Shumë familje klanesh nuk pranojnë pasaportat e vaksinës – Mund të bëhet rrëmujë

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 1 januari 2022
- NewsVoice redaktion
Torbjörn Sassersson och Petrit Latifi

KULTURA. Ne mund të presim një Suedi të trazuar nëse qeveria vendos të prezantojë leje vaksinimi të detyrueshme kur suedezët etnikë dhe suedezët e rinj bashkojnë forcat për një rezistencë të përbashkët ndaj depresionit koronar. Për këtë paralajmëron Petrit Latifi, familja e të cilit vjen nga Kosova.

Torbjörn Sassersson i bëri Petrit Latifit një pyetje hipotetike:

Çfarë do të ndodhte nëse tarifave të vjetra rreth Stokholmit do t’u jepej funksioni i stacioneve të kontrollit për lejet e vaksinave?

Përgjigja disi e papritur ishte se mund të jetë e çrregullt nëse “emigrantët” vendosin të shkojnë në kryeqytet, te të afërmit, miqtë dhe kompanitë e tyre dhe në të njëjtën kohë të refuzojnë të tregojnë pasaportat e vaksinës, sepse nuk kanë. Do të ketë shumë bujë dhe bllokime trafiku ndoshta kilometërshe. Nëse krerët e klanit kanë vendosur që familjarët e tyre të mos vaksinohen, rezistenca do të lindë në mënyra të ndryshme.

Kjo masë dhe fakti që dyqanet që kërkojnë leje vaksinimi përfundojnë në disavantazh financiar në raport me dyqanet që zgjedhin vetëm të ndjekin kufizimin me një numër maksimal vizitorësh në ambiente, është një tjetër faktor vendimtar. Forcat e tregut ndërhyjnë dhe vendosin se çfarë zbatohet.

Emigrantët, emigrantët dhe suedezët e rinj presin që suedezët të bëjnë rezistencë të vërtetë

Intervista me Petrit Latifin u bazua në pyetjen se pse emigrantët, mërgimtarët dhe suedezët e rinj janë kaq të heshtur në debatin për heqjen e lirisë së shprehjes, lirinë e shtypit dhe lirinë e lëvizjes në Suedi. Të gjithë njerëzit e ndërgjegjshëm e shohin këtë zhvillim negativ në vend dhe në botë. A nuk duhet të dëgjojnë zërat e tyre të gjithë këta njerëz që kanë ikur nga kulturat dhe shoqëritë e tjera për shkak të shtypjes së qeverisë, luftës dhe varfërisë? Ata erdhën në Suedi sepse kërkuan dhe gjetën një strehë, thotë Sassersson.

Petrit Latifi përgjigjet se shumica e familjeve klanore kryesisht kujdesen për njerëzit e tyre në zonat e tyre të banimit. Ata gjithashtu shohin se suedezët nuk bëjnë ndonjë kundërshtim të madh ndaj heqjes së lirive dhe të drejtave, kështu që pse duhet të ndihmojnë atëherë ata që nuk mund të ndihmojnë as veten?

Në të njëjtën kohë, Latifi thotë se kur të shohin se suedezët po ngrihen, do të marrin pjesë në luftën kundër qeverisë, industrisë farmaceutike dhe shtypjes dhe mbikëqyrjes së tyre të përbashkët tinëzare me ndihmën e pasaportave të vaksinave, kodeve QR dhe gjurmimit të infeksionit. .

Marshi i madh i Stokholmit kundër pasaportave të vaksinave më 22 janar 2022.

Torbjörn Sassersson pyet nëse emigrantët, migrantët dhe suedezët e rinj do të marrin pjesë në demonstratën e madhe më 22 janar 2022 kundër lejeve të vaksinimit në Suedi. Latifi i përgjigjet se beson dhe shpreson se do të marrin pjesë.

Sassersson thotë se mezi pret të dëgjojë më shumë nga njerëzit që kanë ardhur nga kultura të tjera. Ai dëshiron që ata të marrin pjesë në debatin për Suedinë si vend. A duan “emigrantët” një Suedi që të transformohet në një shtet kontrolli totalitar të përqendruar rreth statusit të vaksinimit?

Teksti: NewsVoice | Përkthimi: Petrit Latifi

NejTillVaccinpass.se

Nejtillvaccinpass.nu

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *