Putin vill rensa ut oligarkerna

12
Putin, 17 mars 2022: Pressfoto: Ryssland
Putin, 17 mars 2022: Pressfoto: Ryssland

NOTERAT. “I ett tal till nationen säger Rysslands president Vladimir Putin att landet ska rensas på oligarker han liknar vid avskum och om hur behandlingen av ryssar i väst kan liknas vid antisemitismen i Tyskland på 30-talet”, skriver Aftonbladet om ett TV-tal till nationen från den 17 mars 2022.

Se hela klippet med svensk textning på Aftonbladet

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

12 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Rolf Stålhandske
Rolf Stålhandske
Gäst
23 mars 2022 kl 02:23

I långa dagliga debatter och samtal mellan mycket välinformerade experter och analytiker belyses skeendena i Ukraina i serbisk TV ( fr.a. kanalen Happy) avsevärt bättre än i Sverige och därtill utan censuringrepp och PKstyrning.
Dessa högintressanta TV program ger mig starka skäl tro att Putin har helt rätt och kan inte avfärdas som rysk propaganda.
Man har inte bara medelst terrorbombande in i Donbassområdet mördat 14.000 civila sedan 2014 utan även upptäck planer på en enorm eskalering av dessa attacker i avsikt att jaga ut alla ryssar ur denna (och andra) region ( där dessa ju ryssar dominerar) till Ryssland.
Man har upptäckt långtgånde förberedda nukleära missilraketramper nära ryska gränsen med en styrka 10 gånger större än motsvarande nordkoreanska. Avancerade biolab känner vi alla till vid det här laget, endast 5 ukrainare som jobbade i dessa kännde till de verkliga och fasansfulla syftena (för Ryssland och också för Ukraina för den delen) med dessa laboratorier. Ryssarna har hittat och säkrat dokumentbevis på detta och dessa bevisar också i högsta grad i vilken avgörande grad USA och Pentagon var aktiv part i denna högkriminella verksamhet. Som om dessa fruktansvärda hot mot Ryssland inte skulle vara skäl nog för en militär intervention av ryssarna? Dessa interventioner ger på mig därför mera intryck av att vara av försvarskaraktär mer än något annat!

Putin har också helt rätt i hur förnedrande och antisemitlikt ryssar behandlas i EU(också i Schweiz N.B.), de nekas sjuk-och hälsovård, hängs ut på bilder som Grisar med tillträdesförbud, får sina bankkonton och egendomar beslagtagna etc. etc.och detta oavsett om de visat sympatier eller antipati för Putin och Ryssland.

JohnnyD
Johnny
20 mars 2022 kl 16:48

Ryssland har ju försökt att stoppa Ukrainska militären från att döda rysstalande ukrainare i Donbas sedan CIAs statskupp i februari 2014, cirka 14.000 människor har dödats i Donbas sedan 2014. Inga sympatier för dessa människor i propagandan.

För att få slut på inbördeskriget var Ryssland sannolikt tvungen att invadera Ukraina. Ryssland måste rensa ut den fientliga regeringen i Ukraina som stöds av judiska oligarker i Ukraina och USA/NATO.

Last edited 10 månader sedan by Johnny
Martin Lidström
Martin Lidström
Gäst
Reply to  Johnny
20 mars 2022 kl 21:22

Jag skulle kunna tänka mig att det du skriver stämmer, men hur verifierar vi t ex att 14.000 har dödats i Donbas? Hur skiljer vi propaganda från propaganda?
Jag har för min del inga illusioner att det är så enkelt att någon sida är “oskyldig” i ett sånt här komplext skeende.

leif bengtsson
leif bengtsson
Gäst
Reply to  Martin Lidström
21 mars 2022 kl 01:30

Du kan kolla hela resan hit på
http://osce.org
En oberoende organisation med obseervatörer som
bevakat området.

LeifB

Jossan
Jossan
Gäst
20 mars 2022 kl 11:25

Kan inte annat än hålla med Mr President.

Lillan
Lillan
Gäst
Reply to  Jossan
20 mars 2022 kl 13:41

Putin är en av världens rikaste män. Det måste vara mycket lönsamt att vara statsanställd i Ryssland?

Lillan
Lillan
Gäst
Reply to  Lillan
20 mars 2022 kl 14:56

Putin vill rensa ut oligarkerna, då kan han börja med sig själv först. Till dem som stödjer Putins anfallskrig mot Ukraina, som är en suverän stat, hur har Putin kommit över alla dessa miljarder (240 miljarder?) kr?

petergrfstrm
petergrfstrm
Gäst
Reply to  Lillan
20 mars 2022 kl 16:25

Suverän kanonmat – anglosaxerna har bara intressen inga vänner.

Martin Lidström
Martin Lidström
Gäst
Reply to  Lillan
20 mars 2022 kl 21:14

Jag undrar också hur Putin har kommit över den summan, och var är informationen som stärker påståendet att han har den förmögenheten?

Martin Lidström
Martin Lidström
Gäst
Reply to  Lillan
20 mars 2022 kl 21:17

Många komplexa skeenden och agendor är möjliga i ett oerhört komplicerat händelseförlopp
För min del tar jag del av så mycket info som möjligt med ett superskeptiskt förhållningssätt.

Persson Isabella
Persson Isabella
Gäst
Reply to  Lillan
23 mars 2022 kl 15:24

Och vilket bevis har du att han äger 240 miljarder ? Har du sett hans konto utskrifter?

Martin Lidström
Martin Lidström
Gäst
Reply to  Lillan
20 mars 2022 kl 21:13

Jag motsätter mig inte möjligheten att Putin kan vara en av världens rikaste män. En kort fråga bara:
-Var kan jag läsa om Putins förmögenhet? Gärna med förklaringar till hur han har tillskansat sig den.