Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

17%

17.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Australien – Demonstranter belägrar park i huvudstaden – Stannar till dess att vaccinmandaten hävs

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 3 februari 2022
- NewsVoice redaktion
Canberra polisen och anti lockdown-aktivister, 2 februari 2022. Foto: Rebel News

Demonstranter är beslutsamma om att stanna i ett frihetsläger en kilometer från det australiensiska parlamentet i huvudstaden Canberra till dess att vaccinmandat och coronarestriktioner hävts.

Awi Geminisom är en outtröttlig reporter för Revel News i Australien meddelar att polisen befinner sig i lägret för säkerhetens skull, och att de inte klarar av att föra bort alla bilar och aktivister så att de därför valt att bötfälla enstaka fordon för felaktig parkering.

Lägeraktivister i ett “freedom camp” säger att de kommer fler medborgare som ska ansluta sig till lägret. Polisen nämnde att de under de kommande dagarna kan komma att utfärda ett meddelande om att demonstranterna måste avlägsna sig, men antalet aktivister fortsätter att växa på platsen allt eftersom nya konvojer fortfarande rullar in i Canberra från hela landet.

Polisen har anstiftat våld vid minst ett tillfälle då en 65-årig kvinna arresterades av polisen. Aktivister försökte försvara kvinnan varpå polisen sprayade med pepparspray. En 80-årig veteran skadades av polisen.

Never ever quit, even though I’ve got a crook leg, I’m still walking and I’m still fighting and I’m never quitting. Never live by fear … Hold the line!” sa mannen.

Text: NewsVoice | Foto och video: Rebel News


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq