Österrike upphäver nästan all covid-apartheid mot oinjicerade

8
Karl Nehammer, Förbundskansler i Österrike. Foto: APA (https://apa.at/)
Karl Nehammer, Förbundskansler i Österrike. Foto: APA (apa.at)

VÄRLDEN. Den 5:e mars 2022 kommer nästan alla coronarestriktioner i Österrike att upphävas. Den federala regeringen avser att häva de så kallade G-reglerna, med undantag för äldreboenden och sjukhus. Vaccinpass kommer i princip att avskaffas.

Nyheten publicerades den 16:e februari i Kronen Zeitung, Österrikes största tidning, som hänvisar till en presskonferens med Karl Nehammer, Förbundskansler i Österrike.

Kronen skrev tidigare att obligatorisk covidvaccination i Österrike inte har haft någon positiv effekt. Regeringens siffror visar att antalet vaccinationer minskat efter att kravet på obligatorisk covidvaccination trädde i kraft.

Österrike väljer därför, av olika skäl, att lätta på trycket gällande tvångsvaccinering och upphäver landets corona-apartheid riktad mot nationens ovaccinerade gruppering, trots att regeringen tidigare hållit fast vid att hålla oinjicerade individer i permanent lockdown.

Alexander Schallenberg. Foto: Bundesministerium für Europa. Licens: CC BY 2.0, Commons
Alexander Schallenberg. Foto: Bundesministerium für Europa. Licens: CC BY 2.0, Commons

Det var bland annat den tidigare förbundskanslern Alexander Schallenberg som tog beslutet att ovaccinerade inte får delta i samhället förrän de injicerats.

Nu kommer Österrikes ovaccinerade återigen att släppas in på barer och restauranger, men det finns undantag. Personer som varken har vaccinerats eller återhämtat sig från Covid-19 måste kunna visa ett negativt test för att få besöka denna typ av offentlig plats.

Vissa regler och vaccinpass förblir kvar

Vissa coronaregler kommer dock att finnas kvar, som obligatorisk användning av “högklassiga” FFP2-munskydd i kollektivtrafiken och på stormarknader.

Användningen av covidcertifikat/vaccinpass kommer också att upprätthållas på sjukhus och vårdhem i landet, medan inresa till Österrike från utlandet kommer att kräva antingen bevis på vaccination, återhämtning (antikroppar) eller ett negativt coronatest.

Text och översättning: NewsVoice

Källor

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

8 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
20 februari 2022 kl 18:37

Karl Nehammer är – i likhet med Justin Trudeau, Joe Biden, Emmanuel Macron och många andra världsledare – utbildad av Jesuitorden.

Karl Nehammer är utbildad vid Kollegium Kalksburg i utkanten av Wien.

Kollegium Kalksburg ägs och drivs av Jesuitorden:

https://www.jesuiten.org/standorte/default-7014c5b52e

Anders Johansson
Anders Johansson
Gäst
20 februari 2022 kl 11:38

Att de backar tillbaka från detta övertramp är ju lika irrelevant som om en våldtäktsman ångrar sig mitt i akten. Om de inte får betala dyrt för detta övertramp så kommer folket få betala mer vid nästa s.k. “pandemi”. För nu har de ju redan testkört regelverket kring förtrycket som då är så mycket lättare att implementera en andra gång.

Även i Sverige har regeringen beställt en enmansutredning med bestämd utgång av en grundlagsändring så de t.ex. får möjlighet att kunna låsa in oss i en nedstängning. Den utredningen ska vara klar i maj och sen kommer de försöka smyga igenom första vändan i Riksdagen innan valet och sommaruppehållet. Sen kommer de även snabbt försöka köra den andra vändan innan vi ens varken märkt något och än mindre haft någon debatt, så lagom till 2023 så kanske även vi sitter i husarrest.

Tors vrede
Gäst
Reply to  Anders Johansson
20 februari 2022 kl 12:09

Fullblods fascisterna tar över landet, steg för steg. Idag är demokratin bara en blek skugga. REPRISENTATIV DEMOKRATI, folkets talan bakom lyckta dörrar.
Lugn, förbannad lugn, och statistik ( Mark Twain ) ett tidlöst uttalande.

Martin Lidström
Martin Lidström
Gäst
Reply to  Anders Johansson
20 februari 2022 kl 13:23

Tänkvärt inlägg!

Davidian
Davidian
Gäst
Reply to  Anders Johansson
20 februari 2022 kl 15:24

Men om man är uteliggare och har adress poste restante så bör man komma undan en husarrest 🙂

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
20 februari 2022 kl 11:00

Glädjande, men tragiskt med alla dem som av rädsla formodligen drevs till att acceptera en akt som de kanske kommer att ångra.

Martin Lidström
Martin Lidström
Gäst
20 februari 2022 kl 08:56

Det hade varit intressant att höra hur diskussionerna går i makternas korridorer nu när vissa tillbakadraganden sker. Tyvärr kommer det aldrig att ske (att jag eller någon annan får höra alltså).

Last edited 11 månader sedan by Martin Lidström
Carina Agrell
Carina Agrell
Gäst
20 februari 2022 kl 07:59

Bra! Då vet vi att Alexander Schallenberg är starkt kopplad till finansoligarkerna/olympierna. Ta honom och alla andra folkförrädare i nackskinnet och ställ dem till ansvar! Det kommer att bli enkelt att skilja ut de värsta, och det är ju de som huvudsakligen måste åtalas. Många hänger i svansen på dem och kommer undan genom att gå under jorden.