Dagens nyheter från SwebbTV – Livsmedelspriserna förväntas öka globalt

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 9 mars 2022
- NewsVoice redaktion
SwebbTV nyheter

DAGENS NYHETER. Ukraina slutar att exportera matvaror som: bovete, hirs, havre, råg, korn, socker, salt och kött. På fredag ska G7-länderna hålla ett extramöte för att diskutera livsmedelsförsörjningen. Priserna på mat förväntas öka globalt, meddelas i SwebbTV:s sändning av dagens nyheter.

SwebbTV tar upp de fortlöpande striderna i Ukraina.

Ryssland inför ransonering på livsmedel. Sanktionerna drabbar redan den ryska befolkningen. Ransoneringen ska förhindra att vissa köper upp stora partier för att sedan sälja dyrt på en svart marknad.

Österrikes konservativa förbundskansler annonserar att ett NATO-medlemskap inte är intressant. Även Sverige och Finland ställer sig negativa till NATO-anslutning.

Handläggningstiderna för vapenlicens ökar i Sverige. Väntetiderna är oacceptabelt långa, anser JO:s Per Lennerbrandt som granskat polisens handläggningstider.

Europa kan behöva starta igång nedlagda kärnkraftverk och samtidigt försöka öka livslängden på de som är i drift. Belgien och Tyskland börjar tänka om efter sina drastiska nedläggningar av kärnkraftverken, meddelar SwebbTV.

USA förbjuder import av rysk gas och olja och Joe Biden förbjuder även all import av rysk el och gas till USA.

Se komplett nyhetstext med djuplänkar på SwebbTV.

Sammanställning: NewsVoice | Källa: SwebbTV – Dagens nyheter 9 mars 2022

Dagens nyheter från SwebbTV är mer faktakorrekt och börjar ersätta motsvarande nyhetssändningar från svenska TV-massmedier som SVT och TV4, konstaterar NewsVoice redaktion.


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq