Putin vill rensa ut oligarkerna

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 20 mars 2022
- NewsVoice redaktion
Putin, 17 mars 2022: Pressfoto: Ryssland
Putin, 17 mars 2022: Pressfoto: Ryssland
Putin, 17 mars 2022: Pressfoto: Ryssland

NOTERAT. “I ett tal till nationen säger Rysslands president Vladimir Putin att landet ska rensas på oligarker han liknar vid avskum och om hur behandlingen av ryssar i väst kan liknas vid antisemitismen i Tyskland på 30-talet”, skriver Aftonbladet om ett TV-tal till nationen från den 17 mars 2022.

Se hela klippet med svensk textning på Aftonbladet


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • I långa dagliga debatter och samtal mellan mycket välinformerade experter och analytiker belyses skeendena i Ukraina i serbisk TV ( fr.a. kanalen Happy) avsevärt bättre än i Sverige och därtill utan censuringrepp och PKstyrning.
  Dessa högintressanta TV program ger mig starka skäl tro att Putin har helt rätt och kan inte avfärdas som rysk propaganda.
  Man har inte bara medelst terrorbombande in i Donbassområdet mördat 14.000 civila sedan 2014 utan även upptäck planer på en enorm eskalering av dessa attacker i avsikt att jaga ut alla ryssar ur denna (och andra) region ( där dessa ju ryssar dominerar) till Ryssland.
  Man har upptäckt långtgånde förberedda nukleära missilraketramper nära ryska gränsen med en styrka 10 gånger större än motsvarande nordkoreanska. Avancerade biolab känner vi alla till vid det här laget, endast 5 ukrainare som jobbade i dessa kännde till de verkliga och fasansfulla syftena (för Ryssland och också för Ukraina för den delen) med dessa laboratorier. Ryssarna har hittat och säkrat dokumentbevis på detta och dessa bevisar också i högsta grad i vilken avgörande grad USA och Pentagon var aktiv part i denna högkriminella verksamhet. Som om dessa fruktansvärda hot mot Ryssland inte skulle vara skäl nog för en militär intervention av ryssarna? Dessa interventioner ger på mig därför mera intryck av att vara av försvarskaraktär mer än något annat!

  Putin har också helt rätt i hur förnedrande och antisemitlikt ryssar behandlas i EU(också i Schweiz N.B.), de nekas sjuk-och hälsovård, hängs ut på bilder som Grisar med tillträdesförbud, får sina bankkonton och egendomar beslagtagna etc. etc.och detta oavsett om de visat sympatier eller antipati för Putin och Ryssland.

 • I långa dagliga debatter och samtal mellan mycket välinformerade experter och analytiker belyses skeendena i Ukraina i serbisk TV ( fr.a. kanalen Happy) avsevärt bättre än i Sverige och därtill utan censuringrepp och PKstyrning.
  Dessa högintressanta TV program ger mig starka skäl tro att Putin har helt rätt och kan inte avfärdas som rysk propaganda.
  Man har inte bara medelst terrorbombande in i Donbassområdet mördat 14.000 civila sedan 2014 utan även upptäck planer på en enorm eskalering av dessa attacker i avsikt att jaga ut alla ryssar ur denna (och andra) region ( där dessa ju ryssar dominerar) till Ryssland.
  Man har upptäckt långtgånde förberedda nukleära missilraketramper nära ryska gränsen med en styrka 10 gånger större än motsvarande nordkoreanska. Avancerade biolab känner vi alla till vid det här laget, endast 5 ukrainare som jobbade i dessa kännde till de verkliga och fasansfulla syftena (för Ryssland och också för Ukraina för den delen) med dessa laboratorier. Ryssarna har hittat och säkrat dokumentbevis på detta och dessa bevisar också i högsta grad i vilken avgörande grad USA och Pentagon var aktiv part i denna högkriminella verksamhet. Som om dessa fruktansvärda hot mot Ryssland inte skulle vara skäl nog för en militär intervention av ryssarna? Dessa interventioner ger på mig därför mera intryck av att vara av försvarskaraktär mer än något annat!

  Putin har också helt rätt i hur förnedrande och antisemitlikt ryssar behandlas i EU(också i Schweiz N.B.), de nekas sjuk-och hälsovård, hängs ut på bilder som Grisar med tillträdesförbud, får sina bankkonton och egendomar beslagtagna etc. etc.och detta oavsett om de visat sympatier eller antipati för Putin och Ryssland.

 • Ryssland har ju försökt att stoppa Ukrainska militären från att döda rysstalande ukrainare i Donbas sedan CIAs statskupp i februari 2014, cirka 14.000 människor har dödats i Donbas sedan 2014. Inga sympatier för dessa människor i propagandan.

  För att få slut på inbördeskriget var Ryssland sannolikt tvungen att invadera Ukraina. Ryssland måste rensa ut den fientliga regeringen i Ukraina som stöds av judiska oligarker i Ukraina och USA/NATO.

  • Jag skulle kunna tänka mig att det du skriver stämmer, men hur verifierar vi t ex att 14.000 har dödats i Donbas? Hur skiljer vi propaganda från propaganda?
   Jag har för min del inga illusioner att det är så enkelt att någon sida är “oskyldig” i ett sånt här komplext skeende.

 • Ryssland har ju försökt att stoppa Ukrainska militären från att döda rysstalande ukrainare i Donbas sedan CIAs statskupp i februari 2014, cirka 14.000 människor har dödats i Donbas sedan 2014. Inga sympatier för dessa människor i propagandan.

  För att få slut på inbördeskriget var Ryssland sannolikt tvungen att invadera Ukraina. Ryssland måste rensa ut den fientliga regeringen i Ukraina som stöds av judiska oligarker i Ukraina och USA/NATO.

  • Jag skulle kunna tänka mig att det du skriver stämmer, men hur verifierar vi t ex att 14.000 har dödats i Donbas? Hur skiljer vi propaganda från propaganda?
   Jag har för min del inga illusioner att det är så enkelt att någon sida är “oskyldig” i ett sånt här komplext skeende.

  • Putin är en av världens rikaste män. Det måste vara mycket lönsamt att vara statsanställd i Ryssland?

   • Putin vill rensa ut oligarkerna, då kan han börja med sig själv först. Till dem som stödjer Putins anfallskrig mot Ukraina, som är en suverän stat, hur har Putin kommit över alla dessa miljarder (240 miljarder?) kr?

    • Jag undrar också hur Putin har kommit över den summan, och var är informationen som stärker påståendet att han har den förmögenheten?

    • Många komplexa skeenden och agendor är möjliga i ett oerhört komplicerat händelseförlopp
     För min del tar jag del av så mycket info som möjligt med ett superskeptiskt förhållningssätt.

   • Jag motsätter mig inte möjligheten att Putin kan vara en av världens rikaste män. En kort fråga bara:
    -Var kan jag läsa om Putins förmögenhet? Gärna med förklaringar till hur han har tillskansat sig den.

  • Putin är en av världens rikaste män. Det måste vara mycket lönsamt att vara statsanställd i Ryssland?

   • Putin vill rensa ut oligarkerna, då kan han börja med sig själv först. Till dem som stödjer Putins anfallskrig mot Ukraina, som är en suverän stat, hur har Putin kommit över alla dessa miljarder (240 miljarder?) kr?

    • Jag undrar också hur Putin har kommit över den summan, och var är informationen som stärker påståendet att han har den förmögenheten?

    • Många komplexa skeenden och agendor är möjliga i ett oerhört komplicerat händelseförlopp
     För min del tar jag del av så mycket info som möjligt med ett superskeptiskt förhållningssätt.

   • Jag motsätter mig inte möjligheten att Putin kan vara en av världens rikaste män. En kort fråga bara:
    -Var kan jag läsa om Putins förmögenhet? Gärna med förklaringar till hur han har tillskansat sig den.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *