sig att hela församlingen hade bett för henne under just julafton.

      Det retar mig hårt att jag inte sparade sidan! Har ej häller försökt googla på det, men minns att kvinnan bodde i Färjestaden, på Öland.

      Nu förstår ni min första rad, och ni får välja att tro mig eller inte! Men för dom troende vore det intressant om samtliga kunde bestämma ett exakt klockslag och datum. Kanske skulle det fungera för att störta dom onda krafterna?
      Vem vill vara med? Mvh

      • Ett kinesiskt team affirmerar bort en tumör i realtid!
       Gregg Braden – Quantum Healing of Tumour thru the Power of Thought & Feelinghttps://www.youtube.com/watch?v=PZpRP1FV0lE

    • Åsa, tror du att ngn frivilligt vill gå till slakt. Hade djuren vetat/varit medvetna om att de ska dö, hade de gjort motstånd direkt,, om folk vetat de skulle dö el bli skadade av injektionerna hade de gjort motstånd direkt. Tror du ex 8/10 är medvetna ännu..nej såklart de tittar ju på konsoliderad ‘media’. Om 8/10 haade varit medvetna, hade 8/10 lugnt o sansat gått ut på gatorna,, och parasiterna hade backat direkt. Nu är endast 2/10 medvetna och då måste dessa 2/10 slita för de övr 8/10. Det är iinte fel med motstånd, om motståndet motsvarar anfallet (kallas självförsvar)

     • Studier visar att ca 20% av mänskligheten fick ett kritiskt tänkande som en gåva vid födseln. Det kan förklara dina uträkningar! Sedan vill jag påstå att djuren är smartare en oss, för dom har egenskaper som gått oss förlorat genom evolutionen. Vi hade förmodligen dom egenskaperna då vi var på grott nivå? Fast hos en del av homosapiens så finns det nog bevarat än idag. Naturfolket som exempel.

     • Vad tror du “verkligheten” är? Det kommer aldrig bli mer reell för dig än den kraft du ger den. Om du svarar på mörkret med aggression så ger du det makt och då kan det slå tillbaka. Svara med mörker på mörker så blir det mer mörker, det blir alltid en förlust i slutänden.

      Mörkret kan aldrig skada dig om du inte bjuder in till det. Det finns ingenting du möter som inte är ett direkt svar på var du befinner dig medvetandemässigt. Är du stark och trygg i dig själv, bejakar din egen sanning så kan inte mörkret nå fram till dig. Ondskan har ingen som helst makt i sig, bara den vi ger den. Det är vi själva som skapar våra livsbetingelser. Inte ondskan, den är bara ett svar på dig.

      I ditt resonemang tror du att ondskan finns där först. Det är tvärtom. Människan tillstånd skapar ondskan och genom att höja medvetenheten tynar ondskan bort. Att det stora flertalet är helt okunniga om det världsliga spelet, lurendrejeriet beror på den omedvetenhet som råder. När skruvarna dras åt och konsekvenserna blir allt tydligare vaknar folk. Hade folk fattat direkt hade allt blivit som tidigare, men energin byggs nu upp som kommer radera mörkret.

      Är du hotad, blir du angripen så är det en reaktion på det du bär inom dig. Ändra på det så upphör angreppet. Vi är i denna värld för att förstå vår natur och därför utmanas vi.
      Givetvis försvarar man sig själv, men i medvetenhet förstår man varför hot uppstår och hur man möter det. Det är bara okunskap som medger mörker.

      • Rovdjur jagar sina byten eftersom detta ligger i deras natur och om man blir anfallen kan man välja mellan att försöka försvara sig eller bli mat. Rovdjur kommer i många olika former.

       • Om du ser en likhet mellan rovdjurets jakt och ondskans funktion så är det ett gott exempel på hur väl vår kultur präglat dig. Men din kommentar är dock på sin plats eftersom många har oerhört svårt att överge den rigida, mekanistiska livssynen som förenklar och fördunklar vår existens, och även den har mörkret som grund. Det har hållit oss kvar i omedvetenhet, just den som mörkret paradoxalt tvingar oss bort ifrån. Är du med på tåget så kommer du få en aha-upplevelse.

        Du behöver inte fundera i termer om anfall om du insett vad livet egentligen syftar till och vad du behöver uppnå. När du förstår ondskans funktion inser du att det inte krävs ett yttre försvar. Förändring i det yttre börjar alltid i det inre. En djup insikt om detta är befrielsen från mörker och elände.

        Det verkar te sig provocerande att bästa sättet att möta mörker är att inte själv bli det. Mörka handlingar stärks enbart av detsamma, dvs. okunskap. Att tro resonemanget har med ett passivt förhållningssätt som leder till skada visar att man inte alls begripit. Snarast en oavsiktlig fördumning.

        Att vara medveten om bluffen i plandemin är inte det samma som existentiell medvetenhet.

        • Det är du som sätter likhet mellan rovdjurets jakt och ondskans funktion i det jag skrev.

         Vad jag menar är att det ligger i rovdjurets natur att jaga sitt villebråd. De på fyra ben jagar idisslare och de på två jagar annat.

         Sen är det inte ens säkert att det är just oss de jagar utan vi kanske mer är collateral damage i deras jakt på något annat. Det som upplevs som ondska kan vara våra konsekvenser av deras egoistiska motiv där de kanske mer bara är rent likgiltiga än direkt onda.

         Men vi lever i en fysisk värld och ibland behöver man flytta på saker rent fysiskt. Sen kan det säkert vara stärkande att ha en spirituell vägledning i detta fysiska arbete.

        • Hörni grabbar jag tro vi har en hel del att lära av denna regida men flexibla kvinna. Hon har höjt sig över den darwiniska filosofin, där endast den starke överlever! Har ni tänk på det att den globalistiska eliten lever efter den filosofin och har programmerat alla gräsrötter att tänka likadant. Börja med att avliva denna myt, så har globalisterna blivit av med ett verktyg i sin verktygslåda, att hålla oss andra i deras järngrepp….

        • Låt säga att du i vår fysiska verklighet blir angripen av en person så är det en konkret fysisk händelse som har passerat såväl filosofiska funderingar som diskussionsstadiet.

         Om du i det läget väljer försöka göra en inre utvecklingsresa eller vänder andra kinden till så får du i bästa fall lite ont eller så kanske det helt enkelt blir ditt fysiska slut.

         Det här är en fysisk realitet vi alla är tvungna att förhålla oss till och lika lite som du möblerar om din lägenhet via telekinesi, så behöver även andre fysiska företeelser en mer “hands on approach”.

         Men du får ha vilken livsåskådning du vill precis som jag själv har min egen.

        • Du har så rätt! I det skarpa läget, prövas vi alla var vi praktiken står i förhållandet till det vi tänkt! Tack, alla för ett gott samtal! Många guldkorn vaskades fram!
         Mvh Mattias

        • Men OK, då var det tydligare nu. Vi har en diskussion, vi har begränsningen att vi har svårt att utläsa nyanserna ur texter och ibland blir det missförstånd.
         Återigen understryker jag att ondskan är en reaktion på vårt eget mörker. Oavsett vad ondskan har för drivkrafter så är det ett svar på vår okunskap, det vi behöver utveckla, individuellt och kollektivt. Kan du alltid avgöra vad som är bra eller dåligt i ditt liv? Talesättet, “din värsta fiende kan egentligen vara din bästa vän”, belyser ondskans egentliga funktion. Det är svårt, mycket svårt att särskilja ondskans absoluta funktion från dess relativa. Se på ditt eget liv, hur ofta har du inte fördömt något som inte borde ha hänt som till sist visade sig gagna dig?

         Personligen har jag mycket svårt för ondska, känner avsmak oavsett om den gagnar oss i slutänden. Jag är ingalunda ofelbar och behöver ofta påminna mig så jag inte faller på mörkrets grepp. Låt oss säga att en grupp människor stormar riksdagen och går bärsärkargång i frustration. En del av mig jublar för det är en reaktion jag själv bär på, men övergår det till t.ex. grov misshandel så går det för långt. Vissa kanske tycker att ondskans lakejer förtjänar det och det förstår jag, men ondskan jublar om vi blir dess tjänare när vi använder dess egna verktyg mot den själv! När vi blir existentiellt medvetna om vilka vi är, ser enheten bortom det yttre så upplöses problematiken. Det är det som är kärnan i det jag försökt framföra.

        • Men det där resonemanget för ju i princip över skulden på offret.

         Helt plötsligt stängde ett gäng psykotiska människor ned planeten samtidigt som de började jaga alla med sprutor. Det där är ju ingenting jag frammanat via något eget inre mörker utan denna mentala defekt ligger hos dem.

         Det som du kategoriserar som antingen gott eller ont och ljust eller mörkt kanske bara är mer eller mindre önskvärt mänskligt beteende. Allt mänskligt beteende har konsekvenser och där det gynnar den ene missgynnar det oftast den andre. Den det gynnar kan då se det som gott och ljust medan den missgynnade ser mörker och ondska.

         Men det här med att en inre utvecklingsresa är lösningen på alla problem har ju samma konsekvenser som många troendes väntan på att Jesus ska komma och rädda dem en andra gång och d.v.s. att denna tankeprodukt eller tro ger dem en ursäkt att inte göra någonting i vår fysiska verklighet.

        • Om du är en våg så är du en del av det övriga vattnet, eller hur? Se dig som en våg omgiven av ett hav som i varje del också är du för det går inte att säga att en del av havet är mer hav än något annat.

         Tänk dig så havet som universum, eller kanske Gud eller Källan. Allt har sitt ursprung i universum. Varje individ, alla djur och växter men även de som har rollen att utmana världen i form av ondska är en del av samma universum. Havet samverkar och reagerar på sin egen obalans för det är dess utveckling – karma. Köper du inte det resonemanget beror det på att du tror du är vågen, men inte mer än så. Denna tanke om separation är också orsaken till den obalans människan står för. Annars hade vi levt i ett paradis.

         Separationstanken överges enbart via upplevelser som leder till mänskligt uppvaknande. Det är inte bara önskvärt att få ett slut på det utan även nödvändigt, annars går vi mot undergång som art. Denna förändring måste människan själv komma till insikt om genom detta uppvaknande. Det är denna process som är startad, därför ser vi mörkret kliva fram och tvingar människan att se. Ja, vi ser verkligen psykopater och rena dårhuset. Det är storsläggan som krävs för att väcka en tämligen sovande befolkning. Förstår du detta inser du att det inte finns “offer”, skuld, förövare utan enbart utveckling. Jag försvarar inte ondskan, jag förklarar den.
         Forts. följer

        • Tack! Faktum är att jag åter fick upp ögonen för “svagheter” jag besitter i diskussionerna här, så jag kan bara tack deltagarna för interaktionen. Menar det också.

         Det är svårt att föra diskussion enbart med text, kommunikationen blir begränsad och kantig. För egen del kan jag brista i tålamod och egentligen bli frustrerad över att det blir så jäkla svårt att formulera det existentiella och nå fram Därför blir ibland formuleringarna delvis sprungna ur egot och onödigt kryddade. Ibland märker jag inte det förrän i efterhand, om jag haft tankarna för mycket i det yttre och tappat ankaret till mitt inre.

         Ingen är bättre än någon annan, vi hjälps åt men vi har olika vägar att vandra, olika synsätt som förvisso slutligen kommer sammanfalla. Hade det inte varit märkligt, och tråkigt, om vi alla hade samma åsikter och livssyner? Innerst inne delar vi allt, men vi är här för att utvecklas och då måste vi ge varandra behövlig stimuli. Man kan ju alltid fundera över om man själv besitter så mycket kunskap om livet att man faktiskt kan avgöra vad som borde ske eller inte. En hyfsad slutknorr på mitt sätt att hantera livet i inre stillhet utan att låta mig förföras av “ond” manipulation som försöker träna mig till att växa. Livet är inte lätt och ska inte så vara. Livet är ingen semester, det är som ett gym och ska vi skälla på skivstängerna?

      • Brukar säga till dom som håller på med magi och tjatet om svart och vit magi! Allt är grått, och blir till det du gör det till.

       • Bättre att strunta i allt vad magi heter och leva efter sitt eget hjärta. Varför omge sig med attribut när man kan bejaka livet och med öppna ögon försöka göra sitt bästa? På så vis blir det precis som man gör det till, som du skrev. Medvetenhet om att vi är medskapare och alltid möter vårt eget karma är grunden till vår existens. Onödigt att blanda in hokus-pokus. För övrigt ser vi just nu mörkret lämna ljuset och det är just inte grått längre. Mörkt på utsidan, men desto ljusare på insidan, vilket vi blir varse i sinom tid.

        Ingen ska fördömas, alla gör nog så bra de utifrån var de är kan och allt har sin tid. Men vi kan hjälpas åt och skapa goda förutsättningar för fortsättningen. Enhet och ljus i sinnet är en god början.

      • Dante Alighieri skrev en gång; ‘de hetaste platserna i infernot är avpassade för de som i en svår moralisk och etisk livssituation, intar neutralitet’. Jag vet inte om just du är/förhåller dig neutralt, men jag får nog säga att jag inte förstår hur resonemanget ditt fungerar. Med all respekt för dig, så måste jag säga att det låter naivt och välbesuttet/typ rikepersonsresonemang. El för den delen som östermalmsborna hela tiden malt om, att inget förenderligt har skett i vårt samhälle..Idag gömmer de sig bakom bunkerdörrrar, när den verkligheten de inte velat se utan förbehållslöst förespråkat, drabbar dem själva. Jag har själv semiutländsk bakgrund och kan inte se ngt märkligt i att folk rör sig över nationalitetsgränser, men det är iinte vad det handlar om i vårt Land. Jag ser heller inget konstigt i att människor (frivilligt) injicerar sig med okända preparat (så länge deras psykologiska och el fysiologiska allmäntillstånd inte påverkar omgivningen menligt). Deet är heller inte vad vi nu skådar. Således, om man för en stund stannar upp och tar sig ur sörgårdsidyllen, så är det oerhört enkelt att se ett mönster där alla delar hör ihop. Fakta finns att detta är en ca 150årig orkestrerad situation, genomförd av psykopater som vill försöka centralisera allt för kapa åt sig allt. ‘deras’ egen ‘skapelse’ o favorit’legitima’ sk organisation heter fn…

       • ..jag skriver med gemener för att markera mitt förakt för denna sk org och vad den blivit till (vi kan minnas Anders Kompass hjältemod runt den pedofilhärva han satte fokus på, sedan fjnlocket-på och därefter det som renderade honom en arbetsplats i arkivkällaren, efter först en uppsägning såklart). Sitt arbete fick han tillbaka efter en utdragen process, därefter tog han klokt nog avsked fr denna genomkorrupta psykoorg. Är inte negativ till enskilda Nationalstater inom fn, såklart, utan enskilda länders korrupta ‘admin/regeringr’.
        Vare sig man vill se det el inte, finns det en objektiv verklighet (precis som en personlig/subjektv betraktelse/beskrivning av verkligheten. Jag försöker förhålla mig så realistiskt det går, alltså använder mig av tillgänglig fakta så gott det går när jag sedan försöker beskriva. Således, enl mig (och miljonals andra som är mer insatta i rådande, än vad jag är) är detta en gruppsykopatisk sit. Om du kan förklara för mig hur en grupp psykopater (som precis attackerat) kan omvändas med ljuset så tar jag villiligen emot inform. Dock vet jag, jobbar med det, att psykologiska störningar hos enskilda är oeerhört svårt att förändra (dock går det). Psykologiska tillstånd däremot är, omvänt, hanterbart,, dvs de tillstånd som inte manifisterats i en störning). I Vår allas dessvärre, nuvarande livssituation handlar det om en tung attack fr ‘de’, den värsta, mest hänsynslösa och brutala psykopatgruppen världen någonsin skådat. Moral versus total omoral/amoral

       • Du fick faktiskt mig att småle i din betraktelse av mig såsom en välbesutten rikemansperson. Du har kanske inte helt fel för jag uttrycker mig ofta kantigt, lite högtravande (yrkesskada), men jag kan garantera dig att det missförståndet skulle inte ske om vi sågs öga mot öga ;-).

        Den livsåskådning jag uttrycker har uppkommit ur ett liv som prövat mig mycket hårt. Beträffande ondska har jag haft svåra duster med den och det krävdes en hel del insatser tills jag började förstå den. I den starka motvilja jag kände kunde jag i alla fall förstå dess funktion. Om så inte vore fallet hade jag aldrig kunnat agera effektivt för att lösa upp den. Det gör jag inte genom att banka skiten ur den. Inre förändring av mitt eget mörker transformerar det yttre mörkret.
        Jag går ingalunda fram genom livet och stryker skitstövlar medhårs för att de ska bli goda. Sällan reagerar jag med så stor kraft som när jag t.ex. ser människor bli illa behandlade. Jag har civilkurage och kliver fram utan tvekan. Men jag inser också att inget sker utan en anledning och våra egna dörröppnare för livet är käftsmällar. Se på ditt eget liv, när lärde du dig något om dig själv eller livet av vikt? Hur ofta får vi inte höra människor uttrycka att de aldrig skulle vilja vara utan den “olycka” som drabbade dem eftersom det gav insikt? Nå, vem avgör då vilken ondska eller prövning som är “berättigad” eller inte? Hur kan vi förstå livets avsikter om vi inte förstår oss själva och vad vi behöver utveckla?

        • Ok, men jag förstår fortfarande inte riktigt hur det resoneras. I texten mixas individuell inlärning med vad som sker på sk aggegerad nivå. Jag är medveten om krafter och motkrafter, vad man ger ut får man tillbaka (ge/få istället för begreppet ge/ta), så som du själv vill bli behandlad så ska du behandla andra osv. Men det förändrar inte faktumet att viss sjuklighet är så hårt präglad i vissa individer (ofta beror det på en mkt otäck psykosocial uppväxtmiljö under åren 0-10, då barnen är som mest känsliga pga de befinner sig i en sk tetavågssituation) att det i princip manifisterats. Som i detta fallet, med gruppsykopati, där en hel världs invånare utsätts för en hänsynslös mördarkampanj av emotionellt fullständigt avtrubbade sk individer. El ska vi sitta och vänta på att ‘de’ blir bättre ‘individer’, pga att man t ex jag på individplanet har lite mer att lära sig av livet och när den inlärningen skett, ja då kommer alla gånger ‘deras’/psykopaternas störning att lösas upp av sig självt…Nje tror inte det funkar så. Vad jag försöker säga är att det går inte att blanda ihop det objektiva med det subjektiva/det individuella med det generella. Jag tror f ö dock att Carl Jung har helt rätt kring det kollektiva undermedvetna, men likväl för att en aggregerad förändring ska komma till stånd måste minst den kritiska massans punkt nås. Tydliga förändringar kan dock ske innan enl principen ju fler som ansluter ju fortare går det. Hoppas så sker 2022, annars.. handskar på

        • Som järn skärper järn, så skärper den ena människan den andre! Tacka alla för givande samtal! Jonny, jag tror vi alla vill reagera likt ett vilddjur när vi blir väldigt trängda och instängda i ett hörn och ingen utväg finns! Där är vi nu och jag kämpar väldigt med starka känslor inom mig!
         Allt gott!
         Mvh Mattias

        • Mattias, trängd är man/blir man när man inte finner utvägar, inte har ägnat sig åt att förutsäga ungefär vad som håller på att ske. Nästa steg är då att agera irrationellt ilskt likt ett vilddjur som du nämner. Jag försöker undvika samtligt och göra tvärtom så gott det går. Något oerhört fruktansvärt är på gång, jag vill inte skrämmas öht, bara förtälja vad jag verkligen tror är på g. Detta äär en psykopatgrupp som agerar, en enskild sådan är tillräckligt nog..men en hel grupp, som dvs aldrig ger sig (psykopater gö ju inte det),, det är det mänskligheten har att hantera. Och då duger det iinte längre att vara naiv, att agera naivt och el längre någonsin återvända i naivitet. Det kallas också med annat vokabulär för att bli vuxen. No offence

        • För enkelhetens skull hänvisar jag till svaret Anders Johansson fick i två separata inlägg, kl. 17:22 4 januari.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *