Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

40%

40.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 23/4 kl 09:30.

Provinser i Kanada vill straffa Justin Trudeau för nödlag mot civilbefolkningen

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 22 februari 2022
- NewsVoice redaktion
Albertas premiärminister Jason Kenney och Kkanadas premiärminister Justin Trudeau.

VÄRLDEN. Jason Kenney som är premiärminister i Alberta (Kanada) meddelar att provinsens administration lämnat in en stämningsansökan mot Justin Trudeau för att ha åberopat “Emergencies Act”, en krigslagsliknande nödlag i förra veckan.

Jason Kenney säger att “Emergencies Act” inte är en proportionell åtgärd för att hantera frihetskonvoj-protesten i Ottawa. Han menar att nödlagen kan kränka medborgerliga friheter, invaderar provinsiell jurisdiktion och skapar ett farligt prejudikat för framtiden.

Kenney säger att ytterligare sex andra provinser i Kanada har liknande klagomål mot Justin Trudea för den aktiverade nödlagen.

Text: NewsVoice | Albertas premiärminister Jason Kenney och Kanadas premiärminister Justin Trudeau. Pressfoton.

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq