FDA-chefen Christopher Cole inför dold kamera: Alla ska C19-vaccineras och industrin styr policyn

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 17 februari 2022
- NewsVoice redaktion
FDA Executive Officer Christopher Cole. Foto: Project Veritas

BIG PHARMA. Project Veritas lyckades få en chef på amerikanska Food and Drug Administration (FDA) att avslöja vad Biden-regeringens mål är med vaccinerna och hur nära band det finns mellan FDA och läkemedelsindustrin, vilket gör FDA till en front för industrin.

I den första inspelningen av Christopher Cole, som är en verkställande direktör på FDA, framkommer att president Biden-administrationens målsättning är att precis alla ska covidvaccineras, men att det inte tillkännagivits ännu eftersom det skulle reta upp amerikanarna i nuläget.

Christopher Cole: även småbarn ska vaccineras

Christopher Cole säger även att det finns planer på att godkänna vaccination av mycket små barn på fem år eller yngre. Cole medger det som många redan förstått att det är pengarna [inte folkhälsa] som driver läkemedelsföretag som Pfizer och att en årlig vaccination mot covid kommer att vinstmaximera för Big Pharma.

FDA reagerade på avslöjandet av Project Veritas och en talesperson säger att Christopher Cole inte arbetar med vaccinfrågor och inte heller representerar FDA:s åsikter. Coles roll på FDA är att säkerställa att läkemedel, vacciner och andra åtgärder är säkra.

Detta uttalande motsägs delvis av vad Cole sa i ett telefonsamtal med Project Veritas  grundare, James O’Keefe, att han är:

”En chef på kontoret som hjälper till att övervaka godkännandet av COVID-19-vacciner för akut godkännande.”

Project Veritas skriver att den kanske mest explosiva delen, i den första videon av två, är ögonblicket då Cole säger hur effektivt ett så kallat nödtillstånd för att övervinna de regulatoriska problemen är för att tvinga vaccin på barn.

I del två av avslöjandet från Project Veritas medger Christopher Cole det mycket nära samband som råder mellan myndigheter och läkemedelsföretag.

”Nästan en miljard dollar per år går in i FDA:s budget från människorna vi reglerar”.

”Läkemedelsföretagen, livsmedelsföretagen, vaccinföretagen. Så de betalar oss hundratals miljoner dollar per år för att anställa och låta granskarna godkänna deras produkter”.

”I grund och botten debiterar vi branschen miljontals dollar för att anställa fler läkemedelsgranskare och vaccingranskare, vilket kommer att påskynda godkännandeprocessen. Så de [läkemedelsföretag] tjänar mer pengar”.

Christopher Cole säger även att myndigheter som FDA enbart anställer personer som inte lägger sig i hur FDA samarbetar med läkemedelsindustrin. Det finns inte heller några incitament för personer i regeringen att reagera eller bli visselblåsare.

Text och översättning: NewsVoice

Relaterat och källor


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq