Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

43%

43.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 25/4 kl 13:45.

Explosioner i Ukraina efter att Ryssland beordrat särskild militär operation

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 24 februari 2022
- NewsVoice redaktion

VÄRLDEN. Explosioner har rapporterats i flera städer i Ukraina efter att Ryssland inlett en “särskild operation” i Donbass för att försvara de nyligen erkända republikerna Donetsk och Lugansk. Putin uppger att ledarna för utbrytarrepublikerna bett Moskva om militär hjälp som svar på vad de hävdar är en ökning av “ukrainsk aggression”.

“It took only 24 hours for Donald Trump to hail Russian President Vladimir Putin’s dismembering of independent, democratic, sovereign Ukraine as an act of genius”. – CNN

Ögonvittnen med mobilkameror rapporterar att explosioner har inträffat nära ett antal större städer i Donbass-regionen. CNN-reportern Matthew Chance filmade från ett hustak i centrala Kiev på torsdagsmorgonen. Han sa att han hörde “fyra eller fem explosioner” i staden.

Explosioner i Ukraina

Rapporter om explosioner och militära attacker kom strax efter att Putin tillkännagivit den militära operationen på uppdrag av de nyligen erkända utbrytarrepublikerna Donetsk och Lugansk. RT skriver att militära konflikter har rasat mellan separatiststyrkor och den ukrainska regeringen i regionen i flera år.

Putin i ett TV-tal:

“Omständigheterna kräver att vi vidtar beslutsamma och omedelbara åtgärder” …

“Folkrepublikerna Donbass vände sig till Ryssland med en begäran om hjälp. I detta avseende, i enlighet med artikel 51, del 7 i FN-stadgan, med sanktion från federationsrådet och i enlighet med vänskapsfördragen som ratificerats av federala församlingen och ömsesidigt bistånd med folkrepublikerna Donetsk och Lugansk, har jag beslutat att genomföra en speciell militär operation”.

Följ NewsVoice på Telegram för snabba nyheter om Ukraina.

Text: NewsVoice

Källor och relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq