Provinser i Kanada vill straffa Justin Trudeau för nödlag mot civilbefolkningen

publicerad 22 februari 2022
- av NewsVoice
Albertas premiärminister Jason Kenney och Kkanadas premiärminister Justin Trudeau.

VÄRLDEN. Jason Kenney som är premiärminister i Alberta (Kanada) meddelar att provinsens administration lämnat in en stämningsansökan mot Justin Trudeau för att ha åberopat "Emergencies Act", en krigslagsliknande nödlag i förra veckan.

Jason Kenney säger att "Emergencies Act" inte är en proportionell åtgärd för att hantera frihetskonvoj-protesten i Ottawa. Han menar att nödlagen kan kränka medborgerliga friheter, invaderar provinsiell jurisdiktion och skapar ett farligt prejudikat för framtiden.

Kenney säger att ytterligare sex andra provinser i Kanada har liknande klagomål mot Justin Trudea för den aktiverade nödlagen.

Text: NewsVoice | Albertas premiärminister Jason Kenney och Kanadas premiärminister Justin Trudeau. Pressfoton.

Relaterat