Sergei Lavrov: Oacceptabelt att amerikanska kärnvapen finns i Europa

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 1 mars 2022
- NewsVoice redaktion
Sergey Lavrov, utrikesminister i Ryssland. Foto: en.kremlin.ru
Sergei Lavrov, utrikesminister i Ryssland.

Rysslands utrikesminister Sergei Lavrov talade vid FN:s 49:e ordinarie möte för mänskliga rättigheter och han kritiserar förekomsten av amerikanska kärnvapen i Europa.

“Lavrov, quoted by Russian news agencies RIA and TASS, also said Moscow found it unacceptable that some European countries hosted US nuclear weapons and was taking measures to prevent Ukraine from acquiring similar weapons.

He also told a Geneva disarmament meeting on Tuesday that Kyiv has been seeking to acquire nuclear weapons, calling this a real danger that it needed to prevent.

“Ukraine still has Soviet technologies and the means of delivery of such weapons,” Sergei Lavov told the Geneva-based Conference on Disarmament in a pre-recorded address. “We cannot fail to respond to this real danger,” he said.” – AlArabiya.net

Väst hårdcensurerar Ryssland

Bich tech har stängt de flesta sociala kanalerna för ryska RT, men de finns nu på Odysee.com för de som vill ha “both sides of the story”.

ArcanumSkolan 2024

Så här skriver RT på Telegram:

“Facebook och Instagram har blockerat RT och Google har precis meddelat att de kommer att censurera vår kanal på YouTube – men vi finns på Odysees videoplattform för yttrandefrihet, och fortsätter att främja frihet framför censur, sanning framför narrativ.”

Text: NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Ps..Magda den sk statsmini..har arbetat hos Bankir Jacob W där Magdas man Rickard jobbar sedan 2014 som riskkapitalist hos Bankir Jacob.Allt är planerat av dessa bröder,som är släkt med Lundin,Bildt…sedan 1920 och tog över alla bolag telefon,SKF etc med hjälp av advokat Stenbeck när Kreuger dog..mörda..1932 i Paris;Historen sedan ca 1525 med Gustaf Vasa vid makten tog kontroll över landet med kyrkan och folkbokföring som dagens skatteverket och kass skola och media..Nu är lander i kass och ruin med flera miljoner av sk a s yl folk..

 • Europa med Tyskland.Belgien.England.Sverige.Frankrike.Holland etc invaderat länder runt om i världen med kyrkan som motor.Och startat flera hemska världskrig,”invaderat” USA dödat urbefolkningen som Afrika tog slavar till Europa.Medverkat i krig Irak.Libyen.Syrien.Kongo.mfl platser.och med svensk tillverkade vapen och krut.Sverige är sk”neutral”när det passar.Som andra världskriget anpassade sig Sverige till tyskar H..ler för att kunna sälja kullager järnmalm även till England etc.Skickade miljoner tysk soldlater till Norge med tåg genom Sverige. Stoppade flyktingar j u d a och balter att få skydd tog deras guld.Bröderna W styrde landet,genom sossar i snart 100 år då som nu har dessa Bröder Wa ll en berg makten styr inkompetenta politiker som Per Albin Hansson marxist med fyra års skola,skapade inget folkhem som inte finns.Sverige är inte poppis hos många i Danmark och Norge..EU det nya “sovjet” vill inte ha nationer bara global makt av familjerna Rotsch..Rockef..som skapat FN och sedan WEF. WHO.privata Riksbanker och betald media som styrorgan över världen..Ryssland har enorma gas och olja,kompis med Kina?! samt Ukraina vid ryska gränser att Ukrainas medborgarna är ryssar till 50%.Nu har EU och Nato provocerat Putin sedan 2014 genom kass förhandlingat,låta Nato militär komma in till Ukraina som inte tillhör Europa allt för att för att ta makten..Tips;Läs “en svensk tiger”av Aron Flam som har mängder av fakta om Sveriges m y g e l i sin bok på 624 sidor…

  • Sveriges mygel räddade oss från att råka värre ut i den situation som anglosaxerna bär hela ansvaret för. Aaron Flam och många andra känner inte till det som anglosaxernas makt har undertryckt i alla opinionsbildande källor.

 • Det är en balansfråga huruvida information skall spridas utifrån innehåll och dess effekt. Rädsla ger mer energi till den mörka strukturen, våld likaså och det sänker mänskligheten som helhet. Intensivt fokus på de händelser som kablas ut bidrar också till mörkret eftersom många tappar fokus på det som egentligen är väsentligt. Detta är ett av de högsta syftena med allsköns propaganda som smetas ut via MSM.

  Men vi behöver ändå belysa mörk maktstruktur, peka på uppenbara lögner och skapa förståelse för agendan som rullas ut. Ryktesspridning och dåligt underbyggda källor gagnar de som önskar orsaka förödelse. En mental förberedelse på överraskningar kan bidra till lugn och förhoppningsvis få fler att vakna. Länkar här information från en källa som är kunnig och har haft en hel det rätt hitintills: Ryssland, World Economic Forum och cyberkriget | Pharos (stiftelsen-pharos.org)

 • Oacceptabelt att Ryssland hotar med kärnvapen och rättfärdigar sina ohyggliga handlingar med “Nato-hot”. Nej, Ryssland. Inga länder kan inteckna kommande generationers vilja med nåt slags “lov” att inte gå med i Nato. Varje generation har rätt att ta ställning för eller emot Nato. Det är inget som kan dikteras av Ryssland framåt i tiden.

  • Cuba också då? Tror aldrig USA hade accepterat om de skulle vilja hysa Rysslands robotar.
   Det är nog en utopi att alla länder kan välja fritt.

    • Usa och Ryssland har skrivit på avtal tillsammans med alla OSCE medlemmar att man inte får välja fritt om det inkräktar på de övriga undertecknarnas säkerhet.
     Så nej det är inte alls självklart som du tror.

  • Ingen förståelse inför den inringning av främmande makters kärnvapen och militärbaser intill Rysslands västliga och sydliga gränsdragningar?

  • USA har sedan länge kärnvapen runt om i Europa..även Nato militär som betalas till stora delar av USA…

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *