Australien – Demonstranter belägrar park i huvudstaden – Stannar till dess att vaccinmandaten hävs

-

AUSTRALIEN. Demonstranter är beslutsamma om att stanna i ett frihetsläger en kilometer från det australiensiska parlamentet i huvudstaden Canberra till dess att vaccinmandat och coronarestriktioner hävts.

Text: NewsVoice | Bild ovan: Canberra-polisen i Australien och anti-lockdown-aktivister, 2 februari 2022. Foto och video: Rebel News

Awi Geminisom är en outtröttlig reporter för Revel News i Australien meddelar att polisen befinner sig i lägret för säkerhetens skull, och att de inte klarar av att föra bort alla bilar och aktivister så att de därför valt att bötfälla enstaka fordon för felaktig parkering.

Lägeraktivister i ett “freedom camp” säger att de kommer fler medborgare som ska ansluta sig till lägret. Polisen nämnde att de under de kommande dagarna kan komma att utfärda ett meddelande om att demonstranterna måste avlägsna sig, men antalet aktivister fortsätter att växa på platsen allt eftersom nya konvojer fortfarande rullar in i Canberra från hela landet.

Polisen har anstiftat våld vid minst ett tillfälle då en 65-årig kvinna arresterades av polisen. Aktivister försökte försvara kvinnan varpå polisen sprayade med pepparspray. En 80-årig veteran skadades av polisen.

Never ever quit, even though I’ve got a crook leg, I’m still walking and I’m still fighting and I’m never quitting. Never live by fear … Hold the line!” sa mannen.

Text: NewsVoice | Foto och video: Rebel News

NewsVoice
NewsVoicehttps://newsvoice.se
NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.

3 KOMMENTARER

Prenumerera
Notify of
guest

3 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Marianne
Marianne
Gäst
3 februari 2022 kl 22:25
Josef Persson
Josef Persson
Gäst
3 februari 2022 kl 20:35

Munblöje patrullanterna!

Blir så löjligt det hela. Undrar hur lång tid det tar innan poliserna bara ger upp skådespelet. Man ser ju att de förstår. Hur länge tänker de lyda fascisterna.?

Kerstin Salen
3 februari 2022 kl 13:55

Missbedöm aldrig folkets makt!

NewsVoice
NewsVoicehttps://newsvoice.se
NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.

SENASTE KOMMENTARER

ARKIV