Justin Trudeaus popularitet dalar – Hanterar civil olydnad som diktator

publicerad 14 februari 2022
- av NewsVoice
Justin Trudeau, feb 2022. Foto: ourcommons.ca

VÄRLDEN. Kanadas premiärminister Justin Trudeau har drabbats av en betydande motgång i samband med sin hantering av lastbilsdemonstrationerna. Två undersökningar som publicerades under helgen visar att hans popularitet bland väljarna har minskat i spåren av oroligheterna i centrala Ottawa, skriver Sky News.

The Maru Poll Public Opinion visar att endast 16% av kanadensarna skulle rösta på Trudeau om det var val idag. 44% procent anser att Trudeaus politik är inflammerad.

Enligt en annan enkätundersökning anser endast 36% av de som svarat att de har en positiv inställning till Trudeau idag, som idag därmed har de sämsta popularitetssiffrorna. Vissa bedömare tror att Trudeaus hantering av frihetskonvojerna i Kanada kan kosta honom jobbet.

Text: NewsVoice