Österrike upphäver nästan all covid-apartheid mot oinjicerade

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 20 februari 2022
- NewsVoice redaktion
Karl Nehammer, Förbundskansler i Österrike. Foto: APA (https://apa.at/)
Karl Nehammer, Förbundskansler i Österrike. Foto: APA (https://apa.at/)
Karl Nehammer, Förbundskansler i Österrike. Foto: APA (apa.at)

VÄRLDEN. Den 5:e mars 2022 kommer nästan alla coronarestriktioner i Österrike att upphävas. Den federala regeringen avser att häva de så kallade G-reglerna, med undantag för äldreboenden och sjukhus. Vaccinpass kommer i princip att avskaffas.

Nyheten publicerades den 16:e februari i Kronen Zeitung, Österrikes största tidning, som hänvisar till en presskonferens med Karl Nehammer, Förbundskansler i Österrike.

Kronen skrev tidigare att obligatorisk covidvaccination i Österrike inte har haft någon positiv effekt. Regeringens siffror visar att antalet vaccinationer minskat efter att kravet på obligatorisk covidvaccination trädde i kraft.

Österrike väljer därför, av olika skäl, att lätta på trycket gällande tvångsvaccinering och upphäver landets corona-apartheid riktad mot nationens ovaccinerade gruppering, trots att regeringen tidigare hållit fast vid att hålla oinjicerade individer i permanent lockdown.

Alexander Schallenberg. Foto: Bundesministerium für Europa. Licens: CC BY 2.0, Commons
Alexander Schallenberg. Foto: Bundesministerium für Europa. Licens: CC BY 2.0, Commons

Det var bland annat den tidigare förbundskanslern Alexander Schallenberg som tog beslutet att ovaccinerade inte får delta i samhället förrän de injicerats.

ArcanumSkolan 2024

Nu kommer Österrikes ovaccinerade återigen att släppas in på barer och restauranger, men det finns undantag. Personer som varken har vaccinerats eller återhämtat sig från Covid-19 måste kunna visa ett negativt test för att få besöka denna typ av offentlig plats.

Vissa regler och vaccinpass förblir kvar

Vissa coronaregler kommer dock att finnas kvar, som obligatorisk användning av “högklassiga” FFP2-munskydd i kollektivtrafiken och på stormarknader.

Användningen av covidcertifikat/vaccinpass kommer också att upprätthållas på sjukhus och vårdhem i landet, medan inresa till Österrike från utlandet kommer att kräva antingen bevis på vaccination, återhämtning (antikroppar) eller ett negativt coronatest.

Text och översättning: NewsVoice

Källor

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Att de backar tillbaka från detta övertramp är ju lika irrelevant som om en våldtäktsman ångrar sig mitt i akten. Om de inte får betala dyrt för detta övertramp så kommer folket få betala mer vid nästa s.k. “pandemi”. För nu har de ju redan testkört regelverket kring förtrycket som då är så mycket lättare att implementera en andra gång.

  Även i Sverige har regeringen beställt en enmansutredning med bestämd utgång av en grundlagsändring så de t.ex. får möjlighet att kunna låsa in oss i en nedstängning. Den utredningen ska vara klar i maj och sen kommer de försöka smyga igenom första vändan i Riksdagen innan valet och sommaruppehållet. Sen kommer de även snabbt försöka köra den andra vändan innan vi ens varken märkt något och än mindre haft någon debatt, så lagom till 2023 så kanske även vi sitter i husarrest.

 • Glädjande, men tragiskt med alla dem som av rädsla formodligen drevs till att acceptera en akt som de kanske kommer att ångra.

 • Det hade varit intressant att höra hur diskussionerna går i makternas korridorer nu när vissa tillbakadraganden sker. Tyvärr kommer det aldrig att ske (att jag eller någon annan får höra alltså).

 • Bra! Då vet vi att Alexander Schallenberg är starkt kopplad till finansoligarkerna/olympierna. Ta honom och alla andra folkförrädare i nackskinnet och ställ dem till ansvar! Det kommer att bli enkelt att skilja ut de värsta, och det är ju de som huvudsakligen måste åtalas. Många hänger i svansen på dem och kommer undan genom att gå under jorden.

 • Att de backar tillbaka från detta övertramp är ju lika irrelevant som om en våldtäktsman ångrar sig mitt i akten. Om de inte får betala dyrt för detta övertramp så kommer folket få betala mer vid nästa s.k. “pandemi”. För nu har de ju redan testkört regelverket kring förtrycket som då är så mycket lättare att implementera en andra gång.

  Även i Sverige har regeringen beställt en enmansutredning med bestämd utgång av en grundlagsändring så de t.ex. får möjlighet att kunna låsa in oss i en nedstängning. Den utredningen ska vara klar i maj och sen kommer de försöka smyga igenom första vändan i Riksdagen innan valet och sommaruppehållet. Sen kommer de även snabbt försöka köra den andra vändan innan vi ens varken märkt något och än mindre haft någon debatt, så lagom till 2023 så kanske även vi sitter i husarrest.

 • Glädjande, men tragiskt med alla dem som av rädsla formodligen drevs till att acceptera en akt som de kanske kommer att ångra.

 • Det hade varit intressant att höra hur diskussionerna går i makternas korridorer nu när vissa tillbakadraganden sker. Tyvärr kommer det aldrig att ske (att jag eller någon annan får höra alltså).

 • Bra! Då vet vi att Alexander Schallenberg är starkt kopplad till finansoligarkerna/olympierna. Ta honom och alla andra folkförrädare i nackskinnet och ställ dem till ansvar! Det kommer att bli enkelt att skilja ut de värsta, och det är ju de som huvudsakligen måste åtalas. Många hänger i svansen på dem och kommer undan genom att gå under jorden.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *