Mediernas redaktioner bågnar av godhetsknarkande Rysslandshatare

publicerad 25 mars 2022
- av Harriet Larsson
Ryskt par i staden Tyumen. Foto: Veronika Zemlyannikova. Licens: Mostphotos.com
Mediernas redaktioner bågnar av godhetsknarkande Rysslandshatare. Ryskt par i staden Tyumen. Foto: Veronika Zemlyannikova. Licens: Mostphotos.com
Det är numera fritt fram att hata ryssar och Ryssland. Ryskt par i staden Tyumen. Foto: Veronika Zemlyannikova. Licens: Mostphotos.com

OPINION. Jackelén och Kirill lyder sina makthavare före Gud. Nej, så skriver inte ledarskribent Maria Ludvigsson i SvD den 24 mars. Hennes rubrik lyder istället: "Kyrkan som lyder Putin, inte Gud". Mediernas redaktioner är nu så fulla av godhetsknarkande Rysslandshatare att konsekvensanalys av godhetshysterin för Ukraina helt saknas. 

Text: Harriet Larsson, Harriets Blogg

När undertecknad tar del av medias alster skulle det räcka att citera Matteus 7.3:

"Huru kommer det till, att du ser grandet i din broders öga, men icke bliver varse bjälken i ditt eget öga?"

Citat från Maria Ludvigssons artikel:

".....Den rysk-ortodoxa kyrkan och ryska staten lever i ett symbiotiskt förhållande. Det betyder bland annat att Kirills högste överordnade inte är Gud, utan Putin....."

Antje Jackeléns lydnad till Allah, Socialdemokrater för tro och solidaritet och till Stefan Löfvens samt Magdalena Anderssons regeringar är totalt bortblåst. Nu gäller det att fylla på med förakt mot allt som kan associeras med Ryssland.

Nu vill Maria Ludvigsson att Kyrkornas världsråd ska sparka ut den ryska ortodoxa kyrkan och påpekar Putins och kyrkans ledares bakgrund i KGB.

Nästan alla av statsmedias skribenter är nu fullt upptagna med att visa sin och tidningens godhet genom att svartlista hela Ryssland.

Idrottare, Bolsjojteatern, konstnärer, författare, Vodka, Kefir, allt möjligt åker ut från idrottsarenor, teatrar och operahus. Naturgasen är det besvärligare med för den behöver Europa, efter miljöfundamentalisternas härjningståg.

Nu blir det vindkraft för hela slanten, men att fågel- och insektslivet riskerar att decimeras rör inte dagens miljöpartist i ryggen.
Snart ryker väl verk av Tolstoj, Dostojevskij och Tjechov också från biblioteken.

Godhetsknarkande Rysslandshatare

Mediernas redaktioner är nu så fulla av godhetsknarkande Rysslandshatare att konsekvensanalys av godhetshysterin för Ukraina helt saknas.

Ukrainas utbredda korruption är bortglömd, landets nazister i det ukrainska bataljonen Azov avfärdas av försvarshögskolans Peter Lidén med att ”De är duktiga på att slåss, men inte salongsfähiga”, i SvD den 24 mars. Undrar om Lidén har samma analys av Hitlers gossar också?

Någon konsekvensanalys fanns inte under Refuges Welcome-hysterin heller. Bidragsmigranterna skulle rädda våra pensioner, sjukvården och omsorgen, ja hela landet när DN och Aftonbladet blev höga på sina värdegrunder och allas rättigheter.

Ukraina har blivit ett medel för kraftmätningen mellan öst och väst eller snarare mellan nationalister och globalister. Den globala eliten vill inte ha några gränser, för då är det fritt fram att lägga beslag på andra länders naturtillgångar.

"Det som sker i Ukraina med assistans av den rysk-ortodoxa kyrkan är inte ett verk av gudfruktiga män som söker fred och endräkt", lyder avslutningen på artikeln.

Undertecknad vill tillägga att det är varken männen bakom Agenda 2030 och den stora återställningen (The Great Reset) heller.

Text: Harriet Larsson, Harriets Blogg

Relaterat