Ukraina accepterar att landet inte ska gå med i NATO – Kriget närmar sig sitt slut

61
Ukrainas president Volodymyr Zelensky. Foto: Ukrainas regering
Ukrainas president Volodymyr Zelensky. Foto: Ukrainas regering

KRIGSZONER. Ukrainas president Volodymyr Zelensky säger att Ukraina bör acceptera att man inte kommer att bli medlem i NATO.

“Ukraina är inte medlem i NATO. Det förstår vi. Vi har hört i flera år att dörrarna stod öppna, men vi hörde också att vi inte kunde vara med. Det är en sanning och det måste erkännas, och jag är glad att vårt folk börjar inse det och litar på sig själva och våra partners som hjälper oss”, säger Zelensky under ett samtal med representanter från Joint Expeditionary Force.

Ukrainas potentiella medlemskap i NATO har varit en stridsfråga och ett av skälen som Ryssland har använt för att motivera den militära operationen i Ukraina.

Rysslands krav

Ryssland framförde den 7 mars fyra tydliga krav som Ukrainas ledning måste uppfylla för att Ryssland ska avsluta kriget. Kraven uttalades av Kremls talesperson Dmitry Peskov.

Ryssland avslutar kriget i Ukraina omedelbart om Zelensksy går med på dessa punkter:

  • Ukraina måste erkänna Krimhalvön som ryskt territorium.
  • Regionerna Donetsk och Luhansk måste erkännas som självständiga stater.
  • Ukraina måste avsluta sitt militära motstånd.
  • Ukraina måste skriva in i sin grundlag att landet ska vara neutralt och att inte får gå med i några [militära] allianser [främst NATO].

Text: NewsVoice

Relaterat och källor

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

61 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Å. Södergren
Å. Södergren
Gäst
18 mars 2022 kl 10:07

Nu BigMoney flyr tydligen UA via BitCoin och väskor.
Och nu är Rysslandsfonder spärrade! Situation är ju snarlik Waterloodebaclet för 200 år sedan. Vi, småfolket får inte ta del av festen, nu när Putin kan tvätta händerna.

Torbjörn Sassersson red.
Admin
17 mars 2022 kl 12:37

Michael Delavante: Vad alla bör veta om Rysslands krig i Ukraina

”Allt detta råkar dessutom ske just när pandemihysterin började avta och folk trodde att de kunde börja slappna av. Efter att i åratal skrämts upp av klimathysteriker och därefter pandemihysteriker kommer människors nervsystem nu stressas upp av ett idiotiskt krig.”

https://www.vaken.se/vad-alla-bor-veta-om-rysslands-krig-i-ukraina/

Fredrik Eriksson
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
17 mars 2022 kl 12:50

En tanke slog mig plötsligt Torbjörn!

Aftonbladet skriver ju dagligen att flyktingar från Ukraina ska vaccinera sig för 21 miljoner kronor.
-Men samtidigt så läste jag idag (17:e Mars) att skyddsrymmen i kommunerna ska rustas upp för 50 miljoner kronor.
-Jag tänkte inte så allvarligt på det först.
-MEN, och ett stort men.

-Jag tror det kan bli så här!
https://omni.se/msb-vill-upprusta-storre-skyddsrum-i-staderna/a/dn8V5w

Att de ovaccinerade INTE blir insläppta in i skyddsrummen.

-Försöker alltså i förväg förstå hur DE tänker att isolera familjer, vänner bekanta och arbetsgivare och vända dem mot de icke vaccinerade.
-Vad kan bara lämpligare (för att få alla vaccinerade) att göra det i ett slutet utrymme som tex ett skyddsrum (eller en arbetsplats) under stressiga förhållanden och ont om mat och sanitära angelägenheter.

Notera utrymmet att vaccinen får 21 miljoner.
Skyddsrummen får 50 miljoner…

stig lönnqvist
stig lönnqvist
Gäst
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
17 mars 2022 kl 17:39

Är inte Delavante lite ute och cyklar när han säger att rysslands krig mot ukraina är det “första angreppskriget i europa sen 1939”
Vad menar han att natos bombning av jugoslavien var.

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  stig lönnqvist
17 mars 2022 kl 19:19

Jovisst, men vi behöver lyssna på alla sidor.

stig lönnqvist
stig lönnqvist
Gäst
Reply to  Hans Dahl
17 mars 2022 kl 22:47

Får vi inte tillräckligt med andra sidans information från SVT…smile

leif bengtsson
leif bengtsson
Gäst
Reply to  stig lönnqvist
18 mars 2022 kl 09:49

Åtminstone jag har fått nog av SVT/SR:s rapportering av världen händelser.

Denna verksamhet måste läggas ner eller bli självfinansierad.
LeifB

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  stig lönnqvist
19 mars 2022 kl 17:57

Jo, men Delavantes bevisföring, underbyggande fakta och skicklighet i argumentationen övergår allt annat som jag har tagit del av med samma agenda.

Därför bör den bemötas!

Å. Södergren
Å. Södergren
Gäst
Reply to  stig lönnqvist
18 mars 2022 kl 10:15

Troligen historielös ungdom. (ref. 1984)

leif bengtsson
leif bengtsson
Gäst
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
18 mars 2022 kl 09:47

Kanske skall man läsa denna som bakgrund till ovanstående.

https://www.vaken.se/mass-formation-har-du-blivit-drabbad-an/

Finns rätt intressanta artiklar och klipp på Youtube om just “massformation” som
gör det lite öättare att förstå det som händer och ev koppling till WEF

LeifB

Torbjörn Sassersson red.
Admin
17 mars 2022 kl 11:30

Press release about Joe Bidens business in Ukraine(från 2016?)

https://www.bitchute.com/video/B7sQCDRKpN1O/

Å. Södergren
Å. Södergren
Gäst
17 mars 2022 kl 06:50

Ukraina har legaliserat BITCOIN. Så cabalen ämnar lämna skeppet?

Fredrik Eriksson
Reply to  Å. Södergren
17 mars 2022 kl 10:44

Det är just det Talmud-troende Kabbaler vill få dig att tro.

DE KONTROLLERAR BÅDA SIDOR AV NARRATIVET!

-Stöd hjälp-insatser i Ukraina!
-Är ett exempel…

leif bengtsson
leif bengtsson
Gäst
Reply to  Fredrik Eriksson
18 mars 2022 kl 09:41

Jag lyssnade igår på en debatt i amerikanska parlamentet.
Alla verkade vilja övertrumfa varandra i de vapeninsatser man ville göra för att “rädda Ukraina”.

En helt surrealistisk debatt. Den som inte tror på USA:s eller NATO:s
världsförstörande kolonisering av andra nationer bör se debatten

Ännu bättre är att lyssna på denna
Vijay Prashad – Hybrid Wars and US Imperialism
https://www.youtube.com/watch?v=D-uxISFZbG8

En skrämmande genomgång av det sista århundradets vansinne.
Sverige är i högsta grad inblandat i denna galenskap.

LeifB

jonnyjonson
jonnyjonson
Gäst
Reply to  Å. Södergren
17 mars 2022 kl 11:54

Hehe, ja monemonopolisterna..uhh stackare..peddonas stulna pengar som lagrats i ‘city’ o smashington börjar ta sluut,, uhh staackare,, men vänta, Libyska folkets guldreserv på 150ton torde finnas kvar ngnstans..jaa bytchen o pimpen killarybama rotade ju o fick med sig det ju, jaa så var det,, meen vilket av natoplanen var det nu som flög hem godset..’vi mååste börja leta, kokset börjar ta slut o det är det enda som kan hålla din psykopati borta creepy j..berätta för oss creepy så bytchen o jagegobama kan göra en comeback snort…

jonnyjonson
jonnyjonson
Gäst
Reply to  Å. Södergren
17 mars 2022 kl 11:59

Jo, vet den var dålig men en stöldliga är en stöldliga är en stöldliga är en..

stig lönnqvist
stig lönnqvist
Gäst
16 mars 2022 kl 22:59

Ryssland stabiliserar läget i ukraina, Ukraina har varit en krutdurk en längre tid som kan explodera rakt i famnen på självgoda europer.
Om ukraina (eller för den delen finland och sverige också) ska bli ett natoland så behöver avtal brytas. Att bryta avtal är inget nytt för natos värdland (usa), det är mera regel än undantag.

Brandy36
Brandy36
Gäst
16 mars 2022 kl 21:09

När Putin är klar med Ukraina, står nog Sverige på tur, gissar att det blir en ryssvänlig lyd-regering för Sveriges del, han vet hur den svenska radikaliserade globalist-regeringen jagar bonuspengar och om de uteblir lämnar de skeppet först. Därefter så ligger vägen öppen för billig olja, gas, kol och ryska delikatesser i kyldiskarna. Putin vill ha ett självständigt/neutralt Sverige med ett starkt försvar som det var förr. Att skicka pansarskott till ett land i syfte att skjutas mot vår granne, finns det ingen ursäkt för. Förbered er med en kurs i ryska, så ni är på banan framåt vad det lider.

leif bengtsson
leif bengtsson
Gäst
Reply to  Brandy36
18 mars 2022 kl 09:34

Förra ååret lyssnade jag på ett intressant tal av Putin.
I korthet sa han.
Vi är ett land över 11 tidszoner. Vi har tillgång till alla dom naturresurser vi behöver och kan genom handel öka välfärden i världen genom export och därför också höja levnadsstandarden för vårt folk.
Vi har på samma sätt tillgång till energi som vi distribuerar över världen.
Vårt land har en stor kapacitet att föda andra delar av världen.
Vårt folk har haft tillräckligt med problem genom århundraden.
Utomstående krafter har genom olika kampanjer under sista århundradet på alla sätt försökt få våra tillgångar inkluderade i sina agendor.
Vårt folk har inga som helst avsikter andra än det att vi kan leva ifred tillsammans med alla andra nationers folk.

Faktiskt, jag tror honom.. I varje fall har jag inte sett några aktiva försök från Ryssland som visar motsatsen.

LeifB

Martin Lidström
Martin Lidström
Gäst
16 mars 2022 kl 18:44

En sak slår mig som jag tycker stämmer till eftertanke generellt sett i ljuset av händelser vi sett de senaste åren (och för all del egentligen genom hela mänsklighetens historia) är att vi alltid har ett samhälle med korresponderande händelser som speglar vilka vi är som art. Det kan alltså inte vara på något annat sätt med nuvarande version av homo sapiens än att en elit styr den stora massan
Det som skiljer nu från förr är framför allt att jorden har blivit global och att teknologin har tagit stormsteg framåt i utvecklingen. Det ger eliten som styr nya avancerade verktyg för kontroll, men även massan tillgång till bl a verktyg och information att bekämpa eliten med. Så balansen är egentligen samma genom historien. Slutsatsen av detta resonemang är att fler människor ur den stora massan måste evolvera för att samhället skall förändras på riktigt.

Jag är en obotlig optimist så jag tror och hoppas att jag kommer få uppleva detta under min livstid. Jag tycker mig se tendenser till ett utveckligssprång för oss människor. Kanske är det en naiv förhoppning, men iaf 🙂 mycket har ändå blivit “bättre” och vem vet vad som händer när vårt gemensamma medvetande når en kritisk massa.

Jan Rosbäck
Jan Rosbäck
Gäst
Reply to  Martin Lidström
16 mars 2022 kl 19:52

Vissa begrepp blir aldrig en sanning för alla. @Fredrik Eriksson
skriver i sitt inlägg att Fr. Statsminister Andersson uttalar sej om att ALLA ska vara med. Den meningen ropade redan dåvarande Hr. Statsminister Persson ut för ett par decennier sedan. Innan han skaffade sej ett riktigt jobb som bonde. Kanske hade han upptäckt att det var lättare att styra kor än en befolkning som hans chefer hade inbillat att han kunde göra. Grönköping lever i högsta välmåga, förhoppningsvis på ett högre medvetandeplan i en snar framtid. .

Åsa Torp
Åsa Torp
Gäst
Reply to  Martin Lidström
16 mars 2022 kl 20:04

Du är inte naiv, du känner hur kollektivet reser sig. Att vara naiv under denna resa är att tro vi löser våra problem på det gamla viset, dvs. med krig och hat. Det skapar enbart mer av den varan. Förstå det så slipper du fundera över försvar eftersom hotet upplöses.

Det har inget med en yttre kamp att göra där en “fiende” ska bekämpas. Det är en gammal villfarelse som är en del av vår kultur, religion, hela tillvaron – alltid denna rädsla som håller människor på en låg nivå.

Däremot kan “fienden” belysas och avslöjas, men risken är att energin stärker det mörka om vi blir rädda och hatiska. Det är trots allt ingen fiende, det är vår skuggsida som utmanar oss att förstå oss själva genom att bli medvetna om vårt eget mörker.

En förenklad förklaring följer i nästa stycke. Vill dock tillägga att ingen är förmer än någon annan eftersom vi alla bidrar till vår gemensamma utveckling. Allt är verkligen Ett. Det finns ingen separation som mörkret bygger sin existens på. Vi är alla yttringar av samma sak och allt syftar till förståelse genom erfarenhet och utveckling. En form av final utspelas i vår tid.

Tanken på en fiende är en egots konstruktion, dvs. det illusoriska jaget som tillhör det fysiska. Det bygger på en yttre identifikation, att vi är kropparna och inget mer. Frihet från egot är den egentliga frälsningen, dvs. bli medveten om vilka vi egentligen är.

Jan Rosbäck
Jan Rosbäck
Gäst
Reply to  Åsa Torp
16 mars 2022 kl 21:53

Snyggt Åsa. Det är vi själva som skapar fienden eller vännen inom oss själva.

jonnyjonson
jonnyjonson
Gäst
Reply to  Jan Rosbäck
17 mars 2022 kl 04:39

Hehe återigen Jan, tror ingen hajade din ironi. Åsa är fantastisk med sina metabeskrivningar. Du är klipsk Åsa (jepp, väljer att svara ngn som har foten på Jorden. Hoppas du ursäktar Jan att det råkar gå via dina repliker, men du verkar veta vad du säger) men du missar att kriget redan är igång. Om det beror på att Vi inte varit tillräckligt ‘lyhörda inåt’ el ngt annat du Åsa funderar på.. Men jag kan lova dig Åsa, den dagen det står våldtäktspersoner vid en tröskel nära dig, ve o fasa, då tror jag inte det hjälper med filosofiskt resonemang. Tro mig, har läst filosofi själv, mkt intressant men jag förstod tidigt att det bara fungerar när bägge parter vill fred. Ftf, Åsa, om du följt utvecklingen fr 2014 så är du insatt i det utrikespolitiska skeendet, och ja jag har läst utrikespolitik också (vill inte bräscha på ngt sätt, men det existerar en mkkkt tuff värld därute som filosofi, vare sig meta el inte, inte biter på) o det enda sättet primärt är att upprätta balans. Och det handlar om balans mll två kärnvapenmakter varav den har sagt, ni kommer hit men inte en meter till. Det är den första (kärnvapen)makten som sagt till genomkorrupta washington att dra el lyssna. Är du med Åsa..
Och som sagt Jan, sorry att det gick via din replik men du nämnde vid ett tidigare inslag din far o farfar, o det blev ett visst igenkännande om man säger så. Jag kommer inte igen gå via din replik

jonnyjonson
jonnyjonson
Gäst
Reply to  Jan Rosbäck
17 mars 2022 kl 04:43

..ska stå,, väljer att svara via någon som har foten på Jorden..

jonnyjonson
jonnyjonson
Gäst
Reply to  Jan Rosbäck
17 mars 2022 kl 09:06

Jo, verkar som ironin börjar ta

Åsa Torp
Åsa Torp
Gäst
Reply to  Jan Rosbäck
17 mars 2022 kl 19:52

Snarare tvärtom. All rörelse i det yttre är en respons på vårt inre. Människan är alltid medskapare till de yttre företeelserna via de val vi gör. Det finns egentligen inget yttre hot och inget verkligt kan hotas. Egot vidmakthåller sin existens med tanke på separation och då krävs ett “vi och dom” och det yttre blir den enda “verkligheten”.

Egot protesterar häftigt om det inte får behålla fiendeskapet för det ger merenergi. Egot vill inte vi ska upptäcka vår sanna natur och därför ska vi vara rädda och förbannade. Mörkret gödslar nu egot med virus och krig och många faller dit. Var uppmärksam, medveten och luras inte i fällan så förlorar mörkret och det är den stora utmaningen. Sök fiender, försvar och kamp så har mörkrets list lyckats.

Livet innebär en dynamik som i varje stund samspelar med där vi står och de val vi gör. Detta är en generalisering för utveckling av medvetenhet. De flesta är nog överens om att vi utvecklas och förändras när livet påkallar vår uppmärksamhet, dvs. via motstånd. Ändå finns det alltid undantag, tror vissa.

Resonemanget ska inte förväxlas med individuella situationer som förvisso utgår från individen men orsaks- och konsekvenssammahang har karmisk bakgrund. Om någon t.ex. förlorar sin fru kan bakgrunden stå att finna helt bortom individens nuvarande existens. Livet är cykliskt, annars skulle vi inte kunna utvecklas “över tid”.

Fredrik Eriksson
Reply to  Åsa Torp
17 mars 2022 kl 20:13

Och det är just det vaccinet är till för att hindra.
Så att både kropp och själ handlar uppochner i den astrala projektions-sfären i 5D, så att människor som har tagit vaccinet inte utvecklas och växer i sitt medvetande.
Eller medvetet medvetna val och känslor.

De är fångade i sina kroppar utan att vara medvetna om det.

Ace-2, och V-mat 2 receptorerna i vaccinen har testats förut. Man kallar dem “God-gene distributours”. Soldater i Irakkriget fick också dessa patenterade molekyler.
Fler dog av “Gulf-Syndrome” än av Kriget.
Samma sak gäller för vaccinen idag.
Frimurare kallar tekniken “As above so below”. Dvs genom att hålla för ENA ögat skapas ett maktvacuum med andlig energi som de kan styra.Att kapa kropps-balansen är i min mening deras mål.NAC och MMS kanske kan bota om du har tagit en injektion men med flera tror jag att det är irreversibelt.Obotligt, nej det tror jag inte.
Men nyckeln är som du säger en andlig utveckling.
Och hur definierar man en ande?
Finns det goda och onda sådana?

Åsa Torp
Åsa Torp
Gäst
Reply to  Fredrik Eriksson
18 mars 2022 kl 17:45

Injektionerna lär bl.a. syfta till att hålla nere människor andligen för att förhindra den utvecklingen, eller uppstigningen (till 5D) som det populärt kallas. Men faktum är att en vanlig fylla sänker en människa till ”lägre frekvens”. Alkohol är ett gift, sprutorna innehåller andra gifter med mer bestående och allvarliga effekter. De som utvecklat sprutorna har tydligt tillgång till andlig kunskap som de kombinerar med avancerad medicinsk teknik.

Injektionernas innehåll går säkert att rensa ut. Men det handlar också om varje individs val, ett val vilken utvecklingsnivå den vill fortsätta på. Att slå in på en mörkrets väg innebär hög (andlig) utvecklingspotential med hänvisning till de påfrestningar som följer på det.

Allt är energi, injektionerna har en mörk laddning som inte rensas ut hur som helst. Personer som är känsliga för energier kan detektera folk som har fått spruta eftersom de bär på en tung energi. Denna energi bidrar till att hålla nere människor från andlig utveckling.

Din sista fråga var kanske retorisk, men ande är ju vår egentliga ”form”, som jag ser det. Det fysiska är en medvetandekonstruktion där anden integreras, dvs. går ned i frekvens för att anpassas till den fysiska tillvaron. En energi går in i en annan och upplever ett förlopp som spelas upp som vi tror är verkligt. Det är en serie av orsaker och konsekvenser som lär oss vilka vi är.

Fredrik Eriksson
Reply to  Åsa Torp
18 mars 2022 kl 21:49

[Kommentar raderad, off-topic: mikroskopiska ritningar av Baal i vaccinen]

Å. Södergren
Å. Södergren
Gäst
Reply to  Åsa Torp
18 mars 2022 kl 11:21

Det är inte många som hänger med här – överkurs.
Att rädsla enbart är en laddning, som kan laddas ur på ett ögonblick, har jag pumpat på i 30 år nu och bara de som jag “processat” blir med på tåget. Det liknar att kortsluta ett batteri, swish där går laddningen om man tänker i “två poler”. Rädslan bara smälter bort och det “räddsliga” är bara inte där. Ingen dramatik alls, kanske världens skratt.

Åsa Torp
Åsa Torp
Gäst
Reply to  Å. Södergren
18 mars 2022 kl 17:56

Du har helt rätt. Så kan det bli när nåt komplext ska sammanfattas oerhört kort, men tanken var att se det i ett större sammanhang där de övriga av mina inlägg ingår. Jag är medveten om att många enkelt avfärdar det som flummigheter om det blir för abstrakt och ”tekniskt”. Rekommenderar En ny jord av Eckhart Tolle. Den är jordnära och beskriver den existentiella psykologin bakom egot. Jag läste den första gången för många år sedan och intressant nog beskriver han även den tid vi genomgår nu som leder till just en ny jord.

Jag tycker om din liknelse med rädsla som en laddning. Det är ju en negativ energi som förlamar både kropp och knopp. Ett gott skratt är förlösande och höjer vibrationsnivån direkt. Därför mår vi så bra när vi får skratta. Rädsla är en illusion som egot står för och när man ser genom den upphör den. Rädsla förlamar, skapar kamp, krig och släpper man inte det så kommer mer av den varan. Allt för att smärtan ska skapa medvetenhet om egot. Mörkret utmanar nu, se genom spelet så uppkommer inte rädsla och inget behov av kamp, som enbart stärker egot. Den egentliga ”kampen” mellan mörker och ljus är inte fysisk utan på medvetandenivå. 

Axel V
Axel V
Gäst
16 mars 2022 kl 18:26

https://nordfront.se/eu-ett-hot-mot-hela-europa
Det kan låta löjligt att tala om pressfrihet när ett krig pågår i Europa, men att så snabbt och hänsynslöst kunna avveckla friheter är något som visar att EU är en totalitär stat, vilket kan leda till oanade konsekvenser för oss i framtiden. Vi har redan stora problem med yttrandefriheten i Europa som är fullt jämförbara och i vissa fall värre än de västmedier menar finns i Kina eller Ryssland. Författare fängslas, digitala bokbål äger rum, pensionärer lagförs för något de sagt på Facebook, människor kan få flera års fängelse om de ifrågasatt historieskrivningen. Den österrikiske satirmusikern Mr. Bond står nu åtalad och riskerar 20 års fängelse för sina låttexter, var är de svenska mediernas upprördhet över detta? Vidare vet vi att systemkritiker har blivit borttagna från sociala medier efter påtryckningar från den svenska regeringen.

Vad gäller västmediernas propaganda under kriget tar jag nog inte i om jag säger att nästan varje artikel som publicerats eller TV-inslag som visats upp innehåller osanningar, vilseledanden och förvrängningar. Från påståenden om att vitryska soldater befinner sig i Ukraina, att Ryssland vill lönnmörda Zelenskyj eller att tusen ryska soldater dör varje dag. Saker som kanske kan stämma (vilket jag i och för sig starkt betvivlar) men som likväl är hämtad direkt från ukrainsk propaganda och inte på något sätt är bekräftad information.

Marcus Gullberg
16 mars 2022 kl 17:47

En alternativ teori som presenteras av Miles Guo är att KKP(kinesiska kommunistpartiet) kommer att starta ett krig (via några proxies som vanligt) i mellanöstern inom kort innan de slutligen attackerar Taiwan. Allt för att knäcka petro-dollarn och västs oljekranar och samtidigt splittra USAs uppmärksamhet mellan tre krig så att de inte kan stå emot annekteringen av Taiwan.

Det är ju inte så att KKP inte visste om på förhand att ryssarna skulle lämna SWIFT pga Ukraina och komma till kinesernas betalsystem och använda RMB istället för dollar. Putin hade aldrig gått in i Ukraina utan uppbackning från KKP.

https://gettr.com/post/p107xlo0582

Kristian Lantz
Kristian Lantz
Gäst
16 mars 2022 kl 14:15

Och hur är det med de andra tre ryska kravpunkterna (om vi nu skulle tro på en grundlagsinskrivning)? Det är väl knappast troligt att herr marionetten Z. kommer att gå med på alla dessa i första taget. Nej, detta är bara spel för galleriet.

Last edited 10 månader sedan by Kristian Lantz
Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Kristian Lantz
16 mars 2022 kl 14:27

En taskspelare som dansar efter andras pipa:

https://www.youtube.com/watch?v=HbmZrzN3WFE

(Ukraine President plays the piano)

Ulf ClaréusD
Reply to  Kristian Lantz
16 mars 2022 kl 18:11

Sista punkten i listan: “* Ukraina måste skriva in i sin grundlag att landet ska vara neutralt och att inte får gå med i några [militära] allianser [främst NATO]”.

Det betyder ju, att Ukraina, såsom Sverige, åtminstone kan försöka att få bli medlem i EU. Sen hänger det förstås om EU godkänner det, samt inte minst att EU finns kvar.
Ukraina vill. 2008 besökte jag Kiev och till stora förvåning såg jag att på ena sidan av utrikesministeriet hängde en jättestor EU-flagga som helt täckte sidan. Är det tillåtet/lämpligt att göra en sådan politisk demonstration av ett neutralt land på en ministerie-byggnad, frågade jag mig själv. Mycket tveksamt, blev mitt svar.

EU-medlemskap bordei a f kunna kompensera den ukrainska folksjälen, alldeles speciellt om Krim och Donetsk/Luhansk blir ryska, på pappret.

petergrfstrm
petergrfstrm
Gäst
Reply to  Kristian Lantz
16 mars 2022 kl 18:34

försvarna blir kanske mer tillmötesgående när deras förråd sinar?
Sen är ju frågan om underskrifter av väst och dess vasaller har något värde.
Dom borde nog ha haft med krav på tillgång till båda sidors media.
Väst har ju nu kastat masken totalt med att i betydande grad strypa internetutbudet

Brandy36
Brandy36
Gäst
Reply to  Kristian Lantz
16 mars 2022 kl 20:50

Frågan är hur många Ukrainska soldaters död hans samvete tål?

Björn Backengård
Björn Backengård
Gäst
16 mars 2022 kl 13:36

RYSSLANDS TÅLAMOD HAR VARIT – NÄSTAN – OÄNDLIGT

Under åtta år har Kiev skjutit med artilleri på republikerna Donetsk och Luhansk. Det var försök att dra in Ryssland i ett krig där, och Natos strateger räknade med att ett krig alltid öppnar möjligheter.

Men Ryssland väntade och har under flera år planerat det som blev synligt 15 december 2021. Då överlämnade Ryssland till Nato och USA förslag som skulle öka säkerheten. Ryssland gav alltså Nato och USA chansen att visa god vilja. Förslagen viftades bort och, skamligt nog, här i Sverige även av Peter Hultqvist.

När Ryssland såg att detta sista försök att umgås med Nato och USA avvisades, så kom nästa steg i planen, nämligen det vi ser nu. Detta är inte ett krig mellan Ryssland och Ukrainas folk, det är Ryssland som bryter Natos press.

“Jag utesluter inte ytterligare vapenstöd från Sverige” säger Magdalena Andersson enligt dagens tidning. Man tar sig för pannan.

Men nu krävs det av fredsvänner här att sluta betrakta Nato som en försvarsallians vilken som helst. Nato ska fördömas, inte Ryssland. Från Florens-deklarationen 2019 läser vi punkterna 3 och 5:
– NATO är inte en allians. Det är en organisation som styrs av Pentagon. Dess mål är militär kontroll av såväl Väst- som Östeuropa.
– NATO är en krigsmaskin som verkar enligt Förenta Staternas intressen och med de stora europeiska maktgrupperna som medlöpare, vilket gjort dem skyldiga till brott mot mänskligheten.

https://nowarnonato.blogspot.com/2019/04/svenska-florens-deklarationen-for-en.html

Skärpning alltså bland så kallade fredsvänner. Jag vet inte om det är tillåtet, men jag försöker ändå att här publicera en annons till en artikel från mig, “Nato-certifierad fredsrörelse?”, hos Nya Dagbladet:

https://nyadagbladet.se/debatt/nato-ar-ingen-fredsrorelse/

Fredrik Eriksson
Reply to  Björn Backengård
16 mars 2022 kl 14:19

FN står för militär makt.

OBS!!!
Medans ni är upptagna av Ukraina-krisen och fake-bio-labs som inte har ett dugg med kriget att göra är planen att märka flera, koppla in Kina och göra Kina kung över (10 kungar) över Euro-Asien.

Googla på Rome-300-kartan (över de 10 områdena).
Dessa används sedan globalt för att tvinga/förmå/övertyga ALLA att ta vaccinen.
Dvs nästa mutation=planerad till den 20:e Mars, på Unesco.
Ukraina är också en ENORM exportör av Halogen och Vete för världsmarknadspriset.
Även det ingår som en sub-ordinär rutin för att YTTERLIGA tvinga på människor vaccinet.
Kom ihåg Magdalenas ord, ALLA ska vara med.
-Skuldmättnaden och en digital valuta.
-Dåligt immunförsvar och behov av en hälso-mässig lösning.
Problem,reaktion lösning. och medans alla är beroende av snabba lösningar.
Kommer vaccinet/ vaccinplåstret och vaccinlönen vara botemedlet mot alla tidigare problem. Och alla är glada och nöjda.
Ljusarbetare får sin 5D.
Ekonomer får sin Build Back Better.
Teknokrater får sin Transhumanism.
Kommunister får sin “alla är fattiga ingen är rik).
Men vad få har förstått (eller kanske många) är att
botemedlet var aldrig ett botemedel utan ett substrat, ett avlivningsprotokoll och en DNA-modifierare.
Men då har fällan slagit igen och människorna som har tagit vaccinen kommer försent förstå att de har blivit lurade!
AV BÅDA SIDOR!!!!

leif bengtsson
leif bengtsson
Gäst
Reply to  Fredrik Eriksson
18 mars 2022 kl 09:18

Bra sammanfattning …som jag förstår det..
LeifB

jonnyjonson
jonnyjonson
Gäst
Reply to  Björn Backengård
17 mars 2022 kl 07:41

Väldigt bra replik, och som brukligt det är här på forumet (exkl vissas tragiska inlägg). njsattjoo förtjänar inte att benämnas med stora bokstäver punkt (min uppfattning bara, Björn). Det är numera en krigsmyndighet bland alla andra patetiska ‘västliga ‘myndigheter’. Det finns inte längre en enda ren myndighet i väst, aalla är kapade, aalla myndigheter (o det är alla i varje land, inkl sk ‘social el ‘miljövårdsmyndigheter’) i alla västländer är kidnappade o aallt syftar mot att föra sioWashinhtons krig. Varför då..ja fråga siowashington o dom som e sk utvalda att driva ‘ytveckljien framjåt..Är det ngn som öht tror på det bs,t. Nä tänkte så. de är patetiska uträknande knipsluga skurkar banditer, inget annat,, som vi har att jobba mot. Thats a challenge

Stefan
Stefan
Gäst
Reply to  Björn Backengård
17 mars 2022 kl 07:54

“Ryssland styrs av samma krafter som USA”

https://nyadagbladet.se/?s=J%C3%BCri+Lina+Ryssland

Linden
Linden
Gäst
16 mars 2022 kl 13:06

Det som talar för en fredsuppgörelse där Zelensky kan sitta kvar vid makten är att alla de potentater som har fingrarna i Ukrainas syltburk kan fortsätta med det…

JohnnyD
Johnny
16 mars 2022 kl 11:39

Well, det är inte över än. Har svårt att se hur fred skall kunna ordnas i nuläget. Tragisk och meningslös slakt av människor.

Douglas
Douglas
Gäst
16 mars 2022 kl 11:27

Alldeles lagom till nästa virus alltså. Fantastisk timing som vanligt, från WEF!

Andreas Glad
Andreas Glad
Gäst
16 mars 2022 kl 10:24

Ja, Ukraina bör gå med i NATO, de bör heller inte kapitulera inför det glorifirade U-landet ryssland. och de skall ha tillbaka krim, passar det inte de ryssar som bor där får de flytta rill ryssland. Däreftar bör de se till att få då många Natobser som möjlig på sitt territorium, och hyra ut krims fottbas till USA på 100år. ryssland skall lära sig att de inte är en stormakt utan ett u land. Om Ryssland motsätter sig detta bör NATO/USA göra vad som gjordes mot Irak under det första gulfkiget med tyssland. Vilket egentligen bör göras ändå, ryssland behöver lära sig sin plats i världen. Det måste ändå göras förr eller senare.

Douglas
Douglas
Gäst
Reply to  Andreas Glad
16 mars 2022 kl 11:28

Varför? Historiskt sett är ditt resonemang ganska tunt.

Å. Södergren
Å. Södergren
Gäst
Reply to  Douglas
17 mars 2022 kl 06:58

Orwell har så rätt i 1984. “Winston” i full blom.

petergrfstrm
petergrfstrm
Gäst
Reply to  Andreas Glad
16 mars 2022 kl 14:04

Du gestaltar hegemonens desperation.
Jag minns en kille som runt 1979 beundrande(?) citerade en del amerikaners uttalanden om att göra om Iran till en parkeringsplats. Det är väl kännetecknande för västvärldens kräftgång att dom tänker så medan deras hatobjekt tänker på win-win och global utveckling och först när väst verkligen beter sig i enlighet med vad du säger, reagerar som Ryssland nu gjort.

Martin Lidström
Martin Lidström
Gäst
16 mars 2022 kl 08:55

Oavsett vad jag tycker om Rysslands attack på Ukraina hoppas jag för civilbefolkningens skull att Ukraina accepterar villkoren så att kriget slutar och att fler slipper behöva dö.
Personligen sedan så önskar jag att NATO -som jag ser som en kraft som i princip bara provocerar fram konflikter- bara försvinner. Men det är såklart att hoppas på för mycket i närtid. Kanske på sikt dock när tillräckligt många människor världen över har tröttnat på krigshetsen.

Andreas Glad
Andreas Glad
Gäst
Reply to  Martin Lidström
16 mars 2022 kl 10:28

Det enda som skall “försvinna” är rysslands vanföreställningar om att vara en “supermakt”. Och de enda som skall “acceptera” något är ryssland, att helt lämna Ukraina, betala krigsskadestånd och åtelämna krim, eller råka ut för samma sak som Irak 1991. De behöver slås ur sin vanföreställning att de är annat än ett glorifierat u-land.

Martin Lidström
Martin Lidström
Gäst
Reply to  Andreas Glad
16 mars 2022 kl 18:32

Jag tänker att du antingen vill provocera eller så tycker du verkligen så som du skriver. Oavsett så har du naturligtvis full rätt till båda delarna så jag tänker inte bemöta vad du skriver.
Det jag oroar mig för är konsekvenserna för det du skriver, skulle det inträffa. Jag ser isf ett mycket dystrare utfall för mänskligheten.
Framtiden kommer hur som helst visa hur det blir, och då kommer naturligtvis den påföljande analysdiskussionen som säkert kommer bli polariserad och upphetsad som allt annat nuförtiden. Förhoppningsvis är iaf då -i framtiden- kriget över, och jag hoppas att även du -Andreas- anser att fred är något att sträva efter. Eller?
Mvh // Martin

jonnyjonson
jonnyjonson
Gäst
Reply to  Andreas Glad
17 mars 2022 kl 08:05

Dom enda som skall försvinna är människor som är rädda för att ta stryk när dom muckar som du ständigt gör. Putin har så det räcker inom kampsporter inkl filosofi, han är jurist, nationalekonom osvosv, han behöver iinte bevisa något, utan just nu försöker han få iddisarna i påtvingade sio’väst’ att uppvakna,,haaalloo . Vad har du att komma med, mer än rädsla för att få ett bra kok..

leif bengtsson
leif bengtsson
Gäst
Reply to  Andreas Glad
18 mars 2022 kl 09:10

Berätta på vilken grund du bygger dina tankar som du redovisar.

LeifB

Å. Södergren
Å. Södergren
Gäst
Reply to  Martin Lidström
16 mars 2022 kl 11:39

Här kommer fram i ljuset en lek med ord. Man ser i broschyrer etc. ord och mening” om det BLIR krig”!
Ordet “blir” är oegentligt här eftersom krig skapas!
Ordföljden bör bli, “om det skapas krig”, som påkallar uppmärksamhet direkt mot “av vem”.
Framför varje mänsklig aktivitet ligger en avsikt, intention.
När Turkiet sköt ned en rysk jet startade Ryssland inget krig, men vem har hört något Erdogan på länge.

Eddie Felson
Eddie Felson
Gäst
Reply to  Martin Lidström
17 mars 2022 kl 00:00

Live sändningar från olika städer i Ukraina senaste 7 dagarna.
Du kan hitta fler varje dag och live.

https://www.youtube.com/watch?v=0Rw14bX-T0U
https://www.youtube.com/watch?v=31F8CCoGddA
https://www.youtube.com/watch?v=t0pvi6JCu1w

Hojta till när du hittar något som liknar en krig/invasion.

Martin Lidström
Martin Lidström
Gäst
Reply to  Eddie Felson
17 mars 2022 kl 08:50

Med all respekt Eddie så vill jag inte sitta och kolla på livefeeds från Ukraina. Jag är mer intresserad av vad den påstådda konflikten leder till för konsekvenser, samt upphovet/planeringen som ligger bakom.

jannearvid
jannearvid
Gäst
Reply to  Martin Lidström
17 mars 2022 kl 09:44

Anser att Nato är USA krigsmaskin i Europa och ska bort..Amerika och Nato har invaderat många länder som Libyien.Irak samt Balt länder.Dags att städa upp bland dessa globala psykopater.Historien kan visa upp ett otäckt Europa med länder som Engl.Tyskl.Sverige.Belgien Frankrike och kyrkan inte minst etc som redan tidigt(1700tal) invaderat Amerika,utrotat urbefokningen och startat flera världskrig..Iofs nu har Kina börjat ta över USA roll som världsmakt..som Afrika och snart Taiwan?! Eftersom många länders medborgare styrs av betald global finans genom sk vänsterelit propaganda i skola och media..Frågan är hur ska detta som nu pågår kunna ändras till riktigt folkstyre,makt som i bästa fall kan bli demokrati i Europa.Är det möjligt..?

jonnyjonson
jonnyjonson
Gäst
Reply to  jannearvid
17 mars 2022 kl 12:19

Jadå, det är möjligt och bra fråga. Absolut möjligt men ‘tror’ det krävs Direkt Demokrati. Aallt annat är såå korruptionsbenäget. Som ngn vis sade; ju fler lagar ett land har, ju större mått på korruption (vet ej vem), en annan vis person sa; ett mått på på graden av civilisatoriskt land är i vilken omfattning landet tar hand om sina barn o ungdomar, de äldre samt djur o natur (Mahatma Ghandi)