Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Justin Trudeaus popularitet dalar – Hanterar civil olydnad som diktator

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 14 februari 2022
- NewsVoice redaktion
Justin Trudeau, feb 2022. Foto: ourcommons.ca

VÄRLDEN. Kanadas premiärminister Justin Trudeau har drabbats av en betydande motgång i samband med sin hantering av lastbilsdemonstrationerna. Två undersökningar som publicerades under helgen visar att hans popularitet bland väljarna har minskat i spåren av oroligheterna i centrala Ottawa, skriver Sky News.

The Maru Poll Public Opinion visar att endast 16% av kanadensarna skulle rösta på Trudeau om det var val idag. 44% procent anser att Trudeaus politik är inflammerad.

Enligt en annan enkätundersökning anser endast 36% av de som svarat att de har en positiv inställning till Trudeau idag, som idag därmed har de sämsta popularitetssiffrorna. Vissa bedömare tror att Trudeaus hantering av frihetskonvojerna i Kanada kan kosta honom jobbet.

Text: NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq