Blunder: NYT insinuerade att Candace Owens är pro Kreml men NYT var källan

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 22 mars 2022
- Torbjörn Sassersson

MEDIA. New York Times (NYT) var på väg att publicera en ”hit piece” riktad mot Candace Owens som är en amerikansk konservativ författare, republikan och politisk kommentator. NYT fick svar på tal och nu är konfrontationen mellan Owens och NYT viral.

Journalisten på NYT insinuerade att Owens är en pro-Kreml-person efter att hon uttalat att Ukraina är ett korrupt land som har allvarliga problem med neonazism.

Candace Owens skriver:

”Fick ett e-postmeddelande från The NY Times där de bad om en kommentarer angående att jag ”för fram idéer om att Ukraina är ett korrupt land” – liknande rysk statlig TV. Jag svarade och informerade dem om att jag faktiskt fick mina idéer från New York Times och jag gav dem länkar till deras tidigare artiklar.”

Candace Owens besvarar NYT på Twitter 21 mars 2022.
Candace Owens besvarar NYT per mail den 21:a mars 2022.

Owens länkade i ytterligare ett svar (nedan) till andra artiklar på NYT som bekräftar att NYT och andra systemmedier redan skrivit om problemen med korruption i Ukraina.

Därmed visar Owens att det politiskt korrekta narrativet kan ändras snabbt och att systemmediernas journalister har ett väldigt kort minne så att de inte ens själva verkar reflektera över att narrativen vänder riktning lika snabbt som en vindflöjel.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice | New York Times (foto: Gage Skidmore, licens: CC BY-SA 2.0) och Candace Owens (foto: Javier Do., licens: CC BY-SA 3.0)

Relaterat och källa

Candace Owens besvarar NYT 21 mars 2022.
Candace Owens besvarar NYT 21 mars 2022.


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq