Explosioner i Ukraina efter att Ryssland beordrat särskild militär operation

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 24 februari 2022
- NewsVoice redaktion

VÄRLDEN. Explosioner har rapporterats i flera städer i Ukraina efter att Ryssland inlett en “särskild operation” i Donbass för att försvara de nyligen erkända republikerna Donetsk och Lugansk. Putin uppger att ledarna för utbrytarrepublikerna bett Moskva om militär hjälp som svar på vad de hävdar är en ökning av “ukrainsk aggression”.

“It took only 24 hours for Donald Trump to hail Russian President Vladimir Putin’s dismembering of independent, democratic, sovereign Ukraine as an act of genius”. – CNN

Ögonvittnen med mobilkameror rapporterar att explosioner har inträffat nära ett antal större städer i Donbass-regionen. CNN-reportern Matthew Chance filmade från ett hustak i centrala Kiev på torsdagsmorgonen. Han sa att han hörde “fyra eller fem explosioner” i staden.

Explosioner i Ukraina

Rapporter om explosioner och militära attacker kom strax efter att Putin tillkännagivit den militära operationen på uppdrag av de nyligen erkända utbrytarrepublikerna Donetsk och Lugansk. RT skriver att militära konflikter har rasat mellan separatiststyrkor och den ukrainska regeringen i regionen i flera år.

Putin i ett TV-tal:

“Omständigheterna kräver att vi vidtar beslutsamma och omedelbara åtgärder” …

“Folkrepublikerna Donbass vände sig till Ryssland med en begäran om hjälp. I detta avseende, i enlighet med artikel 51, del 7 i FN-stadgan, med sanktion från federationsrådet och i enlighet med vänskapsfördragen som ratificerats av federala församlingen och ömsesidigt bistånd med folkrepublikerna Donetsk och Lugansk, har jag beslutat att genomföra en speciell militär operation”.

Följ NewsVoice på Telegram för snabba nyheter om Ukraina.

Text: NewsVoice

Källor och relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Moves – Countermoves – Solution! Det mesta är False Flags…

  Glöm inte att WWIII är ett krig om föreställningar främst med psykologisk krigföring – med 10% kinetisk aktion.

  Allt är en maffia men med vissa lokala intressen som kan kollidera ibland men alla är globalister.
  Detta är en integrerad del av The Great Reset – nu behövs fokus flyttas från Covid med demos och konvojer och med alla skador och dödsfall som nu ligger i pipeline och juridiska åtal och grytan behöver röras om för att fortsätta processen med ett nytt narrativ – som digital valuta och digipass med mycket annat.

  https://youtu.be/Nyvxt1svxso
  It is a big club and your are not in it! – George Carlin

  https://www.bitchute.com/video/fzp6hOKk2Ahz/
  KLAUS SCHWAB IN 2017: “MERKEL, PUTIN, TRUDEAU WERE WEF YOUNG GLOBAL LEADERS”

 • Är min känsla också att folket börjar förstå C19 bluffen. Då måste något annat hända.

  Denna text som jag nu lägger ut har jag lånat, och om detta stämmer så kommer omvärldens sanktioner vara straffbart. Vi får nog uppleva en spännande tid ett tag.
  Fortsättning nästa text!

  • NIS-avtalet

   FN: STATEN UKRAINA FINNS INTE! UKRAINE ÄR EN DEL AV RYSSLAND! Den 7 april 2014 har dåvarande FN:s generalsekreterare Ban Ki Moon gjort ett fantastiskt uttalande, vars distribution i ukrainska medier och internet är förbjuden. Konflikten mellan de två sidorna diskuterades på FN:s säkerhetsråds möte. Detta är följande slutsats: Ukraina har inte registrerat sina gränser sedan 25 december 1991. vid USSRs kollaps. FN har inte registrerat Ukrainas gränser som ett suveränt land. Därför begår inte Ryssland några kränkningar av rättigheterna gentemot Ukraina. Enligt NIS-avtalet är Ukrainas territorium en administrativ region i Sovjetunionen. Därför kan ingen beskyllas för separatism och tvångsförändring av Ukrainas gränser.

   Kommer mer!

   • . Europeiska unionen har lovat sitt stöd till Ukraina i denna viktiga fråga och beslutat att ge allt tekniskt stöd. Men kommer Ryssland att teckna ett gränsavtal med Ukraina? Nej, självklart gör han inte det. Eftersom Ryssland är arvtagare till Sovjetunionen (detta bekräftas av internationella domstolars beslut om fastighetstvister mellan f.d. Sovjetunionen och främmande länder), tillhör markerna där Ukraina, Vitryssland och Novorussland är belägna Ryssland och ingen annan en grop har rätt att ordning med denna region utan Rysslands samtycke. I princip är allt Ryssland behöver göra nu att förklara att denna region är rysk och att allt som händer i den regionen är en intern fråga för Ryssland. Mot bakgrund av detta kan valet den 25 maj 2014 avbrytas. och att göra vad folket vill! Alexander Panin

    OBS kan vara någon liten miss i översättningen!

 • Media kör nu exakt samma race som för två år sedan, fascinerande. Får man hoppas att folk har lärt sig något av dom senaste två åren. Staten håller just nu på att råna folket i väst via el, bränsle och inflation och media kommer hålla igång skrämselpropagandan. Kriget är mot folket i väst och inte i Ukraina. Injektionsbedrägeriet börjar nu komma från både i EU parlamentet och kongressen i USA och globalisterna börjar bli mer och mer desperata. Bankiererna har redan bränt sina kort och oligarkerna har flytt tillbaka till Israel.

  • Fake it until you make it heter det.
   Dem flesta människorna har ju inget minne, spelar ingen roll hur mycket media ljuger för dem.
   Dem försätter och tro på allt och alla på TV.
   Covid bluffen är antagligen bästa exemplet man kan ge på hur lättlurade dem flesta är och hur dåligt minne dem har.

 • Ryssland är inte våra vänner och jag är övertygad om att de skulle köra över hela Europa om de hade möjligheten.

  Men än så länge är bildmaterialet från denna militära operation ytterst dålig, alla medier använder detta lilla klippsnutt. Är detta allt som finns?

  Det jag lärt mig de senaste två åren är att man kan INTE lita på etablerad media för fem öre och jag kommer INTE följa nyhetsrapportering kring Ryssland-Uktaina från dessa medier.

  Och varför citera CNN när de gång på gång bevisats driva felaktig nyhetsrapportering? De bedriver inte journalistik.

  Gott folk, fortsätt att tillämpa kritiskt tänkande och lägg inte ert förtroende hos de etablerade medierna. De senaste två åren har gett nog bevis för det.

 • Tucker Carlson om Ukraina och Biden:

  “Ukraine is not even a democracy despite what Joe Biden endlessly claims”.

  “Ukraine is a corrupt eastern European autocracy that has spent millions of dollars lobbying politicians in Washington, and, by the way, made Joe Biden’s family rich. Those are not Russian talking points. They are entirely true. And because they are true, no one in the administration is willing to debate or rebut them, not for a second. Instead, they just call you a traitor.”

  https://www.foxnews.com/transcript/tucker-this-is-what-the-collapse-of-democracy-looks-like

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *