Stort tack till alla läsare och annonsörer som nu säkrat verksamheten tom juni! / Redaktionen
100%

106.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 1/5 kl 14:30.

Max Winter ställs inför Förvaltningsrätten för allas vår rätt till åsikts- och mötesfrihet

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 7 mars 2022
- NewsVoice redaktion
Max Winter. Foto: Victor Thorell
Max Winter. Foto: Victor Thorell
Max Winter. Foto: Victor Thorell

JURIDIK. Max Winter, en av grundarna av Frihetsrörelsen, har begärt muntlig förhandling i morgon och kommer att företräda sig själv i Förvaltningsrätten i ärendet om de viten som Länsstyrelsen försökt kräva in av honom under snart ett års tid.

Max Winter anklagas för ett brott som han inte har begått när han tidigare arrangerade frihetsmarscher för allas rätt till mötesfrihet och yttrandefrihet, båda självklarheter i ett demokratiskt samhälle, förklarar Winter för NewsVoice.

“Dessa viten är en direkt inskränkning mot grundlagen och andra överordnade lagar. Pandemilagen som inom kort planeras att tas bort är inte underlag nog för att fälla en sådan dom.”

Förhandlingen sker i morgon med start klockan 09:00 på Förvaltningsrätten på Tegeluddsvägen 1 i Stockholm. Många har hört av sig med förfrågan om att få ge sitt stöd genom att komma till rätten.

“Det uppskattar jag, men vill inte ta människors tid i onödan dessa tider av osäkerhet och galenskap. Min lojala flickvän Natalie Jonsson kommer att finnas på plats med stöd och support.”

Max Winter tackar för allt stöd han fått.

“Det är en stor del i att jag klarar av att kunna fortsätta framåt trots dessa försök att stoppa mig.”

Text: NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq