Danmark skrotar alla coronarestriktioner och vaccinpass

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 1 februari 2022
- NewsVoice redaktion
Immunitet mot coronavirus. Licens: Shutterstock.com
Immunitet mot coronavirus. Licens: Shutterstock.com
Immunitet mot coronavirus. Licens: Shutterstock.com

COVIDKRISEN. I dag den första februari skrotar Danmark alla coronarestriktioner. Inga munskydd behövs och inte heller vaccinpass. Regeringen anser inte längre att covid-19 är en samhällsfarlig sjukdom.

Samtidigt fortsätter danskarna att smitta varandra och återöppningen oroar en del personer. En opinionsundersökning visar att 28% av danskarna inte känner sig trygga med att restriktionerna skrotas.

Det globala mRNA-experimentet börjar trots en viss oro förlora sitt grepp över landet, men Eskild Petersen, som är professor i infektionssjukdomar, anser dock att det är tvärtom, att det är ett experiment att låta Danmark normaliseras. Även många vanliga medborgare är oroliga och kan behöva tid på sig att avvänjas från den dagliga skräckpropagandan som fyllt medierna över hela världen.

Landets statsminister Mette Fredriksen är dock mer positiv.

“Vi står på kanten till en helt ny och mycket bättre situation”, sa hon på en presskonferens i förra veckan.

Beslutet på att normalisera landet och överge läkemedelsbolagens talmanus baseras på att Danmarks skenande smittspridning inte avspeglat sig i antalet sjukhusinläggningar.

“Många har vaccinerat sig och varianten omikron som är dominerande ger ett mindre allvarligt sjukdomsförlopp”, sa Frederiksen.

64 procent av danskarna känner sig trygga med att samhället normaliseras. 8 procent har ingen åsikt.

Danska Sundhedsstyrelsen uppmanar befolkningen att vara försiktig, men inte mer försiktig än under en vanlig influensasäsong.

“Nu när smittspridningen är mycket hög och samhället helt öppet är det viktigt att man är extra försiktig och fortsättet att följa de allmänna råden. Vi ska fortfarande tvätta händerna ofta, vädra våra hem och stanna hemma när vi är sjuka”, sa enhetschefen Bolette Søborg.

Text: NewsVoice | Källor: ExpressenHow Democracies Cope with COVID19, Danska Sundhedsstyrelsen


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Eskild Petersen, som är professor i infektionssjukdomar, anser dock att det är tvärtom, att det är ett experiment att låta Danmark normaliseras” Är hans tjänst finansierad av Big Pharma? Nån som vet?

  • Ja, allting e överlöjligt. Alla vet att dessa marodörer har förlorat all kredibilitet, allt förtroendekapital, det mesta, allt av värdighet sannolikt + såklart all Legitimitet. Dom kan iinte sitta kvar, dom måste ut varenda en (exkl de som ställt sig upp..namn..) och det kan aldrig bli fråga om val, jo till en ickekorrupt tillsvidare samlingsregering helt i avsaknad av samhällsförstörarna och deras ‘partier’. Allting för dom nu handlar uteslutande om få folk att glömma, vinna tid, vräka ut konfetti med business for ‘us’ as usual

  • Så här har de redan gjort en gång tidigare för att sen återinföra förkylningsförtrycket igen. Det här med att variera förtryck och lättnader är så mycket effektivare än ett konstant ökande förtryck. Men nu är ju “The Son of Omicron” på ingång lite överallt och då kanske politikerna i Danmark den här gången blir tvungna att typ slakta alla undulater eftersom de redan utrotat minkarna.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *