Justin Trudeau förklarar att “krigslagar” nu gäller i Kanada för att stävja upproret mot lockdown och restriktioner

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 15 februari 2022
- NewsVoice redaktion
Tucker Carlson kommenterar Justin Trudeau, 15 feb 2022. Bild: Fox News
Tucker Carlson kommenterar Justin Trudeau, 15 feb 2022.

Tucker Carlson på Fox News säger i ett inslag att när nu Justin Trudeau deklarerar “The Emergency Act” är det samma sak som att förklara “Martial Law”, vilket på svenska blir krigslagar. Carlson anser därmed att Trudeau tar steget fullt ut som diktator. 

Tillämpningen av “The Emergency Act” gör att Trudeau-regeringen nu kommer att befatta sig med lastbilsförarna och civila, som ockuperar flera kanadensiska städer, som om de vore terrorister. Regeringen ger sig själv rätten att engagera militären mot civilbefolkningen och beslagta deras pengar och bankkonton.

I ett annat TV-inslag berättar idag Fox News att Ottawas polischef avgår i protest mot hur Trudeau-regeringen hanterar det folkliga missnöjet i Kanada.

Läs mer: Ottawa Police Chief Peter Sloly Resigns, City Councillor Says

Kayleigh McEnany som tidigare arbetade som presstaleskvinna för Trump uttalar sig. Hon kallar Justin Trudeau för en elitist som förtrycker kanadensarna.

Text: NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Teatrarna som nu spelas har bytt publik o målgrupp.
   Det som spelas är nu endast till för etablissemanget och närmast sörjande. Allt för att om möjligt behålla teaterhuset intakt.

   Folket har upptäckt att det går att få en egen roll i den verkliga världen. Kanske inte så välbetalt men du är din egen regissör och kameraman..

   LeifB

 • Är det inte dags för militären i Kanada att visa vilken sida de står på? De borde omringa regeringsbyggnaden, stänga ner kommunikationer och elektricitet och sedan skjuta in tårgas genom alla fönster och flasha ut marxist-nazisterna och arrestera dem och sedan döma dem till döden via hängning i klassisk stil.

  • Elen försvinner ju här numera med jämna mellanrum. Så tillfälle lär inte saknas framöver här.

   Själv är jag mållöst apatisk nästan när jag inser hur lite som går folkets väg o väl här i Sverige.
   Någon som har en lista över saker som funkar?
   Allt är ju totalt genomkorrumperat, åtminstone i dom samhällsfunktioner jag studerat.
   Gör om gör nytt!! Över hela planeten ruttnar det uppifrån.

   Finns det något exempel på där folk kontaktat makthavare och bett om att få starta krig nånstans ?
   Håller med WEF/FN om att fattigdom o hunger ska utrotas. Snabbaste vägen är att lägga ner dessa o byta ut “statsskicken” mot lokala folkstyre.
   Jag tror nämligen att folk vill komma överens o leva sina liv på egen hand.

   I stort sett alla i kulturlivet o vänsterfolk har Frankfurtskolan som sina ideal. Inte konstigt att det ser ut som det gör.

   Den tyske filosofen Max Horkheimer (1895-1973), ledare för Frankfurtskolan, skrev: ”Revolutionen kommer inte att hända med vapen, utan det kommer att hända stegvis, år efter år, generation efter generation. Vi kommer gradvis att infiltrera utbildningsinstitutioner och politiska organisationer, förvandla dem långsamt till marxistiska enheter när vi rör oss mot universellt jämlikhets-strävande”. För att åstadkomma detta hade skolan utarbetat några punkter att jobba efter:

   Forts.

   • Finns det något exempel på där folk kontaktat makthavare och bett om att få starta krig nånstans ?”

    Den meningen säger väl egentligen allt! När någonsin har ett “demokratisk” beslut tagits där man sagt, dags att starta krig och slakt.
    Alla som är för räcker upp ha……

    Det enda som funkar är väl utbildningen i totalitär diktatur. Vissa delar av befolkningen verkar ha svårt att tillgodogöra sig utbildningen bara.

  • . För att åstadkomma detta hade skolan utarbetat några punkter att jobba efter:

   1. Att skapa rasistiska brott
   2. Kontinuerlig förändring för att skapa förvirring
   3. Undervisning av sex och homosexualitet för barn
   4. Undergrävande av skolans och lärarnas auktoritet
   5. Enorm invandring för att förstöra den nationella identiteten
   6. Främjande av överdriven alkoholanvändning
   7. Att tömma kyrkorna
   8. Ett opålitligt rättssystem till nackdel för brottsoffer
   9. Skapa beroende av staten och statliga förmåner
   10. Kontrollera och fördumma media
   11. Uppmuntra familjens sönderfall

   “Our Cultural Decline Follows (Communist) Blueprint” – Timothy Mathew’s – May 13, 2017
   Frankfurt School–Cultural Decline Follows (((Communist))) Blueprint

   https://www.henrymakow.com/frankfurt-school-satanic-judaism-in-action.html

   • sk frankfurtskolanpunkterna är i princip de som finns i ‘fn’,s agenda 2030, el i sion de ovises protokoll el för den delen i sionisterns sk talmud. Helt enkelt ett krig mot den västerländska kristna civilisationen. De som driver kriget säger det också rakt ut, men eftersom ‘de’ äger all ‘media’ i väst och människor enl ‘dom’ inte ska lära sig ngt (för då kan ju människor börja förstå) så är det locket på runt det mesta av detta. Men som sagt, informationen finns in plain sight, så marodörerna efteråt kan säga; “vad gnäller ni om era deplorables, all information fanns där mitt framför er men ni gjorde inget, utan lydde bara”.. Så då är det bara o sätta igång o arrestera ‘dom’ pronto, för folkmordsförsök

 • Alla WEF politiker kör med auktoritär politik med covid-19 som ursäkt. Kanada, Australien, Nya Zeeland, Frankrike, Tyskland, Italien, etc. Precis den politik som Rockefeller rapporten förespråkar. Dags att dumpa dessa kriminella på historiens soptipp.

  • Skulle faktiskt inte förvåna mig om de offrar honom.

   Kör en psyop där de dödar honom och skyller på de livsfarliga Nazisterna till Antivaxxare. Så har de sin ursäkt för att gå in för fullt med militär. Stenhård lockdown, tvångsinjiceringar, och koncentrationsläger.

   Ja vi har ju inte lärt oss av historien ännu.

  • Precis, men rättsprocesser (ickekorrupta rättssalar där ingen är affilierad) måste styra detta. Dock, vilka lagar som ska tillämpas det blir intressant att följa (det här är fråga om en krigshandling mot befolkningen, i absoluta termer. Som jag ser det iallafall)

 • Med undantagstillstånd sätter man slutgiltigt den så kallade demokratin ur spel. Sen är det bara att föra fullt krig mot den egna befolkningen om man vill. De testar detta i Kanada för att sedan rulla ut detta på bred front i övriga (väst-) världen.

 • Diktaturens kreatur visar upp sitt fula tryne runt om i västvärlden! Den tunna fernissan av det man kallade “demokrati” har kastats överbord i och med det slutgiltiga övertagandet av MSM-media som globalisterna genomfört de senaste åren! Titta bara på media i Sverige där tillrättalagda “artiklar” från TT finns i varje tidning från fulmedia, även små lokala blaskor måste ta in dessa alster för att få presstöd. Man ser att det är skriverier direkt översatta från engelska av någon oftast anonym skribent i Sverige och man kan misstänka att dessa alster har sitt ursprung från CIA:s många kontor runt om i världen som ju är globalisternas hantlangare. Politikerna lyssnar inte på folket längre men det gör NSA som också är en skum spionorganisation som styrs av globalisterna.

  • Javisst, och den är inte bara skum. Det är världens största avlyssningsentral, ett sinnessjukhus med 40000 intagna som kostar 500mdr att hålla igång/år. Sverige kostar 1000mdr. Så en enda sk underrättelseinstitution dirigerad fr washington (som dirigeras av sionistan) kostar ungefär vad det kostar att driva Danmark el Norge. washinhtons sk underrättelseapparat innehar ca 40 institutioner av div storlek. Är det konstigt att själva Usa håller på med en djupdykning. Hoppas amerikanerna slänger ut det sjuka sionistpacket ur ‘kongressen’ o ‘admin’ och stänger o bommar igen krigsenklaven (om inte annat så kan ju folkmordet på Palestinierna upphöra när sionistan inte längre erhåller stulna skattepengar från mer el mindre utblottade amerikaner) så är det bara 3 parasitzoner (paris city, city of london/the square o knesset sguare) kvar att göra sig av med

 • Var väl målet hela tiden kanske?

  Men nu när fascismen, eller skall man säga fauscismen, är till allmän beskådan för hela världen så ska det bli intressant att se vad som händer.

  Truddelutten uppfyller ju enligt sin egen definition alla kriterier för terrorist.

  Han borde spärras in på livstid!

  “Primeminister” eller “crimeminister”? Måste finnas lagar som skyddar befolkningen från övergrepp kan man tycka. Inte för att det stoppat dem tidigare.

  Men det hela börjar ju få ett löjes skimmer över sig. Människor dansar sjunger och lagar mat tillsammans, och militären skall komma och arrestera dem och ta deras tillgångar.

  Crimeminister Justin Terroristen Trudeau borde spärras in. En världs-omspännande namninsamling kanske? Så att det blir officiellt vad alla tycker om det skenheliga fanskapet. Militären borde lägga ner sina vapen och gå och ta en pannkaka med folket. “Martial Law”, det hela är ju bara löjligt, har någon ens gjort motstånd om de blivit arresterade under protesterna, har någon blivit arresterade? För vad? Tutat för mycket?

  Men det finns väl inget land som har något “försvar” kvar? Då skulle de ju ha försvarat folket mot främmande makt. Och Truddelutten skulle sjungit på sista versen.

  • Det tog tid, men det börjar klarna varför regimen Reinfeldt hade så bråttom med att montera ner och skänka bort vårt försvar.
   det ingick i den diaboliska planen som WEF smitt på länge.
   och samtidigt pågår folkutbytet för fullt.
   vad sticken får för konsekvenser i slutändan har vi inte facit på ännu.

   • Ja visst! Rustar ner militären och portionerar ut utrustningen som välgörenhet. Hamnar alltid hos “rebeller” gerilla el liknande. Säg den terrorist som inte kan hantera raketgeväret Carl Gustav.

    Så får man rusta upp igen, och krigsindustrin göra sina vinster.
    Och för varje ombakning så försvinner alla vettiga eller allmänt patriotiska och nationalistiska krafter. Och alla omstruktureringar gör att ingen får något grepp om det hela, och ingen ska kunna hållas ansvarig. Samma gränslösa ansvarslöshet, och samma sak med alla myndigheter.

    Lite trevligt kanske, men som någon sa. När våra HBTQ++ certifierade soldater kommer springande och skriker om “patriarkatet” kanske man kan få ryssen att skratta ihjäl sig.

    Men dagens riktiga vapen, elektromagnetiska, samt cyberattacker där ligger Sverige………..

    Se på Ukraina. Ryssarna flyttar tillbaks sina trupper. Och genast en cyberattack, naturligtvis från “Ryssland”.

    En hackare här i Dalarna tog sig in i försvarets datorer. Där låg hela händelseförloppet för det tidigare kriget i Ukraina. Två år innan det skedde.

 • Nope, trenchdeu är ingen elit(ist),, att relatera ‘dom’, dessa pack som tillhörande en elit är felanvändning av narrativbegrepp. Men jag förstår henne såklart, o att hon menar att ‘han’ är en översittare. parasiter eller springmaskar är det som ligger nära mig att benämna ‘dom’ som..men strunt detsamma

 • Verkar som Trudeu går i otakt med folket.
  Märkligt att sådana aldrig har klart för sig när bästföredatum passerats.
  Alla världen över bör nu inse att det inte handlar om folkhälsan…

  Vill gärna slå ett slag för
  http://pharos.stiftelsen-pharos.org/wefs-unga-globala-ledare/
  Om inte heltäckande så i varje fall en fingervisning kring varför
  Canada , Australien och Frankrike fått samma behandling av sina ledare.

  LeifB

  • Lite kul med Kill Gates med t-shirt med “hug me” på. Och kärlek saves lives.

   Borde tryckas upp som plakat. Ja istället för “håll avstånd”. Har Kill Gates sagt det måste det ju vara sant….

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *