Tulsi Gabbard svarar på anklagelser om hon påstås vara en ”rysk tillgång”

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 15 mars 2022
- NewsVoice redaktion
Tulsi Gabbard - Pressfoto: US Congress, Public Domain
Tulsi Gabbard

Tulsi Gabbard  den tidigare demokratiske representanten och presidentkandidaten år 2020 har svarat på de senaste anklagelserna om att vara en ”rysk tillgång” (russian assett) för att ”främja rysk propaganda” och för att vara ”betald av ryska agenter”.

Angreppen kom  efter att hon försökte öka medvetenheten om de USA-finansierade biologiska laboratorierna i Ukraina.

I en tweet som postades på söndagen citerade Gabbard risken som utgörs av de ”25 till 30” forskningsanläggningarna i Ukraina som om de drabbades av läckor skulle släppa ut och sprida dödliga patogener till USA och världen”. Hon uppmanade alla parter, inklusive Ryssland, Ukraina och NATO att vidta omedelbara åtgärder för att förhindra en eventuell katastrof från att utvecklas genom att utlysa en vapenvila runt dessa labb tills de är säkrats och patogenerna förstörts.

”There are 25+ US-funded biolabs in Ukraine which if breached would release & spread deadly pathogens to US/world. We must take action now to prevent disaster. US/Russia/Ukraine/NATO/UN/EU must implement a ceasefire now around these labs until they’re secured & pathogens destroyed”.Tulsi Gabbard (@TulsiGabbard) March 13, 2022

Flera massmedier har sedan dess försökt måla upp Gabbard som en rysk tillgång, vilket återspeglar uttalanden från Hillary Clinton under presidentvalet 2020. The Daily Beast publicerade till och med en rapport som hävdade att Gabbard fick betalt av en misstänkt rysk agent under hennes kandidatur till presidentposten när en dubbel rysk-amerikansk medborgare bidrog till hennes kampanj.

Fox News

Under ett framträdande på ”Tucker Carlson Tonight”, svarade Gabbard på anklagelserna och sa: ”Det här handlar inte om oenighet eller att ha en avvikande åsikt. Det här handlar om fakta och det här handlar om sanning” och tillägger att en ”återgång till Hillary Clintons förtalande diskussionspunkter” inte kommer att ändra fakta.

Hon upprepade att hon, i motsats till vad media rapporterar, aldrig hävdade att det fanns biovapenlaboratorier i Ukraina, utan att det finns ”biolaboratorier i Ukraina som har fått amerikanskt stöd som innehåller farliga patogener” som om de släpps ut kan betyda att världen kommer att möta en ”framtid av pandemier”. Gabbard krävde att frågan skulle åtgärdas omedelbart och att patogenerna skulle säkras eller förstöras.

Tulsi Gabbard fortsatte med att ifrågasätta media för att de försökte förneka att dessa biolabb existerar, trots ”de överflöd av bevis som finns”, och kallade det chockerande att nyhetsmedier försöker leka med tanken att dessa biolabb är någon sorts fantasi medan flera amerikanska tjänstemän och avdelningar offentligt har uttryckt oro över att patogenerna som finns i biolabben i Ukraina kan släppas ut.

Massmedia lurar allmänheten

Gabbard säger att media uppenbart ljuger för det amerikanska folket och hon svarade på anklagelserna om att hennes kampanj fick pengar från förmodade ryska agenter:

”Du såg rubriker för ett par dagar sedan: ’Tulsi Gabbard betalades av ryska agenter”.

”Vad media ljuger om är det faktum att en amerikansk medborgare gav min kampanj ett bidrag på 59 dollar från en kvinna som jag aldrig träffat, någon jag inte känner, jag inte vet något om, men på något sätt känner de sig berättigade genom att säga, ’Tulsi Gabbard får betalt’.”

Gabbard lyfte fram farorna med att media lurar allmänheten så uppenbart och sa att dessa ”så kallade journalister har ett ansvar för allmänheten”, och om de fortsätter att komma undan med dessa lögner utan ansvarsskyldighet, utgör det ”ett direkt hot mot vår demokratiska republik”.

Översättning: NewsVoice | Källor: RT.com, Tulsi Gabbard och Fox News


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq