“Socialdemokraternas pansarskott” används av ukrainska nazister

Christian Pavón Christian Pavón (Pavon.se) är en Europarättsjurist med intresse för politik, juridik, kultur och geopolitik. Han är frilansare och en del av NewsVoice redaktion. Stöd Christians arbete genom att swisha till: 0730 975 418
publicerad 11 mars 2022
- Christian Pavón, jurist
Svenska pansarskott och ukrainska nazister
Svenska pansarskottet och ukrainska nazister (Azovbataljonen).

I en bild som nyligen blev viral ser vi nu att de svenska pansarskotten levererats och att en instruktör håller en föreläsning för trupper om hur dessa ska användas. Statsminister Magdalena Andersson har godkänt att 5000 svenska pansarskott skickas till Ukraina i kriget mot Ryssland.

Majoriteten av soldaterna på denna bild tycks vara reguljära ukrainska styrkor, men mannen längst till höger med den inringade axelklaffen har den ökända nazistiska Azov-symbolen varghaken på sin skjorta.

Det är det svenska pansarskottsgeväret AT4 från SAAB som ligger på golvet med en ritning under sig i hur den ska hanteras. Några personer inklusive instruktören har sina ansikten bortkryssade på bilden. Rykten om varför inkluderar bland annat att det kan vara för att vissa av dessa personer är svenskar men det finns inget entydigt svar varför.

Huruvida den svenska regeringen kommer att kommentera detta återstår att se.

Text: Christian Pavón

ArcanumSkolan 2024

Relaterat

SAAB:s antitankvapen AT4, NLAW och Carl Gustaf (M4)
SAAB:s antitankvapen AT4, NLAW och Carl Gustaf (M4)

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq