Nyheter: Deltacron kommer till Sverige 20 mars från Kina, Försvarsmakten, Ukraina-läget

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 14 mars 2022
- NewsVoice redaktion
Temabild: Covidvaccinering i Japan. Foto: Tom Wang. Licens. Shutterstock

NYHETER. Dagens nyhetssändning från SwebbTV avhandlar den svenska försvarsbudgeten, kriget i Ukraina och nästa covidvariant Deltacron som enligt Folkhälsomyndigheten kan komma till Sverige den 20 mars.

Ukraina

Det kommer nya signaler om att de två parterna Ryssland och Ukraina nu börjar nå diplomatiska framgångar.

Det ryska försvarsmakten har förvärvat underrättelser om att Ukraina ska ha planerat en offensiv mot utbrytarrepublikerna Donetsk och Lugansk i östra Ukraina under mars 2022. Dokumenten påstås ha beslagtagits av ryska trupper i Ukraina.

Jemen

SwebbTV tar upp Saudiarabiens krig mot Jemen, ett krig som pågått i 7 år. Nu riskerar den svåra hungerkrisen bli ännu värre i Jemen. Människor har inte råd att köpa mat, enligt läkaren Athmar Saleh.

Temabild: Covidvaccinering i Japan. Foto: Tom Wang. Licens. Shutterstock
Temabild: Covidvaccinering. Foto: Tom Wang. Licens: Shutterstock

Covid

En ny variant av corona har detekteras hos flera 1000 kineser i mångmiljonstaden Shenzhen. De kinesiska myndigheter beslutade i går söndag om lockdown.

Svenska Folkhälsomyndigheten varnar för att en ny coronavariant kan utvecklas och introduceras i Sverige omkring den 20 mars 2022.

Österrike gör en tväromvändning och slopar tvångsvaccinering mot Covid-19. De oinjicerade medborgarna slippa därmed de skyhöga böter som myndigheterna tidigare hotade befolkningen med.

Inflation

Inflationen plågar Sverige. Livsmedelspriserna har ökat med 4,5% sedan januari 2022.

”Bränslepriserna stiger fortfarande stadigt helt enligt miljöpartiets doktrin, och klimatminister. Tidigare frisörskan Strandhäll menar att priserna tjänar oss väl i klimatomställningen.

Staten tjänar enormt mycket på de höga bränsleskatterna medan folket i glesbygden drabbas hårt, liksom jordbruket där allt fler jordbrukare tvingas lägga ner på grund av de ökade priserna på el och drivmedel.” – SwebbTV

SwebbTV tar även upp några regionala nyheter i Sverige.

Sammanställning: NewsVoice

Relaterat

  • Stöd Swebbtv: Swish 123 535 86 92, BG 147-0558


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq